Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Veřejné aukce a centralizované nákupy ušetří Ostravě až 100 milionů ročně

9. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

Rozhovor s Vítězslavem Grygarem, odborníkem na centralizované nákupy, o Systému sdružených nákupů, který bude brzy využívat i Statutární město Ostrava.

Díky elektronické aukci ušetřil Frýdek-Místek za elektřinu 3,5 milionu

9. června 2010 0:00 | Frýdek-Místek | Eva Panošová

Velmi dynamicky probíhala elektronická aukce v budově magistrátu statutárního města Frýdek-Místek, ze které vzešli noví dodavatelé elektrické energie pro město a organizace, jejichž je zřizovatelem. O dodávky na nadcházející období se utkalo pět zájemců a jejich boj trval téměř hodinu a půl.

Humanitární sbírka má v Jakubčovicích tradici

7. června 2010 11:15 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Jakubčovice nad Odrou je obec, která se letos ucházela o cenu v soutěži Vesnice roku. Pokud vás zajímá, čím tato vesnice chtěla zabodovat, pak vězte, že všechno je v lidech. V Jakubčovicích totiž proběhla humanitární sbírka.

Konference Nákupní portál města Ostrava prezentovala výhody Systému sdružených nákupů

3. června 2010 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

Prezentovat smysl a výhody projektu „Systém sdružených nákupů" pro Statutární město Ostrava si dala za cíl konference na téma „Nákupní portál města Ostrava". Do Domu kultury města Ostravy se na ni sjeli zástupci organizací, jejichž zřizovatelem je Statutární město Ostrava.

Záplavy se nevyhnuly ani Hladkým Životicím

2. června 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Současné záplavy pocítili i obyvatelé Hladkých Životic na Novojičínsku. Rodinné domy tam ale nezaplavil Husí potok, jak se to stávalo v minulosti. Tentokrát se voda do zahrad a sklepů dostala z polí a podle názoru místních i z nové dálnice.

Jaroslav Palas (ČSSD) zhodnotil výsledky voleb do PSP ČR

31. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

S dnešním hostem, hejtmanem Moravskoslezského kraje, Jaroslavem Palasem, si budeme povídat o výsledcích voleb do PSP ČR a také o tom, co tyto výsledky přinesou občanům do budoucna.

Volby do Poslanecké sněmovny ČR začaly i v Mošnově

29. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Přesně ve dvě hodiny odpoledne se otevřely v Česku volební místnosti. S naší kamerou jsme zachytili volební atmosféru v Mošnově na Novojičínsku. Jedná se o jednu z nejmenších obcí v Moravskoslezském kraji, jejíž název je však spojován především s mezinárodním letištěm.

V Suchdole nad Odrou plánují výstavbu westernového městečka

28. května 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Suchdolu nad Odrou je výjimečný svou westernovou tradicí a už řadu let v této obci na Novojičínsku aktivně funguje westernový klub a proslulá je jízda Pony Expresu. Suchdolští však jdou ve své zálibě ještě dál. Plánují stavbu westernového městečka.

Dobroslavičtí senioři se sešli u svatodušní vaječiny

26. května 2010 17:52 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Senioři v Dobroslavicích na Opavsku jsou výjimeční svými bohatými aktivitami a dobrými nápady. Ale co se nám na nich nejvíce líbí, je dobrá nálada a radost ze společných setkání. Například při tradičním smažení vaječiny.

Nová trojanovická zvonička odzvonila těžařům umíráček

26. května 2010 13:45 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Nová zvonička v Trojanovicích odzvonila těžařům umíráček. Lidé dali její stavbou opakovaně najevo, že si nepřejí, aby se v Beskydech těžilo uhlí. Není tedy divu, že svěcení zvoničky asistovala celá vesnice.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více