Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Omezení dopravy na hlavním tahu ve Frýdku - Místku

20. dubna 2012 21:04 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Doprava na hlavním tahu městem bude omezena s tím, že se silnice opravovat nebude. Důvodem je havarijní stav estakády.

Extrémní závod okolo Olešné na bruslích

20. dubna 2012 21:03 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Kolem frýdeckomístecké přehrady Olešná budou kroužit bruslaři 24 hodin v kuse. Extrémní závod uspořádá horolezec Libor Uher ve spolupráci s městem.

Frýdek - Místek bojuje o finance na digitalizaci archivu

20. dubna 2012 20:59 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Statisíce dokumentů. Tak vypadá archiv frýdeckomísteckého Odboru územního rozvoje a stavebního řádu. Jeho vedení se už od loňského roku snaží dosáhnout na evropské prostředky a všechny tyto šanony přenést do digitální podoby. To by samozřejmě přineslo mnohem rychlejší a efektivnější práci zdejších zaměstnanců.

Aktuálně z Frýdku - Místku 20. 4. 2012

20. dubna 2012 20:51 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

V pondělí 23. dubna buďte opatrní, pokud se budete pohybovat v blízkosti obchodního domu Ještěr. Proběhne tady výměna staré dlažby na zámkovou.
Výjimečného blokového čištění se dočká v neděli 22. dubna ulice 8. pěšího pluku. K mimořádnému termínu, mimo pracovní dny, se technické služby rozhodly kvůli velkému provozu v této lokalitě ve všední dny . V sobotu a v neděli ožije přehrada Olešná jedinečnou akcí s letitou historií. Od 10. 30 si tady přijdou na své milovníci jachtingu. Závodit by na Ceně Olešné měla zhruba padesátka lodí.

Ve Frýdku - Místku klesá nezaměstnanost

16. dubna 2012 23:16 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Desítky nových pracovních míst od září nabídne belgická firma, která teď vyrůstá v chlebovické průmyslové zóně. Společnost tak zase o něco více podpoří zaměstnanost na Frýdeckomístecku.

Změny v parkování na ulici 8. pěšího pluku

16. dubna 2012 23:10 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Nedávno jedním tištěným médiem proběhla zpráva, že parkování na ulici 8. pěšího pluku ve Frýdku - Místku bude zpoplatněné. Vedení města ale vzkazuje: zpoplatněné nebude, dojde pouze k časovému omezení.

Zvyšování odbornosti středoškoláků

16. dubna 2012 23:07 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Jak pomoci studentům odborného školství nezaostávat za tím, co se děje v praxi? Na to má recept projekt Evropské komise. Jde o to, že pracovníci firem chodí na stáže do škol a vzdělávají se jak oni, tak studenti. Projekt se týká pouze dvou škol z celé naší republiky. Jedna je v Ostravě, druhá ve Frýdku-Místku.

Aktuálně z Frýdku - Místku 16. 4. 2012

16. dubna 2012 23:05 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

1.Tři zranění a jeden mrtvý. Tak dopadla sobotní dopravní nehoda na hlavním tahu Frýdek-Místek Frýdlant - poblíž Metylovic. K havárce došlo před půl šestou ráno. 2.Oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních dokladů frýdeckomísteckého magistrátu rozšíří úřední hodiny. A to od 2. května do 30. září. Namísto osmé hodiny budou úředníci k dispozici už od 7:30. Doklady si lidé budou moci vyřídit nově také v úterý. 3.A teď upozornění pro občany, kteří zažádali o přidělení bytu v domech zvláštního určení - konkrétně v Domech s pečovatelskou službou a Penzionu pro seniory. Tito lidé si musí své žádosti aktualizovat nejpozději do 30. dubna.

Frýdek - Místek do finále ČEZ Street Hockey nepostoupil

16. dubna 2012 23:04 | Frýdek-Místek | Eva Bednářová

Frýdeckomístečtí mají za sebou další a zároveň poslední match o postup do finále v ČEZ street hokeji. Do poslední minuty zapálený a napínavý zápas nakonec skončil výhrou pro hráče z Dobré.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více