Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Svoz bioodpadu od zahrádkářských a rekreačních kolonií

27. dubna 2012 16:30 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Jako každý rok tak i letos budou pracovníci Frýdecké skládky svážet komunální odpad od zahrádkářských kolonií a rekreačních zón. Svoz zahájili s koncem dubna, ukončí v říjnu.

Jachtaři závodili o Cenu Olešné

23. dubna 2012 19:12 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V uplynulém víkendu proběhl už 31. ročník závodů v jachtingu. Na Olešné závodilo dva dny přes třicet lodí.

Ve Frýdku - Místku vznikne další relaxační zóna

23. dubna 2012 19:11 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdeckém lese si přijdou na své inline bruslaři, vyroste tady ale třeba i opičí dráha. Nové klidové prostory město má připravené ve Frýdeckém lese v prostorách bývalého vojenského areálu.

Magistrát Frýdku - Místku prodlouží pracovní dobu

23. dubna 2012 19:08 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů prodlouží začátkem května úřední hodiny. Navíc si lidé budou moci doklady vyřizovat i v úterý.

Predátoři ohrožují drobnou zvěř a ohrožené živočichy

23. dubna 2012 19:06 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Mezi myslivci jsou známí jako predátoři. Řeč je o psíku mývalovitém, mývalu severním a norku americkém. Tento invazní druh se stále více rozšiřuje po českých lesích. Myslivci volají o pomoc zákonodárce. Nemohou prý počty těchto zvířat regulovat v takové míře, v jaké je třeba.

Także "Gizdy" gratulowały - Také "Gizdy" blahopřály

23. dubna 2012 19:00 | Stonava | Eva Bednářová

Pierwsza część programu jubileuszowego w Stonawie należała do dziecięcego zespołu "Gizdy" z Karwiny-Frysztatu. - První část jubilejního koncertu ve Stonavě patřila dětskému souboru "Gizdy" z Karviné - Fryštátu.

"Dziecka ze Stonawy" świętowały - Soubor PZKO "Děcka ze Stonavy" slavil

23. dubna 2012 18:27 | Stonava | Eva Bednářová

Setki gości z bliższej i dalszej okolicy oraz niekończący się sznur gratulantów - to oprawa niedzielnego koncetru z okazji 5. urodzin zespołu. - Nedělní koncert u příležitosti 5. narozenin souboru přilákal do Domu PZKO ve Stonavě stovky diváků.

Obvinění z manipulace s veřejnými zakázkami

20. dubna 2012 21:10 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístečtí kriminalisté obvili čtyři lidi za manipulaci s veřejnými zakázkami. Mezi nimi má být i ředitel Městské policie Frýdek-Místek.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více