Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Anketa Novojičínský sportovec roku očima veřejnosti 2

20. ledna 2014 12:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už jen několik dnů můžete ovlivnit výsledek ankety Novojičínský sportovec roku očima veřejnosti. Hlasovat mohou všichni občané města - o jejich přízeň se uchází sportovci a kolektivy z Nového Jičína a jeho místních částí. Pavel Sedlář, spoluorganizátor ankety A tady je seznam nominovaných jednotlivců - je jich celkem sedmnáct . O hlasy novojičíňáků se uchází i 5 kolektivů. Vybrat z tohoto výčtu nebude jednoduché, novojičínským sportovcům se totiž v loňském roce dařilo. Hlasování končí 31. ledna - hned poté organizátoři začnou sčítat hlasy - vyhodnocení a vyhlášení výsledků totiž proběhne 3. února v Beskydském divadle.

Opilého řidiče z Nového Jičína chytila policie 2x za dopoledne

20. ledna 2014 12:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

S více než dvěmi promilemi alkoholu v krvi řídil muž, kterého zastavili strážníci městské policie. Opilý nasedl do svého auta před devátou hodinou ráno a nedojel daleko. Strážníci ho ale za volantem chytili během stejného dopoledne znovu.

Muži HC Nový Jičín přivezli body z Val. Meziříčí

20. ledna 2014 12:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Muži HC Nový Jičín o víkendu vyrazili na derby do Valašského Meziříčí. Celý zápas museli dotahovat skóre. Nakonec ale předvedli ukázkový obrat utkání a tři body si odvezli domů.

Revitalizace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně pokračuje

20. ledna 2014 10:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sídliště ve městech Moravskoslezského kraje se postupně mění. Na mnoha místech stále revitalizují nejen samotné domy, ale i veřejný prostor kolem nich. I Nový Jičín tento rok chystá nové projekty, do závěrečné fáze navíc míří revitalizace sídliště Dlouhá.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 20. 1. 2014

20. ledna 2014 9:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bývalý J-klub má nového majitele. Chátrající objekt prodával Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových původně za osm milionů korun. Cena se postupně snižovala a budovu se podařilo prodat až v osmém kole výběrového řízení za 1,8 milionu korun. Nového majitele čeká poměrně vysoká investice do opravy. Více informací přineseme v pátečním expresu. Rodinné centrum Provázek hází záchytné lano a zve na workshop Jak si zachovat chladnou hlavu. A to v úterý 21. ledna. V nabídce rodinného centra najdete i další připravované aktivity.
titulek: www.rodinne-centrum.cz Městský úřad upozorňuje na místní poplatek za komunální odpad na rok 2014. Od ledna se změnila jeho sazba na 552 koruny - splatný je jednorázově do 31. března nebo ve dvou splátkách 276 korun do 31. března a 30. září. Výtvarná soutěž Nakresli Laudona má vítěze - prvenství si odnáší skupina žáků pod vedením magistry Jitky Jeřábkové ze Základní školy Dlouhá 56. Největší počet hlasů z této skupiny získala kresba Zuzany Grulichové z 8. B, která bude vystavena v chystané expozici generála Laudona.

Muži HC Nový Jičín porazili Orlovou až v prodloužení

16. ledna 2014 14:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Orlová - to byl soupeř, kterého ve středu 15. ledna hostili muži HC Nový Jičín. Na domácím ledě chtěli navázat na předchozí, i když těsné vítězství. S hosty, kteří okupují předposlední místo tabulky to ale nebylo lehké. Těsný výsledek 2:1 naši neudrželi a Orlová vyrovnala na 2:2. živě gól vyrovnávací Poslední třetina i přes řadu šancí nepřinesla rozuzlení, zápas tak šel do prodloužení, které brzy rozhodl v přesilovce Petr Macháček. Nový Jičín si připsal 2 body a v tabulce poskočil na 9. místo.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 16. 1. 2014

16. ledna 2014 12:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Městském úřadě hledají zájemce o obsazení pracovního místa referent veřejné správy na úseku rozvoje města. Přihlášky mohou podat 3. února. Základní školy Komenského 66 a 68 a Dlouhá 56 zvou v následujícím týdnu na Den otevřených dveří. Na všech zmíněných školách bude návštěvníky čekat program, občerstvení i ukázka výuky a prací žáků a kantorů. 6. února proběhne na všech základních školách ve městě a jeho místních částech zápis předškoláků do 1. tříd. Muzeum Novojičínska připravilo seminář tvůrčího psaní s názvem Krocení literární můzy. Zúčastnit se mohou mladí lidé od 12 do 19 let s aktivním zájmem o autorskou tvorbu. Seminář proběhne 7. února. Městská knihovna zve na přednášku s názvem PRAVIDLA PRO ZDRAVÝ A ŠŤASTNÝ ŽIVOT V SOUČASNÉ DOBĚ. Své zkušenosti k tomto tématu budou sdílet Lenka Flurášková a Iveta Šťastná - přednáška začíná 21. ledna v 18 hodin V polovině února a na začátku března proběhne na Masarykově náměstí Novojičínský jarmark. Podnikatelé, kteří zde chtějí prezentovat a prodávat své zboží se mohou přihlásit do 24. ledna.
titulek: kontakt: hrolna@novyjicin-town.cz nebo rbobkova@novyjicin-town.cz

Přepadená důchodkyně z Nového Jičína poslala policii 10 tisíc korun

16. ledna 2014 11:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nezvyklou a poměrně vysokou odměnu obdrželi novojičínští policisté. Důchodkyně, kterou zloděj v srpnu přepadl přímo na ulici jim v obálce poslala 10.000 korun. Mělo to být nálezné za kabelku a osobní věci. Peníze ji ale policisté samozřejmě vrátili.

I porodnice v Novém Jičíně reaguje na změny v obč. zákoníku

16. ledna 2014 10:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jedna ze změn v novém občanském zákoníku se týká všech porodnic. Od ledna musí lékaři umožnit propuštění zdravé rodičky i novorozeněte jen 12 hodin po porodu. Zjišťovali jsme, jestli je na tuto změnu připravena i Novojičínská nemocnice.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více