Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Sestřih živé diskuze ze studia o prioritách v Novém Jičíně

14. února 2014 14:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Čtyři hosté a aktuální témata - taková byla živá beseda ze studia televize Polar, která proběhla v pondělí 10. února. Nabízíme vám její krátký sestřih.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 14. 2. 2014

14. února 2014 14:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na všech základních školách v Novém Jičíně proběhlo na podzim loňského roku dotazníkové šetření s názvem Mapa školy. Výsledky získalo město v těchto dnech. K tomuto tématu připravujeme reportáž. V budově Městského úřadu na Divadelní 1 jsou na schodech nové nájezdy pro kočárky. 21. února proběhne v Hotelu Praha I. reprezentační ples města Nový Jičín. Začátek je v 19 hodin, hostem večera bude zpěvák Josef Laufer.

Muži HC Nový Jičín doma podlehli Porubě

14. února 2014 10:48 | Nový Jičín | Jan Plašil

A teď míříme za novojičínskými hokejisty. Ani počtvrté v sezóně se mužům nepodařilo porazit hokejisty z Poruby, které přivítali netradičně ve čtvrtek, a to na domácím ledě.

Nová mateřská škola na ulici Dlouhá v Novém Jičíně

13. února 2014 12:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín má novou mateřinku. Vznikla ve zrekonstruovaných prostorách Základní školy Dlouhá.
Po stavebních úpravách tady jsou čtyři nová oddělení pro celkem sto dětí. V pondělí proběhlo jejich slavnostní otevření.

Muži HC Nový Jičín přijeli z Brna bez bodů

10. února 2014 13:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bez zisku bodů se muži HC Nový Jičín vrátili z utkání v Brně, kde nastoupili proti Vysokoškolskému sportovnímu klubu Technika. Zápas rozhodla hodne nezvyklá sedmiminutová přesilovka domácích, ve které Novému Jičínu dali dva góly. Za naše jedinou branku vstřelil Jakub Lehečka. Se 46 body je Nový Jičín na 9. místě tabulky. I když je v poměrně bezpečné bodové vzdálenosti od desáté Orlové, na 8. Frýdek-Místek chybí našemu týmu 11 bodů. Do konce základní části zbývají jen 4 zápasy - alespoň teoretická vidina play off se tedy definitivně rozplynula. Podpořit novojičínské hokejisty můžete ještě na dvě domácí utkání - 13. února proti Porubě a 19. února proti Přerovu.

Novojičínský krytý bazén čeká velká rekonstrukce

10. února 2014 13:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už několik let se mluví o nutnosti oprav v budově Krytého bazénu a sportovní haly. Očekávané práce začnou nejspíš v červnu tohoto roku. Město po dlouhém zvažování zvolilo metodu EPC, která garantuje také energetické úspory.

Aktuální případy novojičínských policistů

10. února 2014 12:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská dopravní policie vyšetřuje muže, který s téměř čtyřmi promilemi alkoholu v krvi neváhal sednout za volant. Policistům se také podařilo zatknout dva zloděje, kteří vykrádali sklepy a restaurace ve městě.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 10.2.2014

10. února 2014 12:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Město zřídilo novou mateřskou školku, a to na ulici Dlouhá. V pondělí 10. února proběhlo její slavnostní otevření. Více informací pro vás chystáme do dalšího expresu. Zastupitelé Nového Jičína budou na svém březnovém jednání řešit návrh radních. Město chce pomoct občanům Bludovic a Straníku a přispět jim na zřízení malých domovních čistníren odpadních vod. V těchto městských částech totiž není splašková kanalizace. Každá z domácností by mohla získat až 30 tisíc korun. 14. a 15. února proběhne na Masarykově náměstí Novojičínský jarmark s doprovodným programem. Vstříc sociálním službám, tak se jmenuje projekt, který usiluje o vytvoření efektivního systému sociálních služeb v Novém Jičíně. V této chvíli probíhá mapování sociálních potřeb občanů - a to do 16. února, do kdy máte možnost vyplnit dotazník. Více informací přineseme v dalším expresu. Muzeum Novojičínska vás zve na výstavu, kde se každý může vrátit do dětství - v rytířském sálu a kamenné síni jsou aktuálně k vidění Hračky ze staré půdy. Nejstarší exponáty pocházejí až z osmdesátých let 19. století. Občané Nového Jičína a jeho místních částí si mohou zdarma vyzvednout barevnou sadu tašek na domácí třídění odpadu, a to na odboru životního prostředí Městského úřadu, v kanceláři 306, dále u obsluhy separačních dvorů nebo na osadních výborech místních částí Nového Jičína.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více