Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

Zimní údržbu komplikují špatně zaparkovaná auta

15. ledna 2021 16:29 | Studénka | Jakub Švarc

Zimní údržba ve městě začala již prvním listopadem. V minulém týdnu zasypal město sníh a začalo klasické odhrnování sněhu a solení. Zaměstnanci se tak musí postarat o zhruba dvacet kilometrů komunikací.

Nový kalendář Studénky si vzal za vzor modelovou železnici

8. ledna 2021 19:57 | Studénka | Jakub Švarc

Studénka se pyšní novým kalendářem. V minulém roce na něm pracovala místní výtvarnice a spisovatelka Iva Hoňková a také grafik Martin Fabián Rusek. Lidé v něm najdou převážně ilustrace vlaků, kterou jsou s městem Studénka spojeny díky místní Vagonce.

Letos u dveří Tři králové nezazpívají

8. ledna 2021 19:54 | Studénka | Jakub Švarc

Kašpar, Melichar a Baltazar, to jsou známá jména Tří králů. Jejich každoroční cestu k lidem, kteří by byli ochotni darovat finanční prostředky potřebným, letos zkomplikoval koronavirus. Charita se proto rozhodla udělat tradiční koledování online.

Přehled událostí roku 2020 ve Studénce

31. prosince 2020 16:09 | Studénka | Jakub Švarc

Připravili jsme pro vás přehled událostí ve Studénce v roce 2020.

Mažoretky opět přerušily své tréninky

24. prosince 2020 17:39 | Studénka | Jakub Švarc

Mažoretky Petra jsou ve Studénce od roku 2008 a účastní se řady soutěží. Hned po rozvolnění opatření kvůli koronaviru se mažoretky opět pustily do trénování. Neměly to ale jednoduché, musely své sestavy kompletně přepracovat kvůli daným opatřením.

Mladí hudebníci zpříjemnili svátky seniorům, v charitě jim zahráli koledy

24. prosince 2020 17:37 | Studénka | Jakub Švarc

Charita Studénka v pondělí 21. prosince ožila vystoupením mladých hudebníků. Ti sem zavítali aby rozveselili zdejší seniory. Akce se konala za dodržení bezpečné vzdálenosti na chodbě domova. Místní charitou tak zněly nejrůznější koledy i písničky na přání. Do domova chodí vystupovat děti, skauti i pěvecké sbory. O to jsou bohužel senioři v letošním roce ochuzeni. Pondělní hudební vystoupení tak bylo veselým zpříjemněním vánočních svátků.

Po několika letech se znovu otevřou školní dílny

24. prosince 2020 17:33 | Studénka | Jakub Švarc

Žáci základní školy Butovická budou moci od nového roku využívat nových dílen. Ty na škole chyběly už delší dobu a letos se je podařilo znovu zrealizovat.

Studénka připravuje kulturní program pro příští rok

24. prosince 2020 17:30 | Studénka | Jakub Švarc

Rok 2020 zasáhl provoz sportu a kultury stejně jako jinde i Studénku. Po nabitém začátku roku, kdy se konala řada akcí jako například městský ples, utkání HC Olymp vs. Stará garda nebo různých přednášek se od března museli lidé obejít bez kultury i sportovních aktivit. I přes to se některé akce podařilo zrealizovat.

Do Studénky dorazila nová rolba

18. prosince 2020 18:57 | Studénka | Jakub Švarc

Zimní stadion ve Studénce v minulém týdnu získal novou rolbu. Ta dorazila v pondělí 14. prosince a nahradila tu původní, ta byla v nevyhovujícím stavu a vyžadovala statisícové opravy.

Zastupitelé schválili rozpočet na rok 2021

18. prosince 2020 18:50 | Studénka | Jakub Švarc

V letošním roce se muselo kvůli koronaviru škrtat i v městském rozpočtu. Z toho důvodu město na jaře rozhodlo o snížení daňových příjmů o třicet milionů korun. Musely také být zrušeny některé plánované akce, které se týkaly zejména údržby majetku města. V rámci investic Studénka letos využívala hlavně cizích zdrojů.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více