Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Babcia Magdalenki czytała przedszkolakom - Magdalenčina babička četla dětem

16. dubna 2012 17:37 | Stonava | Eva Bednářová

Do działań Roku Seniora, ogłoszonego przez Komisję Europejską, włączyło się za pośrednictwem Polskiego Centrum Pedagogicznego w RC również stonawskie przedszkole - Do aktivit Roku seniorů, který vyhlásila Evropska komise, se díky Polskému pedagogickému centru v ČR zapojila rovněž mateřská školka ve Stonavě.

Zgrupowanie przed jubileuszem - Soustředění před jubilejním koncertem

16. dubna 2012 17:34 | Stonava | Eva Bednářová

Całą sobotę poświęcili członkowie zespołu folklorystycznego "Dziecka ze Stonawy" na przygotowanie koncertu z okazji piątych urodzin zespołu. - Celou volnou sobotu věnovali členové folklorního souboru "Děcka ze Stonavy" na přípravu slavnostního koncertu u příležitosti 5. výročí souboru.  

Ve Frýdku proběhla první velká sociální burza

16. dubna 2012 16:10 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vůbec poprvé uspořádala dobročinná organizace ADRA burzu ošacení, jejímž hlavním cílem je ochrana životního prostředí. Pracovníci ADRy nabízejí zájemcům, nejen z řad sociálně slabých lidí, kvalitní a zároveň levné oblečení.

Budoucnost Víceúčelové sportovní haly je v rukou památkářů

13. dubna 2012 18:51 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Jednání na téma zbourání, či zachování Víceúčelové sportovní haly má další pokračování. Frýdeckomístečtí aktivisté, kteří bojují za její záchranu, totiž podali návrh na její zařazení mezi kulturní památky.

Vedení Frýdku - Místku jedná s ŘSD o opravách estakády

13. dubna 2012 18:48 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Výrazné omezení dopravy čeká motoristy ve Frýdku - Místku. Ředitelství silnic a dálnic, vedení Frýdku-Místku a zástupce z krajského úřadu. Ti všichni jednali o tom, jak bude uzavírka vypadat a kdy začne.

Frýdek - Místek začne spolupracovat s Belgií

13. dubna 2012 18:45 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Vedení Frýdku-Místku jednalo v tomto týdnu se zástupci z belgického Harelbeke. Brzy by se z něj totiž mělo stát partnerské město. V současnosti už spolupráce probíhá. Na území města vyrůstá belgická firma, která nabídne další pracovní příležitosti.

Aktuálně z Frýdku - Místku 13. 4. 2012

13. dubna 2012 18:42 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Pokud chcete podpořit cyklostezku kolem Olešné, pošlete svůj hlas na adresu nejkacka.eu. Internetové hlasování o nejzajímavější projekt podpořený dotací EU ROP končí 25. dubna. Teď zpráva pro řidiče. Na místní komunikaci ul. Střelniční ve Frýdku došlo ke změně organizace dopravy. V úseku od křižovatky s ul. Jiráskova po křižovatku s ul. B. Václavka byl zaveden jednosměrný provoz ve směru od nemocnice. A kam můžete vyrazit o víkendu? V sobotu 14 dubna třeba do Kunčic pod Ondřejníkem. V prostorách Horizont resort bude od 16 hodin Folkování pod Ondřejníkem.

Opravy cest ve Frýdku-Místku jsou v plném proudu

9. dubna 2012 22:16 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve Frýdku-Místku v těchto dnech probíhají stále intenzivní práce na tom, co napáchala zima. Pracovníci technických služeb zadělávají výtluky. Nejnutnější práce začaly koncem března, hotovy by měly být začátkem června.

Potápěč z Frýdku-Místku vystavuje v palkovické škole

9. dubna 2012 22:14 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Žraločí tesáky, korály, zvíře velmi podobné vymřelým trilobitům. To je jen hrstka toho, co má ve své sbírce vášnivý potápěč a sběratel z Frýdku-Místku, pan Stanislav Kozel.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více