Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

OBI a Interspar v tabačce?

8. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

V prostoru bývalé tabákové továrny by měly stát obchodní řetězce OBI a Interspar. S tímto záměrem seznámil nový majitel areálu vedení novojičínské radnice. Všechno ale nakonec může dopadnout úplně jinak. Na stole jsou další dvě varianty: obchody v areálu ČSAD na ulici Palackého a výměna tabačky za jiné pozemky ve městě.

Beseda

8. února 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Beseda s vedoucí odboru sociálně právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné, ve které se dozvíte, co dělá město pro děti, které nemohou žít v rodinách

Moje první školička

8. února 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Zatímco někteří budoucí prvňáčci se do školy těší, jiní se školních lavic obávají. Nápad, jak zbavit děti strachu ze školy, dostali v karvinské Základní škole Borovského.

Zápisy do 1.třídy na ZŠ s polským jazykem vyučovacím

8. února 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Zápisy dětí do prvních tříd jsou v plném proudu. Pojďte se s námi podívat, jak to vypadalo u zápisu v Základní škole s polským vyučovacím jazykem na ulici doktora Olszaka.

Sjezdovka nebo ledová plocha? Náročné podmínky v Jeseníkách

8. února 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Zatímco v nížinách a středních polohách u nás již sníh téměř zmizel, v podhůří a na horách zažíváme typické střídavé počasí. To způsobuje komplikace nejen motoristům ale i turistům. Jak vypadá situace v Karlově pod Pradědem a Malé Morávce ukazují následující záběry.

Obchod mentálně postižených Sagapo slouží veřejnosti

7. února 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Jít nakoupit do obchodu, zeptat se na zboží, jeho cenu, zaplatit a poděkovat – to by všem mohlo připadat samozřejmé. Neplatí to však pro naše tělesně či mentálně postižené spoluobčany. V Bruntále se mentálně postižení učí těmto schopnostem přímo v praxi a to dokonce ve svém centru.

Ostravská rarita

7. února 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Po ostravských kolejích jezdí nejdelší tramvaj v republice. Měří 31,2 m a pojme přes 300 cestujících. Tvůrci z martinovských dílen Dopravního podniku (DPO) jsou pyšní zejména na její výkon, který je 720 kW. Takový nemá žádná podobná tramvaj na světě. Výjimečnou tramvaj chce DPO zaregistrovat i v Guinnessově knize rekordů.

Program MěKS na únor

6. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

O tomto víkendu si v našem městě přijdou na své milovníci hudebního stylu zvaného blúgrás. V biografu Artefakt vystoupí se svou skupinou jeden z nejlepších evropských hráčů na banjo a obyvatel místní části Bludovice Petr Brandejs. Kalendář si mohou vytáhnout ale také milovníci alternativní hudby. V Galerce se příští týden představí brněnská skupina Květy.

Podnikatelské centrum

6. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Budova bývalé základní školy na ulici Bohuslava Martinů projde rekonstrukcí. Ta souvisí s připravovaným spuštěním Novojičínského vzdělávacího a podnikatelského centra. Střední škola Educa a Vysoká škola podnikání už připravují projekty, se kterými požádají o peníze z evropských fondů.

Nová recepce u obvodních policistů

6. února 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Novojičínští obvodní policisté využívají od dnešního dne zbrusu novou recepci. Ta vznikla v rámci projektu 1000, který si klade za cíl zlepšit prostředí policejních služeben jak pro občany, tak i pro policisty po celé zemi. Na Novojičínsku jde o první zmodernizovanou služebnu nové generace.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více