Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Přípravný turnaj novojičínských mladších žaček v házené

19. března 2014 13:13 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mladší žačky oddílu házené TJ Nový Jičín mají za sebou víkendový přípravný turnaj. Na domácím hřišti změřily síly se čtyřmi týmy. V silné konkurenci to neměly jednoduché.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 19. 3. 2014

19. března 2014 12:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

V bývalých Hückelových zahradách na Skalkách už začaly práce na velké rekonstrukci. Z lesa mizí stromy napadané kůrovcem. Podle plánu tady vyroste i růžové království s tisícovkami květin. Vše by mělo být hotovo v lednu roku 2015. Město získalo na projekt 9 milionů korun.
*
Na Lamberku se chystá rekonstrukce veřejného osvětlení. Sloupy s lampami se budou měnit na ulicích Na Prachárně, Brožíkova, Slezská a Bařiny. Od 8. dubna proto v dané lokalitě pouliční osvětlení po určitou dobu nebude fungovat.
*
V neděli 23. března od 18 hodin proběhne ve Fokusu festivalový koncert s názvem Hudba českých autorů v nás. Vystoupí tady několik souborů, mezi nimi nebude chybět ani Puellae et Pueri z Nového Jičína.

Prodejci lihovin v Novém Jičíně a okolí s koncesemi nespěchají

14. března 2014 16:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Prodejci lihovin si podle novely živnostenského zákona musí vyřídit koncesi, aby mohli pokračovat v prodeji tvrdého alkoholu. Termín vyprší 17. dubna - zjišťovali jsme proto, jaká je aktuální situace v Novém Jičíně.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 17. 3. 2014

14. března 2014 12:44 | Nový Jičín | Jan Plašil

Město Nový Jičín nabízí studentům brigádu na letní prázdniny. Jedná se o úklid města a účastnit se ho může každý student od 16 let, s trvalým bydlištěm v Novém Jičíně. Ochranné pomůcky a pracovní nářadí zajistí město. Zájemci se mohou od 14. dubna hlásit na odboru životního prostředí. V pátek 28. března od 11 hodin bude z provozních důvodů uzavřen Městský úřad. Domov Duha v Novém Jičíně ve spolupráci s Adrou hledá dobrovolníky pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Informativní školení proběhne v neděli 6. dubna. Novojičínský oddíl zápasu hlásí další úspěchy - z mistrovství České republiky v řecko-římském zápase kadetů vybojoval Tomáš Čambal druhé a Tomáš Kyjaňa čtvrté místo.

Rosou ozdobené ráno - další večer Literárního klubu z Nového Jičína

14. března 2014 11:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Rosou ozdobené ráno - další literárně-hudební večer naplnil Galerku, a to nejen návštěvníky, ale především milostnou poezií. Literární klub tento večer věnoval dvěma osobnostem - Jaroslavu Bělíkovi a Karlu Chobotovi.

Novojičínská nemocnice léčí bolesti zad ozonem

14. března 2014 8:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Údajně je to léčba bolesti zad 21. století - tak se mluví o ozonoterapii. V západní Evropě ji znají už dlouho, v České republice i v Moravskoslezském kraji se teprve zabydluje. Jedno z míst, kde pacienty s pomocí ozónu úspěšně léčí je Novojičínská nemocnice.

Přípravný turnaj novojičínských mužů v házené

13. března 2014 12:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Oddíl Házené TJ Nový Jičín připravil v sobotu 8. března v hale ABC přípravný turnaj mužů. Přihlásily se celkem 4 týmy - kromě domácích také Orlová, Valašské Meziříčí a Suchdol nad Odrou.

Novinky Městského kulturního střediska Nový Jičín

13. března 2014 8:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městské kulturní středisko připravuje několik novinek a zároveň vyzývá všechny příznivce kvalitní hudby k pomoci na zlepšování dnes už známého Jazz klubu. Ten do Nového Jičína přiváží kvalitní umělce od roku 2002. Jiří Macíček, dramaturg MKS Nový Jičín Do konce března chce Městské kulturní středisko zprovoznit zajímavý projekt klubových karet. Jiří Macíček, dramaturg MKS Nový Jičín Veškeré informace najdete na stránkách mksnj.cz - ať k připravovaným kartám nebo dotazník k jazz klubu. Příznivci tohoto večera se už teď mohou těšit na vystoupení brilantní americké zpěvačky Elisabeth Lohninger. Spolu se svým kvartetem přijede do Nového Jičína v pátek 28. března.

Naučný panel v Novém Jičíně představuje bludné kameny

12. března 2014 17:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ledovcoví tuláci - horniny staré až 1 a půl miliardy let. V Novém Jičíně vzniklo místo, které lidem představuje toto geologické dědictví oblasti Podbeskydí. Takzvané bludné balvany si mohou osahat na novém betonovém panelu v Janáčkových sadech.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více