Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Dny města Bruntálu

23. června 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Tradiční městské oslavy plné stánků, atrakcí, společenských a sportovních událostí letos v Bruntále proběhly za účasti delegací všech partnerských měst z pěti zemí Evropy.

Mladí basketbaloví mistři

21. června 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Mladí basketbalisté z osmých a devátých tříd na základní škole Tyršova vybojovali během uplynulého víkendu titul mistrů České republiky. V celostátním finále, do kterého se probojovali přes dlouhou sérii kvalifikačních turnajů, dokázali porazit favorita z Litoměřic.

Divadelní dílna

21. června 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Už podvanácté se o víkendu sešli přiznivci divadla v netradičním prostředí lesního amfiteátru na Skalkách. Letošní Divadelní dílna nabídla více než osmihodinový program až do hluboké noci. Specialitou bylo vystoupení místního divadla Anebo, které vzniklo pouze pro tuto příležitost.

Prázdniny a bezpečnost dětí

21. června 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Prázdniny jsou už za dveřmi a hlavně děti se jich už nemůžou dočkat. Jenže právě na ně čekají nejrůznější nástrahy a nebezpečí. Na následky úrazů zemře ročně v celé zemi zhruba 300 dětí. Souhrn nejdůležitějších rad nabízíme v červnovém hasičském měsíčníku.

Plány s Dolní branou a Sklípkem

21. června 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Velkými změnami projde v budoucnu ulice Dolní brána. Zastupitelé na čtvrtečním jednání schválili návrh nabídnout volné pozemky za budovou spořitelny zájemcům k výstavbě multifunkčních domů. Naopak záměr přebudovat bývalý radniční sklípek na hudební klub politici odložili. Navrhovaná cena 12 milionů korun se jim zdála vysoká.

Karvinští hokejbalisté přivezli stříbro

20. června 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Karvinští hokejbalisté přivezli z Mistrovství České republiky mladších žáků stříbro. My jim tímto gratulujeme a vy se teď můžete podívat, jak se mladí sportovci dokážou radovat ze svého úspěchu.

Mokré vysvědčení pro předškoláky

20. června 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Zanedlouho dostanou všichni školáci vysvědčení. Děti z karvinských školek mají ale už svá vysvědčení doma. Nevěříte? Pojďte se tedy spolu s námi podívat na krytý bazén, kde si malí předškoláci museli pro to své mokré vysvědčení doplavat.

Plastová víčka z PET lahví pomáhají

20. června 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Plastová víčka z PET lahví už několik let pomáhají nemocným dětem. Karvinská nadace Zdravé město je prodává k recyklaci a za takto získané peníze pořizuje vybavení například pro dětské oddělení Nemocnice v Karviné-Ráji. Svou zásluhu na tom mají i karvinští školáci, kteří ve školách pilně celý rok víčka sbírali.

Regionální knihovka v Karviné slavila

20. června 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Regionální knihovna v Karviné oslavila jubilejní výročí. Letos je to přesně 85 let, kdy začala poskytovat v Karviné své služby. My vám teď ukážeme nejen samotnou oslavenkyni, ale i gratulanty. Jedním z nich byl i písničkář Jarek Nohavica, který má s karvinskou knihovnou mnoho společného.

Tenisový areál po rekonstrukci opět v provozu

19. června 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Jednou z nejvzácnějších stavebních památek v Bruntále je hrázděná budova tenisového klubu. Právě v těchto dnech je po rekonstrukci znovu uváděna do provozu, aby mohla sloužit zájemcům o tenis nejen z řad členů klubu ale i široké veřejnosti.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více