Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Soutěž mladých záchranářských psů

30. května 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Prostory bývalé Peschlovy továrny v Šenově patřily o víkendu soutěži mladých záchranářských psů. V téměř reálných podmínkách právě bouraného areálu se zkoušely schopnosti psů vyhledat člověka zavaleného v sutinách

Svěcení zvonu v Žilině

30. května 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Kostel svatého Mikuláše v místní části Žilina se dočkal zbrusu nového zvonu. Jeho hlas bude svolávat věřící k bohoslužbám a zvonit v poledne a večer. Na jeho výrobu přispěli i bývalí němečtí obyvatelé obce. Za druhé světové války byly z kostela odvezeny tři ze čtyř původních zvonů.

Nový systém parkování

30. května 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Novojičínská radnice připravuje nový systém parkování na několika ulicích poblíž centra města. Přinutil ji k tomu stále stoupající počet odstavených vozidel a stížnosti lidí. Nový režim by měl být založen na rezidenčních kartách, které si pořídí obyvatelé těchto částí města.

Beseda – Sportovní vyžití veměstě

30. května 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

V dnešní besedě s ředitelem StarSu Petrem Dyszkiewiczem si popovídáme o sportovním vyžití ve městě a pozveme vás na oslavu devadesátého výročí založení polské mateřské školky.

Polská mateřská školka slaví

30. května 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Polská mateřská školka z Karviné-Fryštátu slaví 90. let od svého založení. V rámci oslav připravili představení o Králi Slunci a jeho čtyř dcerách. Pojďte se teď na oslavu podívat.

Terénní romští pracovníci

30. května 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

V naší první reportáži vám nejdříve představíme karvinské romské terénní pracovníky. Jejich práce je velmi záslužná a jsou nepostradatelní v komunikaci se sociálně slabými rodinami.

Barmanská soutěž Becherovka Cup Bruntál

30. května 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Bruntál se může pochlubit mnoha úspěchy na soutěžích barmanů po celé ČR. Soutěž, kterou Střední škola služeb sama pořádá vstoupila již do třetího ročníku a stává se tradicí. O tom, že barmanské povolání je krásné ale nikoli snadné se mohli přesvědčit budoucí studenti i jejich rodiče. Soutěž byla pořádána veřejně na bruntálském zámeckém náměstí.

Pradědova galerie se rozrůstá

29. května 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Obec Jiříkov na Rýmařovsku byla donedávna známá jen jako místo, kde se natáčel film Divoké včely. V posledních letech ji však stále více proslavuje Pradědova galerie řezbáře Halouzky. Nejen pro několik Guinesových rekordů, jimiž se chlubí ale také pro netradiční novinky a zajímavosti pro návštěvníky. Nově ji lze například projít suchou nohou po kryté lávce nad areálem.

Předání maturitních vysvědčení

28. května 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Někteří už to mají za sebou, na jiné to ještě čeká. Studenti posledních ročníků středních škol zažívají v těchto dnech jedny z nejdůležitějších okamžiků svého života - maturity. My jsme se byli podívat s kamerou mezi ty studenty, kteří už takzvané zkoušky dospělosti úspěšně složili.

Jezdíme s úsměvem

28. května 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Netradiční silniční kontroly připravili novojičínští policisté ve spolupráci s dětmi ze základních škol v Bartošovicích a Kuníně. Ti, kteří v obci dodrželi předepsanou padesátku, dostali od školáků obrázek rozesmátého autíčka, hříšníci naopak auto zamračené. Kampaň s názvem "Jezdíme s úsměvem" je letos spojena se soutěží o nejlepší dětskou kresbu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více