Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Odwiedzili polskou szkołę - Navštívili polskou školu

7. května 2012 17:30 | Stonava | Eva Bednářová

Mieszkańcy stonawskiego Domu z Opieką Społeczną byli pod wrażeniem nowoczesnych metod nauczania z wykorzytaniem tablicy interaktywnej. - Obyvatelé Domu s pečovatelskou službou ve Stonavě si odnesli mnoho dojmů z ukázkové vyučovácí hodiny s interaktivní tabulí.

Egzaminy na studia w Polsce - Přijímací zkoušky na polské vysoké školy

7. května 2012 17:20 | Stonava | Eva Bednářová

Rośnie zainteresowanie studiami v Polsce, przeważają zgłoszenia na kierunki humanistyczne, bo łatwiejsze - Je velký zájem o studium v Polsku, hlavně na humanistických oborech.

Výstava dětí s poruchou autistického spektra

4. května 2012 17:46 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve frýdeckomístecké Nové scéně Vlast proběhla vernisáž už třetího ročníku Mezinárodní výtvarné výstavy žáků s poruchou autistického spektra. Výstava nese název Pohled do jiného a přece stejného světa.

Fotbalový zápas O pohár primátora Frýdku - Místku

4. května 2012 16:34 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Petráš, Adamec, Fiala, Samek. Snad žádný sportovní nadšenec by neměl problém s tím, kam tato jména zařadit. Československá reprezentace a prvoligoví hráči frýdeckomísteckých Válcoven si zahráli na fotbalovém stadionu Stovky ve FM. A to při prvním ročníku akce: O pohár primátora Frýdku-Místku Petra Cvika.

Za procházku bez oděvu čeká mladíky trest

4. května 2012 16:33 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nečekanou dohru bude mít překvapivý nápad dvou mladíků z Frýdku - Místku, kteří se rozhodli projít zcela nazí po nábřeží Ostravice. Kolemjdoucí totiž pobouřili natolik, že na ně zavolali policii. Teď jim hrozí vězení.

Při hašení rozsáhlého požáru v Beskydech pomáhalo letiště ve Frýdku - Místku

4. května 2012 16:25 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Na likvidaci požáru ve Starých Hamrech se v uplynulém víkendu podílelo na 250 hasičů, oheň hasila dvě letadla a jeden vrtulník. Díky frýdeckomísteckému letišti Bahno mohla letadla nabrat vodu na hašení.

Wizyta katyńskich motocyklistów - Přijeli katyňští motorkáři

1. května 2012 14:06 | Stonava | Eva Bednářová

W ramach 6. Spotkania na Śląsku przyjechali do PSP w Suchej Górnej polscy rajdowcy. - V rámci 6. setkání ve Slezsku přijeli do polské školy v Horní Suché polští motorkáři.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více