Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Děti spolupracují s NASA

11. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Děti ze základní školy Dělnická spolupracují s americkým vesmírným institutem NASA. Měření, která pravidelně vědcům posílají slouží k upřesňování satelitních údajů.

Rozhodnutí o studních

11. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Úředníci odboru životního prostředí jsou zaplaveni žádostmi o legalizaci odběru a vypouštění vody. Stovky projektů sice nebylo v jejich silách zpracovat do konce loňského roku, lidé se ale bát nemusí. Podáním žádostí splnili literu zákona a i když ještě nemají rozhodnutí, mohou studny i jímky používat.

Krasobruslení v Karviné

11. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Vynikající výsledky má karvinský klub krasobruslení. Z jeho líhně vzešla řada významných reprezentantů. Nyní trenéři vychovávají další generaci nadějných talentů.

Májovák slaví 100 let

11. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Sto let koncertování letos slaví známý karvinský orchestr Májovák. Oslavy tohoto úctyhodného jubilea sice vyvrcholí až v červnu, ale příznivci dobré hudby budou mít už v nejbližších dnech řadu možností k poslechu koncertního umění světoznámého tělesa.

Obří lyžařský areál

11. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Příjemné překvapení čeká již za dva roky všechny milovníky sjezdového lyžování. Obří lyžařský areál, který vyroste v Koutech nad Desnou v Jeseníkách, bude srovnatelný snad jen se skiareálem ve Špindlerově mlýně či alpskými areály. Ministerstvo životního prostředí právě v těchto dnech udělilo olomoucké stavební firmě souhlas s realizací projektu.

Dolní Moravice – kostelní hodiny díky sbírce občanů

11. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Dominantou i symbolem mnoha našich obcí jsou kostelní věže se svými hodinami. Kostelní hodiny slouží od nepaměti také k orientaci místních obyvatel všech generací. O to větší smůlou je, když se hodiny, mnohdy s velmi starou mechanikou, porouchají. Opravy totiž nebývají snadné ani levné.

Bruntál – zákaz vybírání odpadu z popelnic

10. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

K neobvyklému kroku přistoupila bruntálská radnice ve snaze řešit pořádek v ulicích města. Nová obecně platná vyhláška zakazuje vybírání odpadu z odpadních nádob u domů. Z právního hlediska se navíc domovní odpad po odložení do odpadní nádoby stává majetkem města.

Nové bydlení pro seniory

10. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Eva Bednářová

Ostrava otevřela nový, špičkově vybavený rezidenční dům pro seniory. Pro seniory, kteří si chtějí zachovat soukromí, žít samostatně, a zároveň mít v blízkosti lékaře a zajištěny další služby, jsou určeny rezidenční byty, které byly postaveny v bývalém areálu ostravské fakultní nemocnice v Ostravě-Zábřehu.

Program kulturního střediska

9. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Po vánočních svátcích a oslavách Nového roku se pomalu rozjíždí také program městského kulturního střediska. Návštěvníci Staré pošty se mohou těšit například na koncert místní kapely nebo tradiční Jazzový večer.

Výstava Ve stínu duše

9. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Pod názvem Ve stínu duše vystavuje své temné až depresívní obrazy v foajé Beskydského divadla štramberská malířka Lenka Dobiášová. Vyjadřují většinou negativní životní zkušenosti autorky. Výstava bude návštěvníkům divadla přístupná až do 15. února.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více