Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Muzeum Novojičínska připomnělo polární expedici

24. března 2014 14:11 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ze srdce Evropy k severnímu Pólu. Další muzejní čtvrtek v Žerotínském zámku připomněl rakousko-uherskou expedici, která v roce 1872 vyrazila do severských krajin. Mezi jejími účastníky nechyběl ani polárník Eduard Orel z Nového Jičína.

Nový Jičín organizuje letní brigádnický úklid města

24. března 2014 11:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Mladí lidé budou uklízet město a dostanou za to peníze. Vedení Nového Jičína připravilo poměrně neobvyklý projekt s názvem Zelené město 2014. Studentům nabízí možnost přivydělat si peníze o letních prázdninách, tedy v době, kdy údajně těžko shánějí práci.

První jarní den v Novém Jičíně

24. března 2014 11:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

zpěv vteřinu, jak jdou.. Zima už je definitivně pryč, a to nejen v kalendáři, ale i díky dětem z Mateřské školy Trojlístek. Takto se s ní nemilosrdně rozloučili na první jarní den. hození do vody Mária Kašková, učitelka MŠ Trojlístek
anketa: děti z MŠ Trojlístek Nový Jičín První jarní den přinesl do Nového Jičína příjemné teploty a slunečno. anketa: obyvatelé a návštěvníci Nového Jičína Jarní počasí podle psychologů jednoznačně zlepšuje náladu. Následující měsíce mají být teplé. I když jaro letos začalo o den dříve než obvykle, léto i v tomto roce přijde 21. června.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 24. 3. 2014

24. března 2014 10:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Strážníci Městské policie řeší stále spoustu případů krádeží zboží v novojičínských prodejnách. V posledních dnech také zaznamenali muže, který na Masarykově náměstí žádal kolemjdoucí o peníze s cedulkou, že je neslyšící. Jednalo se o občana rumunské národnosti. Hlídka ho předala státní policii.
*
Novojičínské kino Květen připravilo v letošním roce několik novinek. Pro náročnější diváky bude znovu promítat biograf Artefakt a každá poslední středa v měsíci bude patřit filmovému klubu Bio senior s promítáním pro starší generaci. Více se dozvíte v připravované reportáži.
*
Nový Jičín zatepluje městské budovy. Práce začaly v mateřské škole Jiráskova, základních školách Dlouhá a Jubilejní a v azylovém domě. Radnice získala na projekt energetických úspor téměř 14 milionů korun z dotace Evropské unie a Státního fondu životního prostředí.
*
Radní odsouhlasili finanční příspěvek 20.000 korun, které město věnuje na konto Muzea v Rožnově určené na obnovu vyhořelé památky Libušín na Pustevnách.
*
V pátek 28. března si nenechte ujít Jazz klub s Elizabeth Lohninger Quartet z USA a Čech. Začátek koncertu je ve 20 hodin v Galerce.

Poslední přípravný zápas fotbalistům Nového Jičína vyšel

20. března 2014 14:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Muži FK Nový Jičín o víkendu hostili na svém hřišti fotbalový klub Velké Karlovice. Zápas se jim tentokrát, narozdíl od předchozích, povedl. Tým má tímto za sebou sérii přípravných utkání.

Podvodné dopisy obdrželi i lidé z Nového Jičína

20. března 2014 11:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policie v celém Moravskoslezském kraji vyšetřuje rozsáhlou kauzu podvodných dopisů. Ty nabádají údajné dlužníky, aby zaplatili peníze nebo volali na zpoplatněné číslo. Mezi poškozenými jsou i lidé z Nového Jičína.

SVČ Fokus Nový Jičín chystá i letos tábory pro děti

20. března 2014 8:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

I letos připravilo Středisko volného času Fokus na letní měsíce pestrý prázdninový program.
Děti mohou vyrazit na 5 pobytových a 8 příměstských táborů. Martin Jakůbek, ředitel SVČ Fokus Nový Jičín Termíny letních táborů začínají prakticky hned po vysvědčení a pokrývají celé prázdniny. Martin Jakůbek, ředitel SVČ Fokus Nový Jičín Témat pro letošní prázdniny je spousta - děti mohou vyrazit na Cestu kolem světa za 10 dní nebo na jinou planetu. Na své si přijdou i mladí sportovci nebo tanečníci.
Jak můžete vidět, na táborech Fokusu rozhodně není nuda. Zatím jsou stále volná místa, tak neváhejte.

Aktuální výstavy MKS Nový Jičín

19. března 2014 14:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Teď vás krátce pozveme na dvě výstavy, které připravilo Městské kulturní středisko. V knihovně na vás čeká malý výlet do světa Fantasy, na Staré poště se můžete v těchto dnech podívat na práce dětí výtvarných kroužků Fokusu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více