Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

Město za opravy zámecké brány zaplatí téměř milion korun

17. září 2021 18:01 | Studénka | Jakub Švarc

Zámecká brána se opravuje. Její vrchní část je značně opotřebovaná. Může za to zřejmě zatékání střechou. Kvůli tomu dřevo trouchniví a navíc ho napadli škůdci. Teď se brána začíná rekonstruovat, za opravy město zaplatí bezmála milion korun.

Děvčata ze ZŠ Sjednocení uspěly ve výtvarné soutěži Arniky

17. září 2021 17:37 | Studénka | Jakub Švarc

Dvě dívky ze ZŠ Sjednocení uspěly ve výtvarné soutěži pořádané neziskovou organizací Arnika. Pro soutěž malovalo 60 dětí, které navštěvují družinu. Deset nejlepších obrázků pak škola poslala do soutěže. Vítězná dílka s vyobrazením zvířat vznikla voskovací technikou.

Adaptační kurzy slouží i jako prevence šikany

10. září 2021 18:47 | Studénka | Jakub Švarc

6. září ve Studénce odstartovaly adaptační kurzy. Pravidelně jsou pořádány pro žáky šestých tříd, které se slučují. V pondělí a úterý měla kurz Základní škola Sjednocení.

Ve Studénce se otevřelo nové centrum bojových a kondičních sportů

10. září 2021 18:45 | Studénka | Jakub Švarc

4. září se veřejnosti poprvé ukázala nová škola bojových a kondičních sportů. Tělocvičnu během soboty navštívilo zhruba dvě stě lidí a jen na výuku karate se přihlásilo 37 dětí.

Během letního festivalu proběhlo patnáct akcí

3. září 2021 17:53 | Studénka | Jakub Švarc

27. srpna skončil letní festival. Lidé během něj navštívili patnáct akcí, které byly určeny jak pro děti, tak i pro dospělé. Nechyběla divadla, poslechové koncerty nebo letní kina. Největší úspěch zaznamenala akce Fajne léto.

Rekonstrukce kaple u sv. Anny bude stát 550 tisíc korun

27. srpna 2021 16:18 | Studénka | Jakub Švarc

Díky iniciativě bývalých Studéňáků žijících v Německu začala koncem prázdnin rekonstrukce místní kaple sv. Anny, která ve městě stojí přes 150 let. Kvůli stáří a poškození, které na ní zanechal zub času, se teď bude kaple rekonstruovat.

Spisovatelka Iva Honková napsala už 37 knih pro děti

20. srpna 2021 17:07 | Studénka | Jakub Švarc

Studénecká spisovatelka Iva Hoňková nedávno vydala další dvě knihy. Obě jsou určeny dětem prvního stupně základních škol. První z nich se jmenuje Samík a práškovací letadlo.

Jarošův statek rozšiřuje svoje služby

20. srpna 2021 17:05 | Studénka | Jakub Švarc

Aktivit, které Jarošův statek nabízí je spousta. Kvůli pandemii koronaviru chtějí jeho zaměstnanci upravit nabídku, aby je případná další omezení neohrozila. Od září pak plánují nové možnosti vyžití volného času.

V září ve městě otevře nová tělocvična

20. srpna 2021 17:03 | Studénka | Jakub Švarc

Studeňáci budou mít možnost nového volnočasového vyžití. Za nedlouho se otevře tělocvična určená bojovým a kondičním sportům, a to přímo ve středu města v prostorách nad kavárnou. V současné době vrcholí práce na rekonstrukci půdních prostor, kde budoucí tělocvična vznikne. Své první žáky uvítá prvního září.

Rekonstrukce školních šaten bude město stát zhruba 800 tisíc korun

13. srpna 2021 16:05 | Studénka | Jakub Švarc

Školní kuchyně, rekonstrukce rozvodů v mateřské škole Komenského nebo šatny na škole Butovická. To je jen krátký výčet toho, co se letos v létě ve městě opravuje. Budova základní školy Sjednocení po zhruba šedesáti letech své existence potřebovala vyměnit šatny. Ty původní už byly pro žáky nebezpečné, protože pletivo na kójích se začalo rozplétat a děti by se mohly o ostré hrany pořezat. Renovace se dočkají i podlahy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více