Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jakub Švarc

Lidé ve Studénce si mohou vybrat a zvolit svůj vlastní projekt, který podpoří město

14. února 2020 18:39 | Studénka | Jakub Švarc

Participativní rozpočet funguje tak, že sami občané rozhodují, kam poputuje část financí obce nebo veřejného rozpočtu. V případě Studénky je to dvě stě tisíc, které město vyčlenilo.

V rámci projektu "Už jsem čtenář, knížka pro prvňáčka" přijel do Studénky Adolf Dudek

7. února 2020 17:07 | Studénka | Jakub Švarc

První úterý v měsíci se městská knihovna zaplnila dětmi. Do Studénky totiž zavítal malíř a ilustrátor Adolf Dudek, který svým vtipným a interaktivním programem bavil děti, ale především je učil také kreslit. S prací s dětmi má autor již několikaletou zkušenost.

Návštěvníci přednášky zjistili, jak zkrotit svoje děti.

31. ledna 2020 17:40 | Studénka | Jakub Švarc

Samotná prezentace začínala poslední lednové pondělí v 16 hodin. Tentokrát mimo prostory Rodinného centra.

Přijímačky na nečisto si vyzkoušela stovka žáků.

31. ledna 2020 17:38 | Studénka | Jakub Švarc

Smyslem celé akce je, aby si žáci ověřili svoje schopnosti a také zjistili, na co se mají u přijímaček připravit. Podmínky testů byly připravené stejně jako ty, co žáky teprve čekají. Výsledky pak slouží pouze uchazečům.

Na ochutnávkovou první školní hodinu dorazilo 15 dětí.

31. ledna 2020 17:36 | Studénka | Jakub Švarc

Svůj první školní den předškoláky čeká až za několik měsíců. Na Základní škole Butovická si ho ale děti mohly vyzkoušet o něco dříve. Rodiče s dětmi docházeli na první školní hodinu již půl hodiny před samotným začátkem a o chvíli později pak budoucí žáky čekala jejich premiérová ochutnávková školní hodina.

Voynichův rukopis, Attilova hrobka i záhadné mimozemské civilizace

24. ledna 2020 12:24 | Studénka | Jakub Švarc

To byla témata, o kterých vyprávěl spisovatel Arnošt Vašíček v Městské knihovně ve Studénce. Na vyprodanou přednášku se lidé začali scházet již půl hodiny před samotným začátkem. V 17 hodin pak v zaplněném sále začala samotná prezentace, o kterou se postaral známý spisovatel. Ten posluchačům postupně poodkryl nejrůznější záhady.

Rodinné centrum ve Studénce ročně navštěvuje desítky rodin

24. ledna 2020 12:05 | Studénka | Jakub Švarc

Mimo kurzy pořádá také spoustu akcí a nově nabízí také pidiškolku. Rodinné centrum celoročně pořádá desítky přednášek a kurzů. Mezi ty pravidelné patří například pohybáček nebo tvořílek. Novinkou je také pidiškolka, do které mohou rodiče na dobu 4 hodin umisťovat své děti.

Přírodní rezervaci Bažantula čeká v letošním roce dokončení stavebních prací a úprav. Ty byly v minulosti přerušeny.

17. ledna 2020 14:24 | Studénka | Jakub Švarc

Rekonstrukce v přírodní rezervaci Bažantula začala v předchozím roce. Jejím důvodem byl špatný technický stav rybníků, v kterých již nebylo možné udržet vodu.

I když je koupací sezona v nedohlednu, biotop i v zimě potřebuje údržbu

17. ledna 2020 14:19 | Studénka | Jakub Švarc

V tomto týdnu proběhla instalace dilatačních plováků. Koupací sezóna je sice daleko, ale i biotop potřebuje zimní údržbu. Díky biologii, na které je koupaliště postaveno dochází také k velké úspoře vody.

I na Novém rybníku, který je domovem vzácné rostliny Kotvice, probíhají stavební práce

17. ledna 2020 14:11 | Studénka | Jakub Švarc

V chráněné krajinné oblasti Poodří právě probíhá rekonstrukce hráze v oblasti nového rybníku, který se nachází na Kotvické stezce. Důvodem byl její havarijní stav, který neumožňoval její další provoz.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více