Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Pozvání na další živou diskuzi TV Polar o Novém Jičíně

3. února 2014 11:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

V pondělí 10. února jste zváni ke sledování další živé diskuze ze studia televize Polar. Pozvání tentokrát přijali Antonín Urban, vedoucí Odboru sociálních věcí Městského úřadu, dále Stanislav Bartoň, vedoucí obecního živnostenského úřadu, Vladimír Bartoň, vedoucí Odboru majetku, rozvoje a investic Městského úřadu a také Martin Jakůbek, ředitel Střediska volného času Fokus. Témat bude opět více: dozvíte se informace o Charitě v Novém Jičíně, o novém projektu komunitního plánování, řeč bude o zákazu podomního a pochůzkového prodeje, fungování zvonkohry, výstavbě a rekonstrukcích ve městě a také o fungování Střediska volného času. Své otázky do diskuze můžete volat na telefonní číslo 605 264 468 - a to do 15 hodin, případně během vysílání - od 18 hodin.
Dotazy pro hosty můžete poslat i emailem.
Diskuze začíná v pondělí 10. února od 18 hodin - sledovat ji můžete na stránkách tvportaly.cz, kde bude později i záznam.

Nízkoprahové centrum Bunkr v Novém Jičíně slaví první výročí

31. ledna 2014 14:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jsme vás informovali o úspěšném prvním roku klubu Bunkr pro mladé lidi v Novém Jičíně.
Symbolická oslava tohoto výročí proběhla s účastí několika hostů. Zařízení má i v tomto roce spoustu plánů.

Nový Jičín na domácím ledě podlehl Prostějovu

31. ledna 2014 11:35 | Nový Jičín | Jan Plašil

Středeční večer 29. ledna patřil v Novém Jičíně hokeji. Muži nastoupili na domácím ledě proti Prostějovu, lídrovi tabulky II. ligy. Inkasovali hned v první minutě a za chvíli obdrželi další branku, tu ale rozhodčí neuznal kvůli kopnutí do puku. Za naše pak odpověděl Novotný. gól Hosté ale navýšili skóre a naši museli opět dotahovat. Nakonec se to ještě v první třetině povedlo Macháčkovi. 2:2 gól Prostějov pak přidal dvě branky a odskočil domácím na 2:4. Nový Jičín ale nic nezabalil - krásnou individuální akci předvedl Fojtík a snížil na 3:4. gól Pak si vzali gólovou režii utkání pod taktovku hosté a dvěma góly zvýšili na 3:6. Nový Jičín se ještě nevzdal a Uhlár poslal do brány tečovanou střelu - skóre druhé třetiny se tak zastavilo na 4:6. gól Z gólové nadílky to ještě nebylo vše, bohužel úvodní slovo v poslední části hry měli hosté. Za Nový Jičín ještě stihl bleskově odpovědět Kabeláč, více se ale našim i přes několik šancí do svatyně hostů nepodařilo propasovat. Velká nespokojenost s verdikty rozhodčího a napjata atmosféra vyvrcholila pěstním soubojem. mela na ledě Následné minuty už ale nepřinesly obrat - Prostějov si z novojičínského ledu odvezl tři body za vítězství 5:7. Naši hokejisté teď míří na zápas do Břeclavi.

Mladý kádr volejbalistů Nového Jičína znovu myslí na II. ligu

31. ledna 2014 9:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Opava, Ostrava nebo Kopřivnice, to jsou rivalové z tabulky, se kterými se volejbalisté z Nového Jičína setkávají na hřišti. I o víkendu měli doslova plné ruce práce. A na derby utkání nechyběla ani naše kamera.

Valná hromada Euroregionu Silesia v Novém Jičíně

31. ledna 2014 8:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Před několika dny proběhla ve městě Valná hromada Euroregionu Silesia, jehož členem je i Nový Jičín. Do jednoho ze salónků hotelu Praha se sjeli zástupci obcí a měst, aby diskutovali o dalším programovém období do roku 2020, a o možnostech čerpání financí pro region. Jaroslav Dvořák (ČSSD), starosta Nového Jičína Euroregion Silesia vznikl v září roku 1998 jako forma spolupráce mezi českem a polskem. A funguje dodnes. Jeho součástí je i takzvaný Fond mikroprojektů. Za více než pět let jeho fungování zpracoval téměř 600 projektů.

Laudonův dům v Novém Jičíně teď turisté bezpečně najdou

30. ledna 2014 15:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

V návštěvnickém centru se připravují na současné i budoucí návštěvníky. Už tento rok by tam měla vzniknout expozice věnovaná generálu Laudonovi. Ve městě jsou proto nové orientační tabule pro turisty.

Policisté v Novém Jičíně diskutují s mladistvými na seminářích

30. ledna 2014 12:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Policisté na Novojičínsku často řeší trestnou činnost a různé přestupky, ve kterých figuruje nezletilá mládež. Spolu s Oddělením sociálně-právní ochrany dětí proto vymysleli společný projekt. Studenti základních škol se od nich dozví spoustu informací, a také to, že kromě svých práv mají i povinnosti a odpovědnost.

Nový Jičín se prezentoval na veletrhu Regiontour

29. ledna 2014 8:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín se spolu s dalšími městy Moravskoslezského kraje zúčastnil veletrhu Regiontour v Brně. Zástupcům města se na místě podařilo získat zajímavé kontakty a dojednat účinkující na plánované akce. Více už v dalším příspěvku.

Muži FK Nový Jičín se připravují na jaro

27. ledna 2014 13:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Fotbalisté Nového Jičína v těchto dnech začali sérii přípravných utkání. První - proti Hranicím naši prohráli 1:2. O víkendu si ale zlepšili náladu proti týmu Bystřice pod Hostýnem - zápas dovedli do konce s výhrou a čistým štítem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více