Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Czech Point na radnici

4. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Konec časů zbytečného obcházení úřadů slibuje celostátní projekt Czech Point. Lidé mohou nyní snadno získat výpisy z celostátních databází a rejstříků na jediném místě. Kancelář s logem Czech Pointu se otevřela také na novojičínské radnici.

Ohňostroj až na Nový rok

4. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

V nezvyklém termínu až v úterý prvního ledna večer pořádala radnice novoroční ohňostroj. Ten se konal poprvé po tříleté přestávce. Netradiční čas ale obyvatelům města zřejmě vyhovoval více než silvestrovská půlnoc. Na náměstí přišly zhruba tři tisíce lidí.

Silvestr ve městě

4. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Více práce než v jiných letech měli policisté a záchranáři během oslav příchodu nového roku. V nemocnici například skončili dva muži, kteří se stali oběťmi fyzického napadení. Městští strážníci ale také zjistili jednoho zraněného opilého mladíka a ještě před Silvestrem zřejmě zachránili život ženě, která ve svém bytě upadla do bezvědomí.

Řidiči a chodci.

4. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Už několik let karvinský magistrát systematicky řeší bezpečnost chodců. Nejenže vedení radnice nechalo osvětlit většinu přechodů, ale jeho úředníci zdarma rozdávají reflexní označení pro chodce a cyklisty. Za vším stojí snaha co možná nejvíce snížit riziko nehod aut s chodci.

Poplatky u lékaře.

4. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

První dny vybírání poplatků se v karvinské nemocnici obešly bez velkých problémů. Přestože řadě pacientů platby u lékaře vadí první dny nového systému se v karvinské nemocnici obešly bez větších problémů. Pacienti tady mohou využít dvou automatů nebo zaplatit přímo v ambulanci.

Změny v rodičovském příspěvku.

4. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

I v Karviné se musí lidé přizpůsobit řadě změn, které od nového roku začaly platit v sociálním systému. Změny se dotýkají téměř dvaadvaceti tisíc žádostí o dávky státní sociální podpory. Nemění se totiž pouze rodičovský příspěvek, ale i výše dětských přídavků a sociálního příplatku.

Strážnici na Silvestra

4. ledna 2008 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Zatímco zdravotníci po silvestrovských oslavách hlásili pokles zákroků ve srovnání se Silvestrem 2006, městští strážníci udělali zkušenost přesně opačnou. Právě uplynulé oslavy mohou hodnotit, v kontextu s těmi minulými, jako podstatně „bujařejší“.

Poljanský – otužilecká show

4. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Pavel Poljanský, otužilec, vytrvalostní plavec a přemožitel jezera Titicaca a jezera Bajkal se netají svou láskou k Jeseníkům. Přehrada Slezská Harta se stala pro něj tréninkovou vodní plochou a v Bruntále založil tradici vánočních exhibicí otužilců. Tak tomu bylo i o letošních vánočních svátcích.

Rekonstrukce Společenského domu v Bruntále

4. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

Malá privatizace v devadesátých letech nebyla jen kladem období po sametové revoluci. S mnoha privatizovanými objekty nebylo následně hospodařeno správně a často byla ohrožena jejich samotná existence. Bruntálu se po letech devastace podařilo nejprve vykoupit a následně rekonstruovat stoletou kulturní památku a jednu z dominant města – společenský, dříve dělnický dům.

Starosta – Nový rok

4. ledna 2008 0:00 | Bruntál | Eva Bednářová

U příležitosti zahájení vysílání nové internetové televize Bruntálu na portále TV Polar a při vstupu do Nového roku, promluvil ke spoluobčanům nově zvolený starosta Bruntálu František Struška.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více