Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Výstava na Staré poště v Novém Jičíně představuje cheerleading

3. dubna 2014 18:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dynamika i akrobatické prvky nebo pyramidy - to vše na fotografiích. Úspěšný novojičínský tým FunTime, který se věnuje cheerleadingu, uspořádal výstavu. Neobvyklý počin zachycuje jeho historii, úspěchy a taky poctivou dřinu. K vidění je na Staré poště.

Pozvánka na další živou diskuzi v Novém Jičíně

3. dubna 2014 18:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pondělí 7. dubna proběhne další živá diskuze ze studia televize Polar.
Pozvání tentokrát přijali: Josef Zajíček, dirigent pěveckého sboru Ondrášek, Vladimír Benko, vedoucí bytového odboru Městského úřadu, dále Kateřina Kuželová, pracovnice oddělení ochrany přírody, lesnictví a myslivosti a Marie Machková, tisková mluvčí Městského úřadu NJ.
Řeč bude o úspěších a plánech Ondrášku, dlužnících na nájemném, letních brigádách a také o plánované cyklostezce.
Otázky ke zmíněným tématům můžete jako vždy volat na telefon 605 264 468, a to 7. dubna do 15 hodin nebo přímo do vysílání. Pro zaslání otázek lze využít i email.
Živá diskuze poběží na novojičínském internetovém televizním portálu v pondělí 7. dubna od 18 hodin.
titulek: dotazy můžete poslat na tel. 605 246 468 nebo email: orlikova@polar.cz
titulek: www.tvportaly.cz/novy-jicin

Úspěšný víkend BK Nový Jičín

1. dubna 2014 15:41 | Nový Jičín | Jan Plašil

Basketbalový klub Nový Jičín zažil úspěšný víkend. Muži v pátek hostili tým Krnova, který jasně přehráli. Mladí hráči celku U19 pak v sobotu i v neděli sehráli důležitá utkání v playoff proti Kyjovu.

Mladí házenkáři TJ Nový Jičín zabodovali v Karviné

31. března 2014 13:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

Výborné třetí místo přivezli před několika dny mladší žáci oddílu házené z přípravného turnaje v Karviné. Pod vedením trenéra Marka Jaroně se blýskli v konkurenci šesti manšaftů. Mladší žáci už mají za sebou celkem tři turnaje a pokaždé si polepšili o jednu příčku konečného umístění - doma byli pátí, v dalším turnaji v Hranicích to bylo čtvrté a v Karviné třetí místo. Za tým Nového Jičína o sobě dal jasně vědět útočník Martin Hrachovec. Na turnaji nastřílel dvaačtyřicet gólů a stal se nejlepším střelcem. Mladší žáci se poctivě připravují, aby na dalším turnaji nebo zápase byli opět o něco lepší. V půlce dubna je čeká už 1. mistrovské kolo - na domácí palubovce - proti Krmelínu.

Zápasníci TJ Nový Jičín jsou ve formě

31. března 2014 13:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Další úspěchy si připisuje oddíl zápasu TJ Nový Jičín. Do členské základny mu na začátku sezóny přibylo 20 nových členů. A i ti nejmladší už mají za sebou zajímavé zkušenosti na závodech.

Elisabeth Lohninger Quartet vystoupil v novojičínské Galerce

31. března 2014 11:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Další Jazz klub v Galerce nabídl divákům a posluchačům lahůdku až ze Spojených států Amerických. Do Nového Jičína přijela zpěvačka Elisabeth Lohninger. Její kvartet hostil muzikanty světových kvalit. Uskupení vystoupilo v rámci svého turné po česku a slovensku.

Rekonstrukce veřejného osvětlení na Lamberku u Nového Jičína

31. března 2014 10:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

V části Nového Jičína - Lamberk - už brzy začne rekonstrukce veřejného osvětlení. Stávající lampy už byly v nevyhovujícím stavu a město je proto vymění. Práce začnou v úterý 8. dubna.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více