Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Lotnik Leon Feber - Letec Leon Feber

1. července 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

O swoim wujku zamordowanym przez NKWD w Charkowie opowiadają Bronisław i Władysław Feberowie ze Stonawy. O svým strýci zavražděném spolu s více než 22 tisící obětí katyňského zločinu vyprávějí Bronisław a Władysław Feberovi ze Stonawy.

Na Maju nad Olzą znowu za rok - Na darkovským festivalu za rok nashledanou

1. července 2008 0:00 | Stonava | Eva Bednářová

W 13. edycji darkowskiego festiwalu wystąpiło 20 zespołów, wśród nich młodzieża orkiestra Bronisława Jelenia i zespół Dziecka ze Stonawy, program zakończyły Oldrzychowice. Na 13. ročníku festivalu Máj nad Olzou se předvedlo 20 souborů, také dětská kapela Bronisława Jelena a soubor Dziecka ze Stonawy, tradiční májku odnesl soubor Oldrzychowice.

Karviná Open 2008

1. července 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Karviná Open 2008, to je název mezinárodního šachového turnaje o pohár primátora, který v těchto dnech probíhá v prostorách Slezské univerzity. Byli jsme nejen při slavnostním zahájení, ale s kamerou jsme si počkali i na to, až se na šachovnicích rozehrají první důležité partie.

Nikolas Dance Uniko - druhé místo na MS

1. července 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Ze všeho nejdřív navštívíme členky taneční školy Nikolas Dance Uniko. Na mistrovství světa si děvčata vytančila krásné druhé místo a o radost z tohoto úspěchu se s námi chtějí podělit prostřednictvím Karvinského Expresu.

Beseda - Privatizace městských bytů

1. července 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Dnes se v rozhovoru s primátorem města dozvíte podrobnosti o privatizaci městských bytů.

Streetball

1. července 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Netradiční sporty mají v posledních letech zelenou. Pro amatérské sportovce jsou zpestřením volného času a pro soutěžní hráče všech disciplín zase vítanou formou pestrého tréninku. V Bruntále se rozhodli v jednom z těchto sportů – streetballu – připravit turnaj pro všechny věkové i výkonnostní kategorie.

Náhradní babičku v nemocnici Fifejdy nahradili herní specialisté

1. července 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Když onemocní dítě a musí zůstat v nemocnici, většina rodičů zůstává s ním. Je ale řada dětí, které hospitalizaci musí zvládnout samy. Stále častěji se tak nemocniční personál setkává s tím, že se dětem nemůže věnovat kvůli jiné práci. V městské nemocnici na Fifejdách teď startuje v Česku unikátní projekt herních specialistů. Ti za dětmi budou pravidelně docházet, hrát si s nimi a tím jim pomohou pobyt v nemocnici překonat.

Dívčí kopaná poprvé v Bruntále

30. června 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Tak jako muži se mohou věnovat tanci, gymnastice či krasobruslení, dříve ryze mužské sporty dnes zažívají zájem dívek a žen. Ve sportovním oddíle Slavoj Bruntál na tento zájem reagují založením nové tradice klubu.

Radnici došla trpělivost

30. června 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Neplatiči a vandalové systematicky ničí několik desítek domů v různých částech Slezské Ostravy. Radnici už ale došla trpělivost. Rozhodla se všechny takovéto domy prodat. Na ulici ale nikdo nezůstane.

Nesouhlas s hypermarkety

29. června 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Už nejen vedení města, ale i všichni zastupitelé nesouhlasí s projektem výstavby hypermarketů na místě bývalé tabákové továrny. Terčem kritiky je řešení dopravy. Radnice se obává, že auta zákazníků ještě více zahltí už tak přetížené ulice v okolí areálu.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více