Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Opavané mají další možnost přispět ke zlepšení ovzduší ve městě

15. srpna 2014 12:37 | Opava | Eva Panošová

Jak už jsme vás informovali, od prvního srpna mohou lidé opět žádat o kotlíkové dotace. Moravskoslezský kraj pro tuto výzvu uvolnil ze svého rozpočtu 30 milionů korun, stejnou částku poskytne ministerstvo životního prostředí. Jak jsme zjistili, také v Opavě je ještě stále dost domácností, které by mohly topit ekologičtěji.

Dobrovolníci i letos pomáhali ve Vlaštovičkách

14. srpna 2014 12:16 | Opava | Eva Panošová

Teď vás pozvu do městské části Vlaštovičky. Už tradičně se tam o prázdninách sjíždějí dobrovolníci z Česka i ze zahraničí. Podílejí se na budování Holos Centra, které pomáhá lidem v obtížných životních situacích. Dobrovolnnický Workcamp, nazvaný Přelet nad Vlaštovčím hnízdem, jsme s kamerou navštívili i my.

Čipová karta Odiska přichází do opavské MHD

13. srpna 2014 14:51 | Opava | Eva Panošová

Cestující v Opavě si začínají zvykat na odbavení bezkontaktní čipovou kartou, zvanou Odiska. Městský dopravní podnik již akceptuje Odisku, uznávanou všemi dopravci zapojenými v integrovaném dopravním systému Moravskoslezského kraje. V Opavě začne prodej nových karet od září.

Stavaři spojili most na silnici I/11 u Mokrých Lazců

12. srpna 2014 14:52 | Opava | Eva Panošová

Stavba silnice I/11 se opět výrazně posunula kupředu. Stavaři v úterý spojili levou a pravou část nosné ocelové konstrukce mostu, který se klene nad údolím potoka Kremlice u obce Mokré Lazce. Tuto událost si naše kamera nenechala ujít.

Údržba zeleně a květin v Opavě

11. srpna 2014 12:00 | Opava | Eva Panošová

Udržovaná zeleň zkrášluje v letní sezóně celou řadu měst i vesnic v našem regionu. Troufnu si říci, že Opava patří v tomto ohledu k jedněm z nejkrásnějších. O zeleň i květinovou výzdobu se starají pracovníci Technických služeb.

Kašny a fontány jsou ozdobou Opavy

1. srpna 2014 8:37 | Opava | Eva Panošová

Opava se může pochlubit deseti kašnami a fontánami, které zdobí parky a náměstí. Jsou to příjemná místa, která vyhledávají k odpočinku obyvatelé i návštěvníci města. Zajímali jsme se proto, co vlastně údržba vodotrysků obnáší.

Za léčivými bylinami do Arboreta v Novém Dvoře

29. července 2014 15:08 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Přáním mnoha lidí, kteří mají alespoň malou zahrádku, je pěstování bylinek. Jak se v nich ale vyznat. Většinou známe jen pár druhů, přitom jejich množství je nepřeberné. Možná vás překvapí, že celou škálu zajímavých bylin najdete v Arboretu v Novém Dvoře u Opavy.

Rekonstrukce ul. Bílovecké v Opavě je v polovině

28. července 2014 12:52 | Opava | Eva Panošová

Oprava ulice Bílovecké v Opavě - Kylešovicích je zhruba v polovině. O této velké investiční akci jsme vás již informovali na jejím začátku, nyní jsme se byli s kamerou přesvědčit, jak práce pokračují.

Prázdninový tábor Střediska volného času Opava

22. července 2014 12:41 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Příměstské letní tábory Střediska volného času se staly v Opavě doslova fenoménem. Jejich nabídka je bohatá také letos. Zajímalo nás, jak děti tráví volný čas, zatímco jejich rodiče jsou v zaměstnání. Navštívili jsme je s kamerou a přesvědčili se na vlastní oči, že se děti opravdu nenudí.

Výstava Příběhy míst v opavském Obecním domě

22. července 2014 12:30 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Celkem nenápadně začala v opavském Obecním domě výstava Příběhy míst. Její poselství je ale pro dnešní generaci mimořádně důležité. Výstava totiž připomíná hrůzná fakta z naší totalitní minulosti. Jejím hlavním tématem je otázka, proč si některé skutečnosti z nedávné minulosti pamatujeme a jiné zapomínáme.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více