Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Nízkoprahové centrum Bunkr slaví 1. rok v Novém Jičíně

6. prosince 2013 11:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

Bunkr pro mladé lidi v Novém Jičíně - ve městě působí už více než rok. Za tu dobu si dokázal najít své klienty, kteří tady docházejí i několikrát týdně. Během posledního půl roku se jejich počet téměř zdvojnásobil.

Den s Mikulášem a rozsvícení vánočního stromu v Novém Jičíně

6. prosince 2013 11:16 | Nový Jičín | Jan Plašil

Den s Mikulášem, takový byl čtvrtek 5. prosince na Masarykově náměstí. V rámci Vánočního jarmarku tady od rána probíhal program určený dětem. Ty mohly napsat a poslat svá vánoční přání přímo ježíškovi. Výměnou za to dostali malý dárek. živě Náměstí se zaplnilo během odpoledních a podvečerních hodin. Na programu byly nejprve vánoční koledy s Bedřichem Rýdlem a dětmi. Všichni ale čekali hlavně na rozsvícení vánočního stromu. živě rozsvícení Jaroslav Dvořák (ČSSD), starosta Nového Jičína
anketa: občané Nového Jičína Koš plný vánočních přání pak ze Staré pošty zamířil na radniční věž, odtud pak anděl všechna vystřelil nebeskou poštou přímo k ježíškovi. živě Den s Mikulášem zakončili bubeníci ze Základní umělecké školy v Odrách. Novojičínský vánoční jarmark s nabitým programem pokračuje do třiadvacátého prosince.

Město Nový Jičín repasuje staré internetové kiosky

5. prosince 2013 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Internetové kiosky v Novém Jičíně - vznikaly jako součást projektu metropolitní sítě a ve městě postupně přibývaly od roku 2002. Mezitím se ale změnily technické i další podmínky a město se rozhodlo jejich velkou část zrušit. O internetové připojení na veřejných místech ale lidé nepříjdou.

Probační a mediační služba v Novém Jičíně nabízí pomoc

4. prosince 2013 15:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pomoc obětem trestných činů. To je téma, kterým se zabývá nový zákon, ten vstoupil v platnost v srpnu tohoto roku. Vyplynul hlavně z dlouholeté diskuze o tom, že pachatelé trestných činů mají silnější postavení než jeho oběti. Ty mohou požádat o pomoc probační a mediační službu. Její středisko najdete i v Novém Jičíně.

Mikulášský jarmark na zámku v Novém Jičíně ovládli čerti

4. prosince 2013 13:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ukázky tradičních řemesel, prodej vánočních výrobků, dárků a lidová hudba. Na obou nádvořích Žerotínského zámku proběhl o víkendu další Mikulášský jarmark. Klidnou adventní atmosféru ale narušila početná družina čertů.

Muži HC Nový Jičín mají nového trenéra

4. prosince 2013 13:31 | Nový Jičín | Jan Plašil

Muži HC Nový Jičín mají nového trenéra. Vedení klubu sáhlo ke změně po dalším prohraném utkání, kdy muži doma podlehli Valašskému Meziříčí. živě

10. Nový Jičín a 11. Valašské Meziříčí - toto tabulkové i regionální derby pro Nový Jičín nedopadlo dobře hlavně kvůli brankáři Jiřímu Slovákovi, který naše doslova vychytal a byl hlavní postavou utkání. Nový Jičín podlehl Valašskému Meziříčí 1:3, po této porážce se vedení klubu rozhodlo vyměnit trenéra. Davida Handla nahradil Aleš Flašar, který minulý rok vedl Karvinou. Do Nového Jičína přivedl i svého kolegu a asistenta Radomíra Grimma.

II. liga se mezitím přehoupla přes polovinu, už brzy se ukáže, jestli naši mohou pomýšlet na play-off.

Neurologové v Novém Jičíně rehabilitují mozkové funkce

4. prosince 2013 11:44 | Nový Jičín | Jan Plašil

Neurologové v Novém Jičíně používají kognitivní rehabilitaci. Tato metoda pomáhá pacientům po těžkých úrazech hlavy nebo mozkových příhodách. Jde o procvičování mozku, myšlení a paměti. Speciální cvičení už pomohla spoustě pacientů - používat je mohou i zdraví lidé.

Falešný lékař - zloděj z Novojičínska je dopaden

3. prosince 2013 16:45 | Nový Jičín | Jan Plašil

Okradl dvě starší ženy - teď putuje za mříže. Policisté zadrželi muže, který se v Novém Jičíně vydával za lékaře. Dvěma seniorkám ukradl peníze a šperky. Má na také svědomí i další krádeže. O případu jsme vás informovali na konci října.

8. turnaj dětských domovů ve stolním tenise v Novém Jičíně

3. prosince 2013 16:42 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dětské domovy Moravskoslezského kraje a stolní tenis. Tato kombinace už po osmé našla své místo v Novém Jičíně. Proběhl totiž další ročník už tradičního turnaje dětí z dětských domovů.
Ke stolům v Loučce se jich postavilo neuvěřitelných 91.

Den pro dětskou knihu v Městské knihovně Nový Jičín

3. prosince 2013 16:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Známý ilustrátor dětských knížek - Adolf Dudek - pobavil všechny, kteří přišli na Den pro dětskou knihu do Městské knihovny. Ta se k této celostátní akci připojila už počtvrté. A opět s velkým úspěchem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více