Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Bednářová

Přehled roku 2007 - prosinec

28. prosince 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

A konečně v prosinci jsme vás informovali o tom, že Philip Morris prodal dvěma investorům areál bývalé tabákové továrny. Jejich záměry ale neví ani na radnici. Dozvěděli jste se ale také o případu zničených stromů stojících uprostřed sjezdovky na Svinci.28

Přehled roku 2007 - listopad

28. prosince 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Vyhláška zakazující pití alkoholu na veřejnosti – to bylo hlavní téma listopadu. Radnice vytipovala několik desítek míst, kde bude platit od nového roku suchý zákon. Na svatého Martina se vrátil z velmi úspěšného zahraničního turné dětský pěvecký sbor Ondrášek. Na festivalu na Maltě získal dvě první ceny.

Přehled roku 2007 - říjen

28. prosince 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

V říjnu jste se mohli dozvědět například o připravovaném systému včasné intervence, který propojuje radnice, soudy, policii a další orgány, které řeší trestnou činnost mladistvých. Náměstí také obohatila pamětní deska připomínající krátkou návštěvu císaře Josefa II. v roce 1787.

Přehled roku 2007 - září

28. prosince 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Devátý měsíc v roce je jako tradičně ve znamení městské slavnost. Ta letošní připomněla partnerství s německým městem Ludwigsburg. Na radnici se také podepisovala smlouva s francouzským Epinalem. A ve vedení města se objevil třetí místostarosta. Kolem jeho zvolení bylo přitom velmi rušno.

Přehled roku 2007 - srpen

28. prosince 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

Dovolenkovou dobu v srpnu využili historikové, aby se pokusili najít ztracenou sochu císaře Josefa II. v místech u budovaného kruhového objezdu na ulici Bezručova. V místní části Libhošť vznikla petice, ve které vyjádřili lidé nesouhlas s vedením obslužné komunikace připravované rychlostní silnice číslo 48 obcí.

Přehled roku 2007 - červenec

28. prosince 2007 0:00 | Nový Jičín | Eva Bednářová

První měsíc prázdnin odstartovala anketa o změnách dopravního režimu v části města poblíž obou základních škol na ulici Komenského. Pozornost vzbudil také případ lékařky, která měla údajně ordinovat opilá. Žena přitom už dříve způsobila pod vlivem alkoholu dopravní nehodu.

Silvestrovské varování

28. prosince 2007 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Blíží se závěr roku. Silvestr je odjakživa dnem veselosti, bujarosti, ale i neopatrnosti. Hasiči a záchranáři proto drží permanentní pohotovost. Životy lidí i jejich majetek nejvíce ohrožují požáry, úrazy způsobené neodbornou manipulací s petardami, nebo přemíra alkoholu.

Myslivci v zimě

28. prosince 2007 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Většina z nás se těší, že aspoň poslední dny roku konečně strávíme doma, v klidu, s rodinou. Jsou ale výjimky. Patří k nim například myslivci, kteří jsou dokonce i o štědrém večeru a na Silvestra v terénu. Ne proto, aby lovili, ale aby dohlédli na to, že je v revíru všechno v pořádku.

Slovenské vánoce

28. prosince 2007 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Karviná je typická prolínáním kultur. Především hornictví vedlo k soužití řady národností. Silné zastoupení má ve městě Slovenská menšina. A právě Slováci se těsně před vánoci sešli, aby si připomněli své národní zvyky.

Vítání občánků v Karviné

28. prosince 2007 0:00 | Karviná | Eva Bednářová

Stránky pamětní knihy města Karviné s letopočtem 2007 uzavítrá 17 jmen dětí, které byly oficiálně přijaty mezi nové karvinské občany. V historickém sále fryštátského zámku se slavnostního ceremoniálu zúčastnili hlavní aktéři. Tedy miminka v doprovodu rodičů a příbuzných.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více