Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

ONKO Naděje

23. května 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Onkologické sdružení ONKO Naděje pomáhá pacientům s rakovinovým onemocněním, pořádá přednášky a snaží se apelovat na prevenci proti tomuto onemocnění.

Návštěva politika

23. května 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Předseda ČSSD Jiří Paroubek včera pracovně navštívil Karvinou. Setkal se se studenty ve Slezské univerzitě a přivítal se s představiteli Karviné a okolních měst na radnici. Jeho program dále pokračoval až do pozdních hodin.

Karviná přispívá na školu v přírodě

23. května 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Statutární město Karviná letos přispívá na školy v přírodě částkou tisíc korun. Jde o obdobnou dotaci, jakou radnice poskytla rodinám na zimní lyžařské výcviky.

Otvírání šoupátek

23. května 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

V krásném počasí letošního jara nezahálí ani milovníci romantiky na silných motocyklech. Právě v květnu začíná motorkářům jejich sezóna. Zahajovací srazy bývají většinou spojeny s vyjížďkami do přírody, výměnou zkušeností a představováním technických novinek. Nejinak tomu bylo také v podhůří Jeseníků.

Policejní výtvarná soutěž s obrovskou účastí

22. května 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Všechna očekávání předčila účast dětských výtvarníků na soutěži kreseb s tématikou Policie a její práce. Výkresy i papírové modely zcela zaplnily zasedací sál policejního ředitelství v Bruntále. Největší účastí se mohou pochlubit mateřské školy a Speciální základní škola na Rýmařovské ulici v Bruntále.

Bruntálští policisté a hasiči hromadně darují krev

22. května 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Přestože bruntálská transfúzní stanice naštěstí netrpí nedostatkem dárců krve, každého nového rádi přivítají. Krev neslouží jen k transfúzi ale je základem mnoha léčiv a přípravků, nezbytných například pro pooperační péči a léčbu po úrazech. Takových léků není nikdy dostatek. Hromadné akce bruntálských policistů a hasičů si velmi cení a děkují za ni.

Golfové hřiště v Bludovicích

21. května 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Vyznavači golfu z regionu už nemusí jezdit kvůli tréninku hry na zeleném pažitu nikam daleko. V Bludovicích otevřel nově založený První městský golfový klub Nový Jičín malou upravenou louku, kde si mohou lidé pod dohledem zkušených hráčů pilovat své hráčské umění.

Projekt Comenius na Dlouhé 54

21. května 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Téměř třicet dětí a učitelů ze Slovenska a Maďarska hostila na konci minulého týdne Mateřská a základní škola na ulici Dlouhá 54. Zařízení, do kterého chodí děti s lehčím mentálním postižením, se zapojilo do mezinárodního projektu Comenius. Hosty ze zahraničí čekaly dílny a prohlídky regionu.

Tragický víkend

21. května 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Uplynulý víkend se zapíše černým písmem do policejních statistik na Novojičínsku. Při celkem čtyřech tragických nehodách na silnici i mimo ni zemřeli tři lidé a dva včetně sedmileté dívky byli těžce zraněni. Příčinou byla ve většině případů nešťastná náhoda, při dopravní nehodě u Starého Jičína ale hrál roli i alkohol.

Veletrh Novojičínska

21. května 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Zhruba osmdesát vystavovatelů na ploše zimního stadionu, semináře pro podnikatele, možnost výhodných nákupů či získání rad pro návštěvníky a sportovní a zábavný program. Letošní devátý veletrh Novojičínska nabídl pro každého něco po celý uplynulý víkend. Hlavními tématy byly tentokrát bydlení, zahrada, odívání a vzdělávání.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více