Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

Šedesátým občánkem Studénky je Rozálka Kašková

6. prosince 2019 14:56 | Studénka | Jakub Švarc

Oslavy k šedesátému výročí Studénky končí a zástupci města se rozhodli setkat se s čtyřměsíční holčičkou, která je výjimečná tím, že se narodila v pořadí jako šedesátá.

Výherkyně soutěže Hvězdný čtenář přečetla 69 knih

6. prosince 2019 14:54 | Studénka | Jakub Švarc

Den pro dětskou knihu pořádá svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky již po třinácté. Co se týče soutěže o hvězdného čtenáře, tak ta je ve Studénce po druhé, a zúčastnily se jí děti ve dvou kategoriích.

Na badatelské přednášce se návštěvníci dozvěděli, jak vypátrat svůj rodokmen pomocí internetu.

29. listopadu 2019 18:42 | Studénka | Jakub Švarc

Již před 17 hodinou se v prostorách edukační místnosti Vagonářského muzea scházeli zájemci o badatelství. Přednášet tentokrát přijela archivářka Lenka Chobotová z Nového Jičína.

Výstava o Františku kardinálu Tomáškovi ve Studénce končí. Její další pokračování je v jednání.

29. listopadu 2019 18:40 | Studénka | Jakub Švarc

Nejen kardinálské roucho a osobní věci, které patřily rodáku ze Studénky, se v posledním listopadovém týdnu vrátily Pražskému Arcibiskupství.

Na bezpečí Studénky dohlíží 27 kamer

22. listopadu 2019 17:02 | Studénka | Jakub Švarc

V letošním roce ve Městě přibylo pět nových kamer, které byly instalovány na novém koupališti, víceúčelových hřištích a na náměstí. Nově je také vyměněna kamera na problematickém místě u Bíloveckého nástupiště.

V rámci listopadové piety město uložilo časovou schránku

22. listopadu 2019 16:58 | Studénka | Jakub Švarc

Před samotnou vzpomínkovou akcí k 17. listopadu se lidé mohli zúčastnit tradičního Lampionového průvodu, který pořádalo Rodinné centrum. Ten vycházel z ulice Tovární a pokračoval přes zimní a letní stadion, ulici Mírovou, až na náměstí republiky, kde byl připraven další doprovodný program.

Vandráci dovandrovali do Studénky

15. listopadu 2019 17:24 | Studénka | Jakub Švarc

Tři dobrodruzi na třech motorkách strávili tři měsíce cestováním po Jižní Americe. Během cesty zažili nespočet zážitků, o které se přijeli podělit také do Studénky. K jejich cestě vyšel také dokument a knižní publikace. Na přednášce se ale lidé dozvěděli i věci, které se do knihy nevešly.

Dělnický dům ožil kabaretní show

15. listopadu 2019 17:20 | Studénka | Jakub Švarc

Umělecká skupina se ve Studénce představila již podruhé a opět zanechala v lidech spoustu dojmů a emocí. Její show plná kabaretních a burleskních prvků je doplňována také Pool Dancem nebo závěsnou akrobacií na šálách.

Deváťáci si vybírali svou budoucí profesi

8. listopadu 2019 15:54 | Studénka | Jakub Švarc

S výběrem dalšího studia pomáhalo žákům v Dělnickém domě 24 odborníků z nejrůznějších profesí. Deváťáci se během dopoledne mohli seznámit se třemi různými povoláními, které si již předtím vybrali.

Lidé ve Studénce také přispívají na válečné veterány

8. listopadu 2019 15:52 | Studénka | Jakub Švarc

Od prvního listopadu mohou lidé přispívat na sbírku válečných veteránu. Organizace, která ji pořádá, se věnuje dokumentování jejich příběhů. Ve Studénce mají lidé možnost přispět buď na baru zimního stadionu nebo v Městské knihovně na Sídlišti.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více