Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

Za nové školní kuchyně zaplatí Studénka 36 milionů korun

16. dubna 2021 18:19 | Studénka | Jakub Švarc

Rekonstrukce školních kuchyní se už dlouho očekávala. Jejich modernizace byla doslova nutná. Zařízení už nesplňovalo potřebné standardy. Před zahájením prací se muselo promyslet, jak bude zajištěna strava pro žáky v jednotlivých školských zařízeních. Například děti ze Základních škol Františka Kardinála Tomáška a Sjednocení si nějaký čas budou zřejmě muset zajišťovat obědy sami.

Základní školy začaly s testováním dětí

16. dubna 2021 18:17 | Studénka | Jakub Švarc

Žáci prvního stupně mohli v pondělí po lockdownu usednout do lavic v tzv. rotační výuce. Podmínkou je ale negativní antigenní test

Za opravy cest letos zaplatí Studénka 400 tisíc

16. dubna 2021 17:54 | Studénka | Jakub Švarc

Kvůli letošním mrazům a velkému střídání teplot se na silnicích objevilo nebývalé množství výtluků. Některé byly vyspraveny studenou asfaltovou směsí. Devátého dubna začala odborná firma odstraňovat i ty ostatní. Na řidiče tak minulý pátek čekalo nemilé překvapení. Silnice byly díky frézování samá díra.

Školáci soutěží ve sportovní výzvě

9. dubna 2021 18:14 | Studénka | Jakub Švarc

Začátkem měsíce ve Studénce odstartovala nová výzva pro školáky. Děti během několika dní plní nejrůznější úkoly, u kterých se musí vyfotit nebo natočit video. K tomu postačí mobilní telefon, který má každý stále po ruce.

V Muzeu se připravuje nová výstava

2. dubna 2021 18:19 | Studénka | Jakub Švarc

Většinu návštěvníků Vagonářského muzea zaujme především místní modelová železnice. V minulém týdnu se jeho expozice rozrostla také o výstavu modelů. V budoucnu ji návštěvníci uvidí v prvním patře muzea.

Koronavirus finančně zasáhl i organizaci SAK Studénka

2. dubna 2021 18:11 | Studénka | Jakub Švarc

Do rozpočtu příspěvkové organizace SAK Studénka v minulém roce zasáhl koronavirus. I přes to Sport a kultura ukončila rok 2020 s kladným hospodářským výsledkem.

Studénka rozdává lidem s nízkým příjmem respirátory zdarma

26. března 2021 17:30 | Studénka | Jakub Švarc

Už měsíc je se v celém Česku musí nosit respirátory, aby se zamezilo šíření koronaviru. Studénka rozdává povinné ochranné prostředky lidem s nízkým příjmem, pěstounům a seniorům v nouzi zdarma.

Studénka bude mít od prvního dubna Mobilní rozhlas

19. března 2021 18:29 | Studénka | Jakub Švarc

Studénka příští měsíc spustí novou aplikaci Mobilní rozhlas. Nabídne hned několik možností využití a bude lidi informovat pomocí SMS zpráv, emailů nebo hlasových zpráv. Této služby tak využijí i slabozrací nebo nevidomí lidé. Výhodou je navíc to, že občané budou moci na jednotlivá sdělení reagovat.

Knihovna připravuje výstavu za okny

5. března 2021 17:43 | Studénka | Jakub Švarc

Městská knihovna na sídlišti v minulých měsících prošla výměnou oken. Od druhého březnového týdne by se lidem mělo opět otevřít její výdejové okénko. Zaměstnanci knihovny měli v plánu také uspořádat výstavu věnovanou osobnosti Přemysla Pittera. Vzhledem k nemožnosti zpřístupnění knihovny čtenářům se tak rozhodli uspořádat výstavu alespoň tak, že ji umístí na okna knihovny, kde si ji lidé budou moci kdykoliv prohlédnout.

Bazén zimního stadionu čeká na rekonstrukci

5. března 2021 17:35 | Studénka | Jakub Švarc

V minulém roce byl vyřazen mimo provoz bazén na zimním stadionu z důvodu havárie. Po téměř roční odstávce se nyní jeho oprava posunula k cíli.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více