Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Radnice nespokojena s rekonstrukcí

29. srpna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Do konce letošní fáze rekonstrukce Masarykova náměstí zbývají prakticky už jen hodiny. Vybraná stavební firma ODS-Dopravní stavby Ostrava měla letos za úkol vyměnit dlažbu v podloubí. Radním se ale nelíbí chaotický postup stavebních prací. Firma se hájí tím, že za vším stojí opožděné dodávky indického pískovce.

Koncert Team Revival

29. srpna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Teďvám představíme kapelu Team Revival, která hraje hity oblíbené slovenské skupiny Team. Nedávno odehrála svůj koncert v letním kině při příležitosti konání velkého házenkářského turnaje. Tady je malá ukázka z jejich vystoupení.

Sokolník

29. srpna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Tvář Jaroslava Oszeldy, který žije v Karviné, znají lidé z celého okolí. Se svými dravci vystupuje na různých akcích, v zoologické zahradě i ve školách. Osvětovou činností, kterou provádí, touží především v dětech probudit lásku nejen k dravcům, ale i k samotné přírodě.

Projekt "Kolo v bezpečí"

29. srpna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Městská policie v Karviné se letos zapojila do projektu Kolo v bezpečí. Jeho cílem je výrazně omezit krádeže jízdních kol ve městě. Zanedlouho se tak karvinští cyklisté dočkají nových bezpečnostních stojanů na kola.

Veletrh sociálních služeb

29. srpna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Karvinský magistrát se rozhodl představit lidem kompletně všechny organizace, které mohou být lidem v jejich životech nápomocny. Zorganizoval veletrh sociálních služeb, který se brzy uskuteční na Masarykově náměstí.

Školy se těší na prvňáčky

29. srpna 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

V ostravských školách se finišuje s přípravou na nový školní rok. Už tradičně s největším očekáváním usednou do lavic prvňáčci. A právě na ně se pedagogové připravují nejdůkladněji. Ostatně – díky naší kameře se o tom můžete přesvědčit sami.

Včelí království

28. srpna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

A teď vás zavedeme do včelího království. Ve Frýdeckomísteckých Chlebovicích byla jedna z posledních akcí v rámci Prázdnin ve městě. Dobrá třicítka dětí si na včelařském fojtství zkusila – na rozdíl od běžných návštěvníků – vše prakticky.

Rostoucí nájemné

28. srpna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Obyvatelé městských bytů ve Frýdku-Místku si budou muset od příštího roku sáhnout zase o něco hlouběji do kapsy. Vedení města se rozhodlo zvýšit nájem o sedm korun na metr čtvereční. Důvodem jsou prý stále stoupající náklady na opravy a celkové zdražování.

Židovská kniha

28. srpna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Je jedinou svého druhu v celém Moravskoslezském kraji. Řeč je o frýdeckomístecké židovské hřbitovní knize. Počet podobně vzácných svazků by šel v rámci celé České republice spočítat na prstech.

Žalostný stav silnic

28. srpna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Budování nošovické automobilky odnesla celá řada silnic. O některých komunikacích dokonce lidé mluví jako o autodromech a na opravy stále marně čekají. Dvě stě milionů korun, které si rekonstrukce vyžádají by měl zaplatit krajský úřad.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více