Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Jak slaví velikonoční svátky křesťané?

9. dubna 2012 22:08 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Ve čtvrtek utichly ve všech městech, včetně Frýdku-Místku, kostelní zvony. Důvodem je samozřejmě památka na ukřižování Ježíše Krista, ke kterému mělo dojít na velký pátek. Celý tento den drží křesťané půst.

Aktuálně z Frýdku - Místku 9. 4. 2012

9. dubna 2012 22:06 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

1)Velikonoční pondělí. Na tento den se horolezec Libor Uher, spolu s dalšími třemi členy expedice, rozhodl vyrazit na Dhaulagiri v Himalájích. Návrat skupina plánuje na 25. května. 2)Od 10. do 11. Května proběhne v Kulturním domě Válcoven plechu Charitativní burza. Téměř nové oblečení za nízké ceny budou v prvním patře, ve velkém sále, prodávat pracovníci ADRY. 3)Teď zpráva z nedaleké Čeladné: Vedení zdejšího golfového areálu nedávno představilo nové plány s touto turistickou lokalitou. V létě by tady totiž měla odstartovat výstavba běžeckého areálu s parametry nejvyšší třídy FIS. Navíc by tady mělo vzniknout sportovně-technické zázemí. Tyto novinky si vyžádají skoro 70 milionů korun.

"Czeski" klub Fundacji Semper Polonia powstał w Stonawie - "Český" klub Nadace Semper Polonia vznikl ve Stonavě.

9. dubna 2012 14:26 | Stonava | Eva Bednářová

Pięć lat temu dwójka stonawian założyła Klub Stypendystów fundacji polskiego Senatu - Před pěti lety dva Stonavané založili Klub Stipendistů nadace polského Senátu.

Stonawscy delegaci na Zgromadzenie Ogólne Kongresu Polaków - Stonavští delegáti na sněm Kongresu Poláků

9. dubna 2012 13:24 | Stonava | Eva Bednářová

Wojciech Feber, Wojciech Pribula i Henryka Żabinska będą reprezentować Stonawę na Zgromadzeniu Ogólnym KP. - Stonavu budou na sněmu KP zastupovat většinou mladí Poláci.

Velikonoční sbírka ADRY ve Frýdku-Místku

7. dubna 2012 21:53 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Podpora a rozvoj dobrovolnictví ve Frýdku-Místku. Tak přesně sem putují peníze, které se podařily vybrat studentům z kraje dubna.

Velikonoční den s průvodcem ve FM byl úspěšný

7. dubna 2012 21:51 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Čtvrtek 5. dubna. V tento den podle pověstí zvony odlétají do Říma. Proč? Odpověď zazněla na druhém ročku Velikonočho dne s průvodcem ve Frýdku.

Nová služba na odboru sociální péče ve F-M

7. dubna 2012 21:49 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístecký odbor sociálníče má zcela novou službu. Tý se nezaměstnaných a rodin v tíživé životní situaci. Pracovníci tohoto oddělení budou tyto dvě skupiny vzděvat v oblasti rodinného financová, nebo třeba v přístupu k podepisovázných smluv.

Romipen 2012 ve Frýdku-Místku byl úspěšný

7. dubna 2012 21:47 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

K příležitosti oslav Mezinárodního dne romů zažili obyvatelé Frýdku-Místku Romipen 2012. Na ulici Míru lidé vázali stužky na strom tolerance, poté pokračovali do klubu, kde se tančilo a zpívalo.

Frýdek - Místek ožije velikonočními oslavami

3. dubna 2012 14:15 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdek-Místek v tomto týdnu ožije velikonočními oslavami. Od 5. do 7. dubna přijde sváteční atmosféra na náměstí Svobody v Místku. Navíc uprostřed týdne můžete vyrazit i na tradiční Velikonoční den s průvodcem.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více