Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Opavské centrum Samaritán prošlo rekonstrukcí

23. září 2014 16:26 | Opava | Eva Panošová

Prostory Centra Sociálních služeb Samaritán v Opavě, které provozuje Armáda spásy, prošly rekonstrukcí. Navštívili jsme je v den jejich znovuotevření, stejně jako celá řada dalších lidí. V nízkoprahovém centru a v azylovém domě se totiž konal Den otevřených dveří.

Jubilejní 10. ročník Tattoo Session Silesia součástí Bezručovy Opavy

22. září 2014 13:52 | Opava | Eva Panošová

Jubilejní desátý ročník tetovací show Tattoo Session se letos uskutečnil v rámci festivalu Bezručova Opava. Své umění představily v kostele svatého Václava zhruba tři desítky tatérů.

Opavské tanečnice úspěšně reprezentují město

16. září 2014 13:55 | Opava | Eva Panošová

Opavské tanečnice z klubu Dance4Life šíří dobré jméno města Opavy. Letos na Světovém šampionátu disco dance a mistrovství Evropy, která se konala v Chomutově, vybojovaly tři zlaté a jednu stříbrnou medaili. To nás inspirovalo k návštěvě tanečnic na tréninku před začátkem nové sezóny.

Opava přivítala své novopečené prvňáčky

16. září 2014 13:30 | Opava | Eva Panošová

Opava přivítala své novopečené prvňáčky. Tradiční akce se konala jako obvykle na Horním náměstí, kde se sešlo přibližně 600 dětí.

Obecní dům v Opavě rozkvetl výstavou zahrádkářů

12. září 2014 12:33 | Opava | Eva Panošová

Opavští zahrádkáři uspořádali výstavu svých výpěstků a produktů. Uskutečnila se v krásně vyzdobených prostorách Obecního domu. Krásou květin a plodů z opavských zahrad se teď můžete pokochat i vy, díky naší kameře.

Francouz de Souza ovládl opavský závod v in line bruslení

8. září 2014 10:59 | Opava | Eva Panošová

První zářijovou neděli se uskutečnil v Opavě závod v In line bruslení Slezská brusle a bruslička. Jejím vyvrcholením bylo Akademické mistrovství českých vysokých škol. Kromě české špičky se letos závodu zúčastnil i Francouz Elton de Suza, který aktuálně patří k nejlepším na světě.

Manželé z Opavy oslavili diamantovou svatbu

28. srpna 2014 11:21 | Opava | Eva Panošová

Oslava diamantové svatby je v dnešní době vzácností. Proto jsem si nenechali ujít 60ti leté výročí uzavření sňatku manželů Toufarových z Opavy. Svůj svatební slib obnovili v obřadní síni kulturního domu Petra Bezruče.

Městem projela 1. Opavská cyklojízda

26. srpna 2014 21:17 | Opava | Eva Panošová

Opavou projela minulý pátek cyklojízda. Desítky cyklistů vyrazily z Horního náměstí směrem ke koupališti. Cílem akce bylo ukázat lidem, že na kole se dá městem projet příjemně a někdy rychleji, než automobilem. Jízda na kole přitom šetří životní prostředí.

Začátek září ve znamení oslav města Opavy

21. srpna 2014 13:27 | Opava | Eva Panošová

První zářijový víkend bude pro Opavu jedním z nejvýznamnějších v letošním roce. Město oslaví 790. výročí od první písemné zmínky. Další mimořádně významnou akcí bude národní zahájení Dnů evropského dědictví. Tady je pozvánka.

Prázdniny v koňském sedle

20. srpna 2014 12:02 | Opava | Eva Panošová

Ještě naposledy se teď ohlédneme za letošními prázdninovými dny. Desítky děti z Opavy budou vzpomínat na krásné dny prožité na příměstských táborech. Jedním z nejoblíbenějších, které pořádalo Středisko volného času, byl letní tábor u koní.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více