Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

(Po)vánoční setkání Klubu rodáků na Baště v Novém Jičíně

6. ledna 2014 16:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Teď se vrátíme k (po)vánočnímu setkání Klubu rodáků a přátel města Nový Jičín. Jeho členové se sešli na tradičním posezení těsně před začátkem Nového roku. Všechny čekalo kromě hudební a sladké nadílky i jedno překvapení.

Novojičínská Tříkrálová sbírka je v plném proudu

6. ledna 2014 16:09 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tříkrálová sbírka je v plném proudu i v Novém Jičíně. Rekordní výtěžek z minulého roku významně podpořil projekty místní charity. Ta proto vyslala do ulic i letos desítky dobrovolníků. Koledníci dorazili i na radnici.

Novoroční koncert Puellae et Pueri v Novém Jičíně

6. ledna 2014 16:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

live Puellae et Pueri a jejich Novoroční koncert rozezněl v neděli 5. ledna kostel Nanebevzetí Panny Marie. Sbor tady definitivně ukončil náročnou sérii vánočních vystoupení. I tentokrát připravil pro své posluchače zajímavý program. Karel Dostál, sbormistr Puellae et Pueri live anketa: návštěvníci koncertu A podobně hodnotí sbor i hektickou sezónu v roce 2013 - ta přinesla Puellae et Pueri několik zásadních úspěchů. Karel Dostál, sbormistr Puellae et Pueri Letos se chce sbor vrátit na pole mezinárodních soutěží, už v dubnu čeká jeho členy festival duchovní hudby Musica Religiosa v Olomouci - reprezentovat Nový Jičín budou hned ve dvou kategoriích.

Mužům HC Nový Jičín nevyšel zápas v Porubě

6. ledna 2014 16:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

30. kolo II. hokejové ligy nabídlo také zápas mužů HC Nový Jičín na ledě Ostravy - Poruby. V brance našich se letos poprvé představil Kamil Gebauer, který inkasoval poprvé v páté a poté ve 14. minutě. Za Nový Jičín snížil o tři minuty později Sprušil. Od té chvíle už ale naši nedokázali najít recept na domácí tým a prohráli 6:1. Se třiceti body je celkek Nového Jičína na 10. místě tabulky a ve středu 8. ledna nastoupí na domácím ledě proti Hodonínu.

Nové pracoviště na MěÚ v novém Jičíně ušetří lidem čas

5. ledna 2014 9:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Větší komfort a kratší čekací doba - to vše nabízí nové pracoviště na vyřizování občanek a pasů na Městském úřadě. Radní schválili jeho vznik v září loňského roku. V posledních týdnech pak probíhaly stavební úpravy a technické vybavení.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 2. 1. 2014

2. ledna 2014 14:20 | Nový Jičín | Jan Plašil

Od středy 1. ledna probíhá v Novém Jičíně další Tříkrálová sbírka. Koledníci budou procházet městem a jeho částmi do úterý 14. ledna. Novojičínská charita použije získané peníze na provoz Charitního domu blahoslavené Matky Terezy a také na rozšíření nabídky půjčovny kompenzačních pomůcek. Starosta města vyhlášuje výběrové řízení na pracovní místo ředitel městské policie. Bližší informace jsou zveřejněny na stránkách města, zájemci mohou poslat své přihlášky do 24. ledna. Hráči HC Nový Jičín ročníku 2006 přivezli z předsilvestrovského turnaje v minihokeji v Ostravě-Vítkovicích zlaté medaile. V zápasech proti šesti celkům ztratili jen jeden bod za nerozhodný výsledek s domácími.
Muže HC Nový Jičín čeká v nejbližších dnech víkendové utkání v Porubě a poté středeční domácí zápas proti SHK Hodonín. V Muzeu Novojičínska si ještě chvíli můžete připomenout vánoční atmosféru na výstavě Kouzlo vánočního stromu, která končí 12. ledna. Členové výtvarného spolku Arkáda a jejich hosté vystavují svá díla na Akci těla II. v Nové Galerii do jednatřicátého ledna.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více