Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

Začátkem srpna se opět otevře ledová plocha

23. července 2021 17:20 | Studénka | Jakub Švarc

Zimní stadion ve Studénce se začíná probouzet k životu a ledová plocha se pomalu připravuje na sezonu. Hřiště o velikosti 1800 m2 se bude moci využívat od druhého srpna.

Děti si vyzkoušely, jak se vyrábí máslo

16. července 2021 16:19 | Studénka | Jakub Švarc

První červencové týdny patří ve Studénce vědě. Děti se v kurzu učí základní chemické pojmy a zkouší nejrůznější pokusy. První turnus byl zaměřen na pochoutky. Došlo i na výrobu másla.

Děti se mohou těšit na nové šatny

16. července 2021 16:17 | Studénka | Jakub Švarc

Žáci ze Základní školy Butovická budou mít od 1. září nové šatny. Ty původní už nestačily. Práce jsou v plném proudu. Město za nové kóje a rekonstrukci místnosti zaplatí půl milionu korun.

Spisovatelé soutěže Plnou parou vpřed byli oceněni

9. července 2021 16:47 | Studénka | Jakub Švarc

Koncem června proběhlo vyhodnocení literární soutěže „Plnou parou vpřed“. Akce byla vyhlášena v říjnu minulého roku, kvůli protikoronavirovým opatřením museli organizátoři předávání cen odložit. Samotného vyhodnocení se ujala spisovatelka Zuzana Pospíšilová, ceny pak předala starostka města Bílovce Renata Mikolášková. Akce proběhla v rámci projektu MAP II ORP Bílovec ve spolupráci s místní knihovnou a Městskou knihovnou Studénka.

Hasiči vyjeli pomáhat na Jižní Moravu

9. července 2021 16:40 | Studénka | Jakub Švarc

Po katastrofě, která se odehrála na jihu Moravy darovala Studénka lidem v zasažené oblasti dvacet tisíc korun a uspořádala sbírku. Dobrovolní hasiči pak potřebné materiály odvezli místním. Podíleli se také na odklízení škod.

Ve Studénce nově najdeme kontejnery na jedlé tuky

2. července 2021 11:45 | Studénka | Jakub Švarc

Studénka získala nádoby na sběr jedlých olejů. Ty budou rozmístěny na deseti místech ve městě. Tříděním se uleví kanalizaci, její opravy a čištění jsou totiž časově i finančně náročné.

Lidé v Albrechtičkách sledovali sundání obřího vodojemu

25. června 2021 16:29 | Studénka | Jakub Švarc

Lidem v Albrechtičkách se naskytla nevšední podívaná. Měli možnost vidět sejmutí kopule místního vodojemu, který se zde nachází od roku 1992. Místní nádrž teď bude po skoro třiceti letech zrekonstruována.

Dny města Studénky si pochvalovaly všechny generace

25. června 2021 16:26 | Studénka | Jakub Švarc

Během posledních dvou Dní města náměstí žilo v duchu moderních žánrů. Páteční dopoledne zahájila Indie-popová kapela Nebe, následoval raper Cedric a večer pak ukončilo známé popové uskupení Poetika.

Školní parlament vymýšlel aktivity i v domě distanční výuky

18. června 2021 15:34 | Studénka | Jakub Švarc

Školní parlamenty ročně vymýšlí a pořádají řadu soutěží, akcí a výzev. Práci jim překazila pandemická opatření. Například žáci v ZŠ Františka kardinála Tomáška se ve druhé polovině školního roku pustili do práce a stihli spoustu akcí.

Klientům domova seniorů zpříjemnili odpoledne lidové písničky

18. června 2021 15:31 | Studénka | Jakub Švarc

Kapela Oderanka zahrála na náměstí Republiky v rámci Dnů města a hned na to, se přemístila do Domova sv. Anny v Butovicích zahrát tamním seniorům. I přes nutnost dodržení hygienických pravidel a rozestupů, byla jejich návštěva osvěžujícím zpříjemněním dne.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více