Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Romcentrum

15. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Už několik let funguje v Karviné ojedinělé romské komunitní centrum. To vzniklo ze soukromé iniciativy zdejšího romského podnikatele a za finančního přispění magistrátu. Nejen Romové se díky tomu mohou věnovat široké škále aktivit.

Vodnická škola

15. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Na zajímavý způsob, jak zbavit předškoláky obav z první třídy přišli na základní škole Školská. Ještě před oficiálním zápisem pozývají děti na pohádkové odpoledne plné her. Děti se seznámí se školou a učitelé si otestují jejich schopnosti.

Nová parkovací místa

15. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Čím dál větší problém mají řidiči v Karviné s parkováním aut. Magistrát každoročně zvyšuje kapacitu parkovacích ploch buď budováním nových, nebo opravou povrchů už existujících parkovišť. Ani to však podle průzkumu nebude do budoucna stačit.

Nová lanovka pro lyžaře – Václavov - Dolní Moravice

15. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Velké lyžařské areály, které v posledních letech na našich horách rostou jako houby po dešti, mají často za následek koncentraci turistického ruchu jen do vybraných oblastí. Pro celkový rozvoj turistiky má však zásadní význam budování vleků a lanovek také poblíž menších městeček a obcí. V Jeseníkách jedna taková stavba vyrůstá ještě teď v průběhu zimní sezóny.

Nová naučná stezka na Uhlířském vrchu u Bruntálu

14. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Uhlířský vrch - bývalá sopka, tufitový lom, poutní kostel, unikátní křížová cesta, vzácná flora, to jsou hlavní zajímavosti výjimečné lokality nad Bruntálem. Nyní touto krásnou oblastí, ideální pro relaxaci i poučení, provází nová turistická trasa. Je přístupná i v zimním období a mimo jiné nabízí i krásné výhledy na oblast Hrubého Jeseníku.

Výstava Terezy Damcové

11. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Výstavní síň na Staré poště hostí od dnešního večera pozoruhodnou výstavu talentované výtvarnice Terezy Damcové pod názvem Zahrada v ponorce. Absolventka brněnské FAMU představuje ze své rozsáhlé audiovizuální tvorby malby s tajemným mnohoznačným poselstvím. Součástí vernisáže je i koncert dua Mateřídouška, ve kterém Damcová účinkuje.

Lyžování na Svinci

11. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Přestože ve městě už není po sněhu téměř ani památky, milovníci lyžování stále ještě nemusí na svůj oblíbený sport zapomenout. Na sjezdovce Svinec je oproti minulé sezóně sněhu dost a pokud počasí dále dovolí, jsou v plánu i závody a rej masek na lyžích.

Sestřih 11. 1. 2008

11. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Veletrh cestovního ruchu Regiontour, pátrání po hledaných osobách a basketbalisté prohráli první finále středoevropské ligy

Tříkrálová sbírka v Novém Jičíně

11. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Tradičně na počátku roku obcházejí všechny domácnosti tři starodávní mudrci Kašpar, Melichar a Baltazar. V Novém Jičíně začala tříkrálová sbírka už minulou středu a potrvá až do neděle. My jsme byli za koledníky v místní části Bludovice, kde si na pomoc dokonce vzali malého poníka.

Bourání na Resslově

11. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Z centra Nového Jičína zmizí v jeden z domů. Na ulici Resslova už začali dělníci rozebírat patrový objekt číslo 4 stojící vedle kina. Budova patří městu a to zdůvodňuje nutnost demolice prakticky neopravitelným stavem střechy a zdí. Do doby, než se najde vhodný investor, bude na místě domu odstavná plocha.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více