Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Novojičínský Ondrášek plánuje vyrazit do USA

11. prosince 2013 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

47 sezón - přesně tak dlouho koncertuje dětský pěvecký sbor Ondrášek. V těchto dnech má nabitý program plný adventních a vánočních koncertů. Členové sboru mají taky další vysoký a smělý cíl - vyrazit v příštím roce do Spojených států amerických.

Nový Jičín investoval do výměny oken

7. prosince 2013 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

10, 5 milionu korun, to je částka, kterou investovalo město do výměny oken v budovách, které má ve vlastnictví. Dobrou zprávou je, že díky elektronické aukci, ve které se zakázky soutěžily, se podařilo snížit původní náklady o 25 procent.

Předvánoční výstavy v novojičínském muzeu a MKS

6. prosince 2013 15:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín i před vánocemi žije výstavami. Děti z mateřských, základních škol a družin připravily letos svou Čertovskou. Jestli jste ji ještě neviděli, je nejvyšší čas vyrazit na Starou poštu. Zajímavá expozice na vás čeká i v Žerotínském zámku.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 23. 12. 2013

6. prosince 2013 15:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

Technické služby budou během vánočních svátků svážet odpad. Podrobný a kompletní rozpis termínů najdete na webových stránkách města. Kvůli otevírací doby skládky bude denní vývozní doba od čtvrté hodiny ranní a skončí v poledne. Plánovaný vývoz se ale z provozních nebo klimatických důvodů může o jeden až dva dny opozdit. Svozy v úterý 24. prosince a ve středu 1. ledna neproběhnou. Veřejné osvětlení s LED diodami se v během zkušebního provozu na ulici Jubilejní osvědčilo. Po jeho skončení pracovníci Technických služeb namontovali nová svítidla i ve druhé polovině ulice a ponechají je tam natrvalo. Muzeum Novojičínska zve na tradiční Štěpánský koncert Komorního orchestru Pavla Josefa Vejvanovského se sólisty Romanem Mžikem, Alenou Ondrisikovou a Daliborem Pimkem. Proběhne ve čtvrtek 26. prosince v 16 hodin v Trámovém sále muzea.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 27. 12. 2013

6. prosince 2013 15:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pěvecký sbor Ondráš pořádá pro všechny své příznivce závěrečný vánoční koncert. Proběhne v sobotu 28. prosince v 17.00 hodin ve farním kostele. Dějištěm silvestrovských oslav bude i letos Masarykovo náměstí - v úterý 31. prosince tady proběhne promítání videomapingu. Slavnostní ohňostroj začne kvůli dětem dříve - a to ve 20 hodin. Všichni bruslaři jsou zváni také na Silvestrovské disco bruslení od půl jedenácté dopoledne na zimním stadionu. Veřejné bruslení proběhne i 1., 2., 3. a 5. ledna.
titulek: podrobnosti a možné změny v programu na www.zsnj.cz.
Plavecký bazén je na Silvestra i na Nový rok uzavřen.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 16. 12. 2013

6. prosince 2013 11:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků a přátel města Nového Jičína zve na přednášku Lenky Chobotové na téma Nový Jičín a kloboučnický rod Hücklů. Proběhne v úterý 17. prosince v 16.30 hodin na Baště. Další pozvánka je na závěrečný koncert k oslavám 700. výročí založení města. V programu s názvem Zvony zní Gloria se představí Pěvecké sbory Ondráš, Puellae et Pueri a Komorní orchestr Kopřivnice s hosty. Koncert začíná v pátek 20. prosince v 18.00 hodin v Beskydském divadle. Středisko volného času připravuje i na závěr roku akce pro děti i dospělé. V pátek 20. prosince to bude Běh o vánočního kapra na Masarykově náměstí. O týden později, v pátek 27 prosince jste zváni do Smetanových sadů na VÁNOČNÍ DISCGOLFOVÝ turnaj pro začátečníky i pokročilé.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 9. 12. 2013

6. prosince 2013 11:53 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín spustil pilotní projekt „Bezpečně do školy". V první fázi se bude jednat o sérii opatření v dopravě v okolí škol Komenského 66 a 68. Žáci i rodiče z uvedených škol mohou do 13. prosince vyplňovat dotazníky s mapou. Pokud se projekt osvědčí, bude aplikován i na další školy ve
městě. Návštěvnické centrum v Novém Jičíně vyhlásilo soutěž pro školy s názvem "Nakresli Laudona". Všechny obrázky, které byly doručeny do návštěvnického centra jsou vystaveny v tamní galerii. Vítězná třída, kterou určí veřejnost, získá volný vstup na filmové představení do Kina Květen. Hlasovat můžete přímo na výstavě, ta potrvá do 31. prosince. Další úspěch pěveckého sboru Ondrášek, ten získal na Mezinárodním festivalu adventní a vánoční hudby s cenou Petra Ebena zlaté pásmo, cenu poroty a ocenění vítěz kategorie.
Koncertní sbor se v příštím roce chystá na cestu do Spojených států amerických, bližší informace chystáme v jednom z dalších expresů.

8. ročník soutěže dovedností studentů s MS Office

6. prosince 2013 11:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na Mendelově střední škole proběhl před několika dny už osmý ročník soutěže v dovednostech studentů při práci s balíčkem kancelářským programů Office. Zúčastnilo se 24 středních škol z celého kraje. Všichni soutěžící povinně prošli třemi kategoriemi.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více