Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Domov Duha v Novém Jičíně prošel humanizací

18. prosince 2013 14:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Domov Duha v Novém Jičíně prošel humanizací. V části stávajících prostor bydlely desítky seniorů z Nového Jičína a okolí, kteří byli dočasně přestěhováni do Frenštátu pod Radhoštěm. Dnes se do Domova Duha vrátili zpět.

Novojičínská nemocnice bojuje proti bronchitidě

18. prosince 2013 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Chronická obstrukční plicní nemoc nebo taky bronchitida. Vleklé onemocnění, kterým trpí stovky pacientů plicního oddělení Novojičínské nemocnice. Kvůli závažnosti této nemoci se tady rozhodli uspořádat preventivní den.

Novým Jičínem zní zbrusu nová zvonkohra

18. prosince 2013 9:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Obyvatelé Nového Jičína se dočkali slavnostního spuštění zvonkohry k 700 letům oslav Nového Jičína. Tu objevli minulý rok zástupci města na výstavě památek v Praze. Stanislav Bartoň, vedoucí odboru, Obecní živnostenský úřad
live Slavnostní pokřtění zvonkohry proběhlo na novojičínském náměstí 17. prosince v 17 hodin za účasti jak občanů, tak i firmy, která instalaci na radniční věž prováděla. Náměstí tak ozvučí celkem 17 zvonků v rozsahu 1,5 oktávy. To znamená 12 celých tónů a 5 půl tónů. To z důvodu, aby se na tuto zvonkohru daly zahrát i složitější melodie. Jiří Janus, technik
live Zvonkohra bude hrát vždy před 9., 12., 15. a 18. hodinou a po ní zazní klasické odzvonění časového údaje. V nočních hodinách bude zvonkohra vypnuta. Přemysl kramoliš, místostarosta Nového Jičína Na zvonkohru se dá v podstatě zahrát všechno. Proto vedení města na křtu vyzvalo mladé hudebníky ke spolupráci na dalších melodiích. V současné době zní melodie jako Generál Laudón, tichá noc a další.

Kuželkáři v Novém Jičíně ukončili podzimní sezónu

13. prosince 2013 21:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ženy a muži novojičínského oddílu kuželek v letošní lize hrají tři soutěže. Jsou to 3. Liga žen skupiny B, krajský přebor MS kraje A družstvo mužů a přebor mezi okresů hraje mužské B. Ženy v třetí lize jsou zatím na posledním místě v tabulce. Tuto soutěž obhospodařuje 6 družstev.
Iva Volná
Letošní kuželkářská sezóna se i přes slabší výsledky vydařila a to co se týče obsazení.
Iva Volná
Oddílu kuželek se podařilo přilákat i mladá žáky, kteří prozatím trénují a připravují na velký start v nadcházející sezóně.
Iva Volná
Oddíl kuželek je otevřenou organizací, která do svého kolektivu přijme jak muže, ženy tak i mladé žáky. Prostě drsňáci hrají kuželky.

Český pohár žáků - 3. kolo východ v Novém Jičíně

13. prosince 2013 16:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do novojičínské haly ABC se sjeli k 3 turnaji českého poháru východ mladí volejbalisté. Tento pohár se hraje rozdělen do dvou skupin. Na západní a východní. Naše tedy východní skupina obsahuje 16 družstev. Ty jsou ještě rozděleny do osmiček, přičemž Nový Jičín hraje v té první. Turnaj mladých volejbalistů má za sebou již dvě kola, ve kterých jsou na celkovém 5. Místě. Oldřich Valenta
Martin Šalda Hned první zápas se nesl ve znamení slunečního svitu. Naši začínali se sluncem v obličeji a tak se dal tušit výsledek. Po změně stran se hráči dostali do opačné pozice. I přes to, že to vypadalo na výhru, soupeř se vyhecoval a dotáhnul skóre. Koncovka byla již ve znamení týmu Beskyd Frýdek Místel.
Daniel Hurtík
Martin Šalda Ani trenér s výkonem moc spokojený nebyl, nicméně i on připisoval prohru také na vrub haly. Oldřich Valenta To byl sice úvodní zápas. Naše mladé volejbalisty čekaly ještě čtyři další. A jak hodnotí dosavadní sezónu trenér? Oldřich Valenta Po dvou dnech strávených v novojičínské hale ABC se na prvním místě usídlilo družstvo Beskyd z Frýdku Místku. Žáci NJ se umístili na celkovém 6 místě s 3 výhrami a 4 prohrami.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více