Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Revitalizace městského náhonu je v polovině

16. července 2014 13:04 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Přibližně půl roku probíhají v Opavě práce na revitalizaci vodního náhonu. Připomínám, že cílem projektu je především vyčištění, ale také zkrášlení koryta náhonu v Městských sadech. Zajímali jsme se, jak práce pokračují.

Opavané mají o značení jízdních kol zájem

15. července 2014 9:05 | Opava | Eva Panošová

Městská policie v Opavě začala v rámci programu prevence kriminality s forenzním značením jízdních kol. Už v prvních dnech mají lidé o tuto službu obrovský zájem. V současné době mají policisté letní termíny obsazené, žádají ale občany o trpělivost, protože další vlna značení kol se chystá na podzim a pokračovat se bude i na jaře.

Vlakové spojení Opava - Jakartovice je obnoveno

7. července 2014 9:05 | Opava | Eva Panošová

Z Opavy do Jakartovic po třech měsících opět vyrazil vlak. V sobotu vyjel v 8 hodin 40 minut s velkou slávou za doprovodu dechovky. A my jsme si tuto radostnou událost nenechali s kamerou ujít.

Módní přehlídka Opava Styl 2014

1. července 2014 13:30 | Opava | Eva Panošová

O tom, že podpora místních podnikatelů je důležitá pro prosperitu našich měst a obcí, nikdo nepochybuje. A ani město Opava nezůstává v tomto ohledu pozadu. Iniciativy se tentokrát chopily dámy z radnice. Uspořádaly módní přehlídku, na které samy představily modely místních výtvarnic a módních návrhářek.

V Havířově došlo v obytném domě k výbuchu

30. června 2014 15:19 | Celý MS kraj | Eva Panošová

V Havířově na Národní třídě došlo dnes hodinu před polednem k výbuchu v obytném domě. Poslední patro bylo zcela zdemolováno. V bytě záchranáři našli zraněného muže, kterého musel transportovat vrtulník do Fakultní nemocnice v Ostravě. Policie nyní prověřuje také variantu, zda si plyn muž doma nepustil záměrně.

Zkontrolujte si před dovolenou platnost dokladů

30. června 2014 12:27 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Začala doba dovolených a lidé často na poslední chvíli zjišťují, že jim končí platnost občanského průkazu nebo cestovního pasu. Úředníci opavského magistrátu vzkazují občanům: je nejvyšší čas dát doklady do pořádku, pokud se chcete vyhnout dlouhým čekacím lhůtám.

Pocta opavskému učiteli Michalu Semberovi

27. června 2014 12:02 | Celý MS kraj | Eva Panošová

V základní škole Šrámkova v Opavě - Kateřinkách odhalili pamětní desku učiteli Michalu Semberovi. Oblíbený pedagog a vrcholový sportovec zemřel před čtyřmi lety. Jeho žáci i kolegové se ale shodují na tom, že byl výjimečnou osobností, na kterou se nezapomíná.

Nový interní pavilon ve Slezské nemocnici už za rok

26. června 2014 11:48 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Ve Slezské nemocnici v Opavě je v plném proudu stavba nového pavilonu interny. Lidé si na jeho otevření ještě počkají zhruba rok. Poté pacientům začne sloužit nové, moderní pracoviště, vybavené špičkovou technikou.

V Opavě vzniká nová hokejbalová tradice

17. června 2014 12:56 | Celý MS kraj | Eva Panošová

V Opavě možná vzniká nová sportovní tradice. Místní hokejbalový klub uspořádal úplně poprvé hokejbalový turnaj. Byli jsme se podívat, jestli se jeho pořadatelé setkali s odezvou.

Energetické úspory pro Opavu

17. června 2014 12:41 | Celý MS kraj | Eva Panošová

Město Opava se zaměřilo na úspory energie ve vybraných objektech. Za tímto účelem uzavřelo smlouvu se společnostmi, které se na realizaci energeticky úsporných opatření specializují. Úpravy se budou týkat především městských lázní, zimního stadionu a několika opavských škol.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více