Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Přejezd bude odstraněn příští víkend

8. srpna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Motoristé projíždějící centrem města se konečně dočkají klidnější jízdy v oblasti u bývalé tabákové továrny. Během příštího víkendu odstraní majitel továrny, firma Mocero Reality, dlouho nepoužívaný vlečkový přejezd. Ten je už delší dobu v havarijním stavu a většina motoristů jej objíždí přes odstavné pruhy.

Nové Heřmínovy chystají referendum

8. srpna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Obyvatele Nových Heřmínov na Bruntálsku stále rozděluje názor na výstavbu přehrady, která by zatopila téměř polovinu obce. Právě proto ji velká část z nich jednoznačně odmítá. Svůj názor budou mít nyní možnost projevit v referendu.

Osmičky v datu

7. srpna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

O magické osmičky v datu 08.08.2008 projevilo ve Frýdku-Místku zájem deset budoucích manželských párů. Nezní to sice jako rekordní číslo, ale svým způsobem je. Osmičkový den je v pátek, kdy oddávající běžně mívají maximálně dvě svatby.

Prázdniny ve městě

7. srpna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku je enormní zájem o letošní třetí ročník Prázdnin ve městě. Děti vyráží na celodenní výlety, sportují nebo kreslí. Dvouměsíční akce se jen do nynějška zúčastnily dobré dvě tisícovky dětí, což je skoro o polovinu víc než loni. Zábavu pro děti podpořilo město dvě stě padesáti tisíci korunami.

Finanční poradna

7. srpna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístečtí senioři už nebudou muset platit víc, než je potřeba. Nejen pro ně totiž začala fungovat v Domě s pečovatelskou službou bezplatná finanční poradna

Podchod

7. srpna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Věčné útoky vandalů na stropní kazety, strach lidí při procházení podchodem. Dva hlavní impulzy, díky kterým se vedení Frýdku-Místku rozhodlo, vybudovat policejní služebnu. V těchto dnech se už na ní, v křížovém podchodu v Místku, pracuje. Investice město přijde na víc než tři miliony korun.

Beseda: Ingrid Szczypková

7. srpna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Víte, co jsou to Balíčky zážitků a kde se dají sehnat? To vám prozradí paní Ingrid Szczypková v naší besedě.

Karvinský řezbář Stanislav Filip

7. srpna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Prostřednictvím Karvinského expresu vám nyní představíme karvinského řezbáře Stanislava Filipa. S láskou se již několik let věnuje řezbářství a literární tvorbě. Naše reportáž je malou procházkou jeho životem, pojďte se podívat.

Kostel svatého Petra z Alkantary

7. srpna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

S naší kamerou jsme navštívili pozoruhodný kostel svatého Petra z Alkantary, který je díky svému šikmému naklonění v poslední době často vyhledávanou kulturní památkou.

Kůrovec

7. srpna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Kůrovec je malý brouček, který však dokáže napáchat obrovské škody. Boj s tímto ničitelem našich lesů svádějí lesáci již léta. Prozatím nejúčinnější metodou je sledování lesa a včasné podchycení hrozící kalamity. O to se právě nyní snaží v podhůří Jeseníků.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více