Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 30. 3. 2014

31. března 2014 9:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Město Nový Jičín a zástupci základních škol Komenského 66 a 68 zvou veřejnost, rodiče žáků i obyvatele z lokality Komenského ulice na veřejné projednání dopravní studie Bezpečné cesty do škol v Novém Jičíně. Jednání proběhne ve čtvrtek 3. dubna od půl páté odpoledne v jídelně základní školy Komenského 66. Na místě budou představeny a vybrány možnosti zlepšení bezpečnosti v dopravě před školami. Dosavadní varianty jsou k vidění na webových stránkách města.
*
Novojičínská nemocnice zve veřejnost na další Den zdraví. Preventivní akce proběhne 4. dubna od 13 hodin v prostorách nové interny. Zájemci si budou moct nechat změřit tlak a cukr v krvi, absolvovat preventivní vyšetření nebo se poradit s nutričním odborníkem. Parkování na centrálním parkovišti bude po dobu trvání akce zdarma.
*
Mateřské školy v Novém Jičíně začnou od 14. do 17. dubna přijímat žádosti rodičů o přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání na rok 2014 a 2015, a to vždy od 8 do 15.30 hodin. Více informací najdete na webových stránkách města a jednotlivých mateřinek.
*
Ve výstavní síni Staré pošty začíná tento týden výstava věnovaná novojičínskému cheerleadingu. K vidění budou fotografie, dále videoprojekce i cheerleadingové rekvizity klubu FunTime. Výstava potrvá do 23. dubna.
*
Fotbalisté Nového Jičína ve svém dalším utkání porazili na domácím hřišti béčko Karviné 2:1. Po nerozhodném poločasu 1:1, rozhodla o výhře až 83. minuta a pokutový kop Moravčíka. Muži odjíždí v sobotu 5. dubna do Mohelnice.

Vlaková tragédie ve Studénce je stále u soudu

28. března 2014 10:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už pátým dnem pokračuje v Novém Jičíně další soudní líčení v případu pádu mostu a vlakové tragédie ve Studénce. Kauza se protahuje už několik let a stále není zřejmé, kdo přesně bude potrestán za pochybení na stavbě. Situaci sleduje Lukáš Zavadil.

Kino Květen v Novém Jičíně chystá novinky pro diváky

27. března 2014 18:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínské kino Květen připravilo několik novinek pro veřejnost a plánuje přilákat i seniory nebo náročné diváky. Na filmovém plátně chce promítat také snímky s duchovní a církevní tématikou.

Domov Duha v Novém Jičíně hledá další dobrovolníky

27. března 2014 15:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Domov Duha v Novém Jičíně už více než dva roky spolupracuje s dobrovolníky. V těchto dnech ale hledá další a brzy chystá informativní školení pro zájemce o tuto činnost. Pomoct ostatním a dělat neobyčejné věci může i obyčejný člověk.

Nový Jičín se i letos připojí k Hodině Země

27. března 2014 13:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

V sobotu 29. března večer proběhne na celém světě, dnes už hodně známý, happening Hodina Země. Velké metropole i malá města nebo obce o půl desáté večer na hodinu zhasnou světla na náměstích nebo v centrech. Už po několikáté se k této akci připojí i Nový Jičín. Marie Machková, tisková mluvčí MěÚ Nový Jičín Minulý rok se k této akci připojilo 7000 měst a obcí, v tomto součtu jsou také firmy, které se čím dál více zajímají o ekologii a ochranu životního prostředí. V České republice zhasne během Hodiny země například Karlův most nebo Staroměstská radnice.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 27. 3. 2014

27. března 2014 13:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

4 žáci Základní umělecké školy v Novém Jičíně přivezli skvělá umístění z prvního ročníku krajské výtvarné soutěže v Bohumíně s názvem Šperk. Vojtěch Němec a Kateřina Mrklovská dokonce první místa.
*
Městský úřad hledá další dva pracovníky - tajemnice vypsala výběrové řízení na referenta veřejné správy na úseku evidence obyvatel a referenta na úseku hospodaření příspěvkových organizací.
*
Nový Jičín podal žádost o členství v Asociaci měst pro cyklisty, rozhodli o tom zastupitelé na svém posledním zasedání. Město tak získalo šanci zařadit se mezi desítky dalších, které podporují vyvážený rozvoj cyklodopravy na svém území.
*
9. a 10. dubna začne v Kopřivnici už tradiční přehlídka technických profesí s názvem Řemeslo má zlaté dno. Je určena hlavně žákům 8. tříd, pro které je na akci zajištěna bezplatná doprava. Zúčastnit se ale mohou i jejich rodiče a veřejnost.
*
V průběhu dubna a května proběhne v Novém Jičíně povinné očkování psů proti vzteklině. Povinnost se netýká chovatelů, kteří psa naočkovali soukromě u veterinárního lékaře. Podrobný rozpis očkování je k dispozici na webu města.
*
V Novém Jičíně brzy přibudou další QR kódy projektu okolonas.eu. Díky chytrým telefonům a tabletům umožní turistům zjistit více informací a zajímavostí i na dalších budovách nebo památkách ve městě.

Řidiči nerespektují zákaz odbočení v Šenově u Nového Jičína

27. března 2014 11:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Složitá dopravní situace je aktuálně na frekventované křižovatce v Šenově, jen pár metrů za hranicemi Nového Jičína. Kvůli opravě mostu je ve směru z města zákaz odbočení vlevo - k obchodnímu centru. I když zákaz zdůrazňují dopravní značky, spousta řidičů ho porušuje.

Fotografie šlechticů zamířily do kavárny hotelu Praha v Novém Jičíně

24. března 2014 15:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vám představili zajímavou výstavu s názvem Prosíme nesedat! Portréty šlechticů fotografa Jiřího Fialy zamířily z Beskydského divadla o pár desítek metrů dál - do hotelu Praha. Ani tam je neminulo slavnostní přivítání.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více