Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Dobrovolní hasiči z Pusté Polomi dostali nový hasičský speciál

28. dubna 2010 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

V Pusté Polomi na Opavsku je role dobrovolných hasičů velmi důležitá. Vesnice totiž leží uprostřed lesů a dojezd profesionálních záchranářů z Ostravy i z Opavy sem může být obtížný. Není tedy divu, že místní hasiči jsou pro zásahy nadstandardně vybaveni.

Ve Štěpánkovicích budou brzy topit levněji a hlavně ekologicky

28. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Štěpánkovice na Opavsku našly způsob, jak ekologicky a levně vytápět budovu radnice. Na svůj pozemek obec nechala vysázet rychle rostoucí japonské topoly, které se během několika málo let promění v ekologické a levné palivo.

Na výstavě v Komorní Lhotce nakouknete do minulosti

27. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Radnice v Komorní Lhotce uspořádala výstavu, která podle očekávání vzbudila mezi místními lidmi velkou pozornost. Na jedno místo se podařilo shromáždit desítky fotografií, které dokumentují, jak vypadala konkrétní místa v obci kdysi a jak vypadají dnes.

V Bělé zahájili stavbu společenského centra

25. dubna 2010 4:44 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Jistě budete souhlasit s tím, že každá vesnice by měla mít pořádný společenský sál. V Bělé na Opavsku ho zatím nemají, ale už brzy vyroste přímo v centru obce kulturní a společenský stánek pro 120 lidí.

Škola v Pusté Polomi jde s dobou

23. dubna 2010 10:40 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Nejmodernější vybavení nemusí být jen výsadou velkých škol ve městech. V základní škole v Pusté Polomi mají interaktivní tabule úplně v každé třídě, což není na našich školách zatím obvyklé.

Ostrava připravuje inteligentní parkovací systém

21. dubna 2010 0:00 | Ostrava-město | Eva Panošová

Ostrava připravuje projekt inteligentního dopravního systému. Ptáte se, co se pod tímto pojmem ukrývá? Je to jedna z možností, jak zajistit plynulost a relativní bezpečnost dopravy ve městě. Součástí systému je například navigace řidičů na volná parkovací místa.

Lidé z Darkovic na Opavsku vybrali tři miliony na nové varhany

20. dubna 2010 0:00 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Lidé z Darkovic na Opavsku mezi sebou vybrali 3 miliony korun na nové varhany. Ty daly místnímu kostelu svaté Hedviky úplně nový rozměr. Moderní nástroj překvapí nejen svým krásným zvukem, ale i výzdobou hrací skříně.

Království porcelánových panenek najdete v Dobroslavicích

18. dubna 2010 17:01 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Teď Vás zavedeme do království porcelánových panenek, které se nachází v Dobroslavicích na Opavsku, a vládne mu paní Bianka Klapuchová. Vášnivá sběratelka, která panenky nejen sbírá, ale také je obléká do vlastnoručně ušitých a nazdobených šatů.

Léčivý pramen v Bělé na Opavsku pomáhá lidem z blízka i daleka

16. dubna 2010 18:06 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Jednou z pozoruhodností, kterými se může pochlubit vesnička Bělá na Opavsku, je léčivý pramen v lese Pavlačka. Jeho účinkům věří místní lidé i návštěvníci z daleka. Voda pomáhá údajně léčit klouby, kůži a oči.

Karel Schwarzenberg (TOP 09) se setkal s ostravskými studenty

16. dubna 2010 12:40 | Ostrava-město | Eva Panošová

Předseda TOP 09 a senátor Karel Schwarzenberg navštívil Moravskoslezský kraj. Svou cestou po regionech se snaží získat zpětnou vazbu a slyšet názory lidí.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více