Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

Tamburaši natáčeli nové CD v kostele

11. června 2021 15:57 | Studénka | Jakub Švarc

Tamburašský soubor Brač ze Studénky bude brzy slavit 110 let od svého založení. Ke svému výročí se členové rozhodli natočit nové CD. Kvůli dobré akustice si pro nahrávání vybrali kostel sv. Bartoloměje ve Studénce. Z obrovské škály písní, kterých mají tamburaši v repertoáru stovky, jich do alba vybrali jen pár.

Rybník Bažantula už osidlují vodní ptáci

11. června 2021 15:55 | Studénka | Jakub Švarc

V Chráněné krajinné oblasti Poodří žije nespočet různých rostlin a živočichů. V minulém roce zde proběhla revitalizace přírodní rezervace Bažantula. Teď sem mají lidé omezený přístup. Důvodem je hnízdění ptáků, kteří se do oblasti vracejí, jako moták pochop, labutě, polák velký a spousta dalších živočichů.

Závodníci BMX se vrátili na svou dráhu

28. května 2021 16:44 | Studénka | Jakub Švarc

Život v Česku se po pandemii pomalu vrací do normálu. Místní klub BMX se začal připravovat na sezonu. Zatímco tady ještě nezačala, jezdci už stihli bodovat v italské Veroně.

ZŠ Butovická vyhlásila vítěze běžecké výzvy

28. května 2021 16:40 | Studénka | Jakub Švarc

Základní škola Butovická vyhodnotila svou běžeckou výzvu. Během ní měly děti za úkol nachodit nebo naběhat co nejvíce kilometrů. Svůj výkon zaznamenávali pomocí mobilní aplikace. Třída i jednotlivci, kteří zdolali nejdelší vzdálenosti pak byli odměněni.

Robotický vysavač na Biotopu ve Studénce zlepší kvalitu vody

23. května 2021 16:55 | Studénka | Jakub Švarc

Místní biotop byl vybaven novým vysavačem. Zaměstnanci koupaliště se běžně věnují čištění bazénu celkově jeden den týdně. Teď tuto práci převezme robot. Ten se dostane i do nejhlubší části bazénu, kde bylo doposud prakticky nemožné dno pořádně vyčistit. Kvalita vody by tak letos měla být lepší než v minulých letech.

Děti soutěžily ve sportovní výzvě

15. května 2021 21:46 | Studénka | Jakub Švarc

Celý duben se malí Studeňáci mohli zapojit do sportovní výzvy. Soutěž měla svá pravidla. Absolvovat 12 stanovišť, která byla rozmístěna po celém městě a splnit zadání. Soutěžící běhali, dělali angličáky nebo dřepy. Svůj výkon pak zaznamenali na mobilní telefon a fotografii nebo video zaslali emailem. Začátkem května proběhlo vyhodnocení.

Participativní rozpočet zná vítěze

15. května 2021 21:39 | Studénka | Jakub Švarc

Komise posuzovala dva projekty přihlášené do participativního rozpočtu. Vybudování workoutového hřiště a bezprašného povrchu na hřišti u Klečky. Druhý z projektů nesplnil požadavek na cenu. Na místo 220 tisíc, se náklady vyšplhaly až na čtyři miliony korun. Šanci tak dostalo workoutové hřiště.

Fontána na náměstí se dočká rekonstrukce

7. května 2021 17:05 | Studénka | Jakub Švarc

Od konce dubna je opět v provozu fontána na náměstí Republiky. Běží ale v provizorním režimu. V minulém roce se začalo ztrácet velké množství vody, důvodem byla závada sběrné jímky, která se nachází pod povrchem a taky porucha v odtokovém potrubí. Zaměstnanci města proto provedli nezbytné opravy, aby se kašna letos mohla spustit.

Knihovny jsou otevřeny a děti mohou soutěžit

23. dubna 2021 17:37 | Studénka | Jakub Švarc

Knihovna se opět zpřístupnila lidem. Od dvanáctého dubna ji mohou čtenáři navštěvovat za dodržování daných pravidel. Ochuzeni jsou kvůli opatřením o přístup k internetu a nemohou využívat místní toaletu.

Biotop ve Studénce se chystá na léto

23. dubna 2021 17:34 | Studénka | Jakub Švarc

Brány koupaliště zůstanou ještě několik týdnů zavřené, ale v areálu už panuje čilý ruch. Vše se musí připravit na blížící se sezónu. Jako první se musí vyčistit dno a dopustit voda. K naplnění pomáhá zhruba 30 metrů hluboký vrt.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více