Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Kutil z N. Jičína vyrábí pro své okolí dřevěná díla

27. února 2014 14:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Neobvyklým způsobem se rozhodl zvelebit okolí domů na sídlišti. Řeč je o Pavlu Muszynském z Nového Jičína, který staví zajímavá díla ze dřeva. V těchto dnech dokončil lavičku pro kolemjdoucí. Lidé si jeho práci nemohou vynachválit.

Aktuální pátrání novojičínských policistů

27. února 2014 13:13 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští policisté se obracejí na občany města ve dvou případech, při kterých by jim identifikace nebo záběry z kamer v autě pomohly objasnit trestnou činnost. Petr Gřes, PIS PČR Nový Jičín Možná vám tento muž je povědomý, není ale jisté, že je přímo z Nového Jičína.
Druhý případ se týká ukradené Škody Octavie, kterou zatím neznámí zloději odvezli před několika dny z ulice Nádražní. I když policie částečně zmapovala trasu odcizeného auta díky zabudované GPS, zatím se ho nepodařilo vypátrat. Petr Gřes, PIS PČR Nový Jičín Policii můžete kontaktovat kdykoliv osobně nebo na bezplatné telefonní lince 158.

Aktuálně z Nového Jičína 27. 2. 2014

27. února 2014 13:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ve čtvrtek 6. března proběhne 22. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín. Začátek je v 15 hodin v aule budovy radnice. Pozvánka s programem je ke stažení na webu města. Na veselohru francouzského autora Marca Camolettiho Láska, sex a žárlivost vás zve novojičínský amatérský soubor Divadlo bez portfeje. Představení tentokrát proběhne v sále restaurace Kolonie v Žilině. Začíná v sobotu 1. března od 19 hodin. Rodinné centrum Provázek pořádá 6. března Bazárek - burzu jarního a letního oblečení a potřeb pro děti. Zkrátka nepřijdou ani maminky, pro které Mami rodinné centrum pořádá bazar dámského oblečení, bižuterie, kabelek i obuvi s názvem Větrání dámského šatníku. Burza proběhne od 6. do 14. března.

Město Nový Jičín nabízí pomocnou ruku svým dlužníkům

26. února 2014 14:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská radnice nabízí pomocnou ruku lidem, kteří dluží městu na nájmu. Pro tyto účely zřídil městský úřad post koordinátora prevence dluhů. Pilotní projekt má za cíl získat peníze, které se přes exekuce a vymáhání vrací jen těžko, a také předejít podobným situacím v budoucnu.

Unikátní objev archeologů na Novojičínsku

26. února 2014 12:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Archeologové odhalili objev evropského významu. Podařilo se jim nalézt několik míst na Novojičínsku, která sloužila jako mezičlánek v distribuci kamenných surovin - a to v šestém tisíciletí před naším letopočtem. Svůj objev teď představili laické i odborné veřejnosti. v Muzeu Novojičínska.

Zájemci o lovecký lístek na zámku v Kuníně u Nového Jičína uspěli

26. února 2014 11:46 | Nový Jičín | Jan Plašil

Malá maturita - takto se mluví o mysliveckých zkouškách, které každý rok absolvují uchazeči o lovecký lístek. Na Novojičínsku jich letos bylo 13. Před přísnou ale spravedlivou komisí na zámku v Kuníně museli ukázat a obhájit své znalosti.

Neúspěšný víkend kuželkářů TJ Nový Jičín

24. února 2014 12:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Teď míříme za oddílem kuželkářů TJ Nový Jičín. Mužský ani ženský tým o víkendu bohužel nebodoval. Výhodu domácího prostředí měly ženy, které hostily Otrokovice, a prohrály velmi těsně - jen o 5 kuželek.

Harrachovské sklo na zámku v Kuníně u Nového Jičína

24. února 2014 11:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zámek v Kuníně netradičně zahájil letošní sezónu už o víkendu. V sobotu tady zpřístupnili výstavu Harrachovské sklo. Skleněná umělecká díla pochází z nejstarší dosud činné sklárny na světě, kterou kdysi vlastnil rod Harrachů - a ten je spjat právě s Kunínským zámkem.

1. reprezentační ples města Nového Jičína

24. února 2014 11:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hotel Praha o víkendu zažil první reprezentační ples města Nového Jičína. Hlavním hostem byl zpěvák a herec Josef Laufer, který bavil všechny přítomné. Nechyběla ani módní přehlídka a další vystoupení.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více