Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Frýdek - Místek má elitní řidiče autobusů

11. května 2012 16:01 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku - Místku je pět řidičů autobusů, kteří najeli přes milion kilometrů bez nehody. Tyto šoféry vedení ČSAD pravidelně oceňuje. My jsme zjišťovali, jak náročná je dnes práce řidiče autobusu.

Přehrada Olešná čeká na vyčištění

11. května 2012 15:59 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Přehrada Olešná má už skoro padesát let. V poslední době je stále oblíbenější turistickou lokalitou. Voda v této nádrži ale není zcela vhodná ke koupání. Povodí Odry se proto snaží dosáhnout na dotace a vyčistit ji.

Frýdeckomístecká nemocnice zavedla eRecepty

11. května 2012 15:57 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve frýdeckomístecké nemocnici jako jedni z prvních v republice a úplně první v Moravskoslezském kraji spustili provoz ereceptů. Elektronické recepty by měly přinést celou řadu výhod lékařům, lékárníkům a samozřejmě i samotným pacientům.

Květiny zdobily místecké náměstí Svobody

11. května 2012 15:55 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Begonie, pelargonie, ale i jahody, papriky, celer. To je jen hrstka vegetace, kterou nabízel vůbec první květinový trh na místeckém náměstí Svobody.

Diskuse ze studia 7. 5. 2012

8. května 2012 8:46 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Diskuze ze studia se zúčastnili:
Přemysl Kramoliš, místostarosta (SNK ED)
Ivan Týle, zastupitel (ODS)
Jarmila Absolonová, tajemnice MěÚ Nový Jičín
Miroslav Frank, Česká znalecká a.s. Témata:
výběrová řízení na posty ředitelů školských organizací
technicko-hospodářský audit
zrušení bytového podniku

Okradených a podvedených seniorů prudce přibývá

7. května 2012 20:18 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístečtí policisté zaznamenali v poslední době velký nárůst počtu okradených důchodců. Jen od začátku tohoto roku mají více případů než za celý loňský rok. Ten poslední hlásí Třinec z konce minulého týdne.

Přehrada Olešná: Minulost, přítomnost, budoucnost

7. května 2012 20:15 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Přehrada Olešná. Začala se stavět v roce 1960. Dnes ji znají milovníci inline bruslí, rybáři, trempové, jachtaři, plavci. Jak to v této rekreační zóně vypadá dnes?

Den hygieny ve frýdecké nemocnici

7. května 2012 20:14 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Přes stovku lidí přilákal netypický stánek, který měla v průběhu jednoho dne ve svém areálu Nemocnice ve Frýdku. Zájemce často opticky přitáhla svítící UV lampa. Díky ní si lidé vyzkoušeli, jak si správně mýt ruce.

Fotograf Lukáš Horký vystavuje ve Vlasti

7. května 2012 20:06 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Lukáš Horký. Tohoto frýdeckomísteckého fotografa asi znáte jako autora snímků anorektiček, bulimiček, narkomanů a podobně. Tentokrát se ale netypicky zaměřil na divadla. Výstupy dnes můžete vidět v Národním domě ve Frýdku-Místku.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.


ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více