Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Nový varovný systém v Novém Jičíně bude už brzy v provozu

24. února 2014 10:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás informovali, že Nový Jičín bude mít jednotný varovný a vyrozumívací systém.
I v těchto dnech probíhají práce na jeho instalaci. Technici už namontovali poslední sirény a hlásiče.

Muži HC Nový Jičín se rozloučili se sezónou

20. února 2014 16:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

Porážkou dali muži HC Nový Jičín sbohem letošní sezóně. Na domácím ledě přivítali mužstvo Přerova. Zápas se kvůli startu české hokejové reprezentace posunul na tři hodiny odpoledne.

Novojičínské školy znají výsledky projektu Mapa školy

20. února 2014 10:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

Také školy v Novém Jičíně se vloni zapojily do celorepublikového projektu s názvem Mapa školy. Děti a učitelé základních škol, a také rodiče, anonymně vyplňovali dotazníky. Jejich analýza měla napovědět o prostředí ve školách.

Domov Duha v Novém Jičíně se proměnil v kadeřnický salon

19. února 2014 13:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Improvizovaný kadeřnický salón pro seniory ve středu vymysleli v Domově Duha v Novém Jičíně. Pomohly jim budoucí kadeřnice ze střední školy v Odrách. Všechny dámy, které měly zájem, si mohly nechat vylepšit své účesy. Některé před kamerou televize Polar doslova omládly.

Hračky ze Staré půdy - aktuální výstava v Novém Jičíně

17. února 2014 14:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Aktuální výstava, kterou můžete navštívit v Muzeu Novojičínska, se jmenuje Hračky ze Staré půdy. Nejstarší vystavené exponáty pocházejí z osmdesátých let 19. století a zaujmou nejen děti.

Dobový jarmark s generálem Laudonem v Novém Jičíně

17. února 2014 14:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Další jarmark na Masarykově náměstí patřil v pátek i sobotu generálu Laudonovi. Kromě vzpomínky na slavného vojevůdce, byl spojen i s křestem nové publikace a také se soutěží o nejchutnější zelnou polévku.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 17. 2. 2014

17. února 2014 10:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tajemnice Městského úřadu vyhlašuje výběrové řízení na obsazení pracovní pozice Referent veřejné správy na úseku vodního hospodářství. Zájemci se mohou přihlásit do 27. února. Bližší informace najdete na webu města. Klub filatelistů zve na další setkání sběratelů všech oborů, od filatelie až k notafilii. Setkání začíná ve středu 19. února od 15 hodin v klubu seniorů na ulici Msgr. Šrámka. Městské kulturní středisko zve všechny do kina Květen. Ve středu 19. února tady v celovečerním stand-up představení vystoupí Tomáš Matonoha, Miloš Knor a Ruda z Ostravy. Začátek je v 19 hodin. 21. února proběhne v Hotelu Praha I. reprezentační ples města Nový Jičín. Začátek je v 19 hodin, hostem večera bude zpěvák Josef Laufer. Zámecká sezóna v Kuníně začíná nezvykle už tuto sobotu 22. února, a to výstavou Harrachovské sklo, která připomene také 300 let Harrachova v Krkonoších. K této obci se váže příběh hraběnky Marie Walburgy, rozené Harrachové.

Město přispěje na malé čističky odpadních vod v Novém Jičíně

17. února 2014 9:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vedení města chce podpořit občany v místních částech Bludovice a Straník a plánuje jim přispět na vybudování malých domovních čistíren odpadních vod. V těchto částech města totiž kanalizace není. I přesto musí lidé podle zákona svou odpadní vodu čistit.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více