Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuální výstavy v novojičínském Návštěvnickém centru

16. ledna 2014 9:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dvě výstavy, které se zabývají historií, můžete v těchto i následujících dnech vidět v Návštěvnickém centru Město klobouků na Masarykově náměstí. V minigalerii na vaši návštěvu čeká putovní expozice Židovských památek. Miroslava Janoušková, Návštěvnické centrum Nový Jičín - město klobouků Fotografie, které jsou pořízeny na klasický film, pochází z okresních archivů a od lidí, kteří s Liborem Cabákem spolupracují. Výstava bude v minigalerii návštěvnického centra k vidění až 28. února. Jen o pár schodů nahoru to máte kousek nejen ke kloboukové expozici, ale také k další historické výstavě. Miroslava Janoušková, Návštěvnické centrum Nový Jičín - město klobouků Ivan Bartoň a pracovníci Návštěvnického centra plánují i další výstavy s unikátními listinami. Ty stávající můžete vidět do 31. března.

Nový jízdní řád MHD v Novém Jičíně

13. ledna 2014 17:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už měsíc je platný nový jízdní řád Městské hromadné dopravy. U některých linek byla na základě podnětů občanů změněna trasa nebo odjezdový čas. Na ulici Sokolovské také přibyla nová zastávka. Město dále zrušilo dva noční spoje, které lidé nevyužívali. Hromadná doprava funguje ve městě od roku 2006, zajišťují ji technické služby města se třemi autobusy. Tato služba vyjde Nový Jičín ročně na 4 miliony korun. Je také možné, že vzniknou dva jízdní řády - zimní a letní - v zimě totiž lidé ve městě využívají spoje častěji než o prázdninách. Nový jízdní řád najdete i s mapkou na stránkách technických služeb
titulek: www.tsnj.hys.cz

Policie dopadla zloděje z Nového Jičína

13. ledna 2014 11:47 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kriminalisté z Nového Jičína vypátrali muže, který má na svědomí několik trestných činů na území města. Vykradl dvě restaurace, rodinný dům a vloupal se i do dalších budov. Podezření policie potvrdilo vyhodnocení všech zajištěných stop.

Novoroční koncert sboru ZUŠ Ondrášek v Novém Jičíně

13. ledna 2014 11:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Předzvěst a přivítání nabitého roku 2014. Ani letos v Novém Jičíně nechyběla hudební lahůdka v podání sboru Ondrášek Základní umělecké školy. V Beskydském divadle představili divákům své plány a hlavně nabitý program tradičního Novoročního koncertu.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 13. 1. 2014

13. ledna 2014 11:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín vyhlašuje Zápis žáků do 1. tříd základních škol ve městě a jeho místních částech pro školní rok 2014-2015. Zápis proběhne ve čtvrtek 6. února od dvou do šesti hodin odpoledne. Ministerstvo zdravotnictví schválilo změnu u takzvaných ambulantních porodů. Rodičky mohou v případě bezproblémového porodu opustit nemocnici už po 12 hodinách. Na tyto případy se připravila i Nemocnice Nový Jičín a matkám jsou lékaři schopni vyjít vstříc. Více informací se dozvíte v pátečním expresu. Na ulicích Hoblíkova a Žižkova nepoteče voda. Přerušení dodávky je v plánu v pondělí 27. ledna od osmi do 12 hodin. Novojičínští zahrádkáři pořádají v pátek 17. ledna tradiční ples Tančíme v Květech. V sále závodního klubu na Suvorovově ulici zahrají skupina Diamant a cimbálovka Radhošť. Do společnosti zve i základní škola Komenského 66. Těšit se můžete na dopolední karneval s Hopsalínem a následné karnevalové veselí pro dospělé. Vše proběhne v sobotu 18. ledna, také v závodním klubu bývalého Autopalu. Milovníci hudby si přijdou na své v Galerce, kam se o víkendu chystají kapely Vlože kočku a bluegrassoví BG Cvrkot. Čajovna Archa připravila na sobotu 18. ledna seminář o mužské a ženské energii a následné promítání.

Anketa Novojičínský sportovec roku očima veřejnosti

10. ledna 2014 12:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Před několika dny začal další ročník ankety "Novojičínský sportovec roku očima veřejnosti." Hlasovat mohou všichni občané města - a zvolit tak krále nebo královnu novojičínského sportu a také nejoblíbenější kolektiv.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 10. 1. 2014

10. ledna 2014 9:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Projekt Řízení lidských zdrojů ve městě Nový Jičín čekají v tomto roce poslední práce - cílem je zefektivnit a zkvalitnit výkon zaměstnanců Městského úřadu. Ti jsou hodnoceni metodou 360ti stupňové zpětné vazby - což je anonymní hodnocení chování a výkonu pomocí dotazníků.
Část peněz na projekt získalo město z prostředků Evropského sociálního fondu. Stále je aktuální výběrové řízení na pracovní místo ředitel novojičínské městské policie. Bližší informace jsou zveřejněny na stránkách města, zájemci mohou poslat své přihlášky do 24. ledna. Středisko volného času Fokus chystá pro děti velký Maškarní bál. Ten začíná 19. ledna od tří hodin odpoledne. Na programu jsou hry, soutěže a nebude chybět vyhodnocení nejkrásnějších masek. Na následující dny připravilo připravilo Městské kulturní středisko sérii několika koncertů - zajít můžete na kapely Vložte kočku, BG Cwrkot, Chleba s máslem a SHR. Lahůdkou bude i vystoupení Tria Miloše Železňáka 31. ledna. Zajímavý program nabízí i čajovna Archa.
www.mksnj.cz Klub filatelistů zve všechny zájemce na další pravidelné setkání sběratelů všech oborů - od známek až po odznaky. Setkání proběhne ve středu 15. ledna v 15 hodin, v klubu seniorů na ulici Msgr. Šrámka.

Cenná výhra mužů HC Nový Jičín na domácím ledě

10. ledna 2014 8:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Skvělý začátek utkání a závěrečné drama prožili na domácím ledě muži HC Nový Jičín proti poměrně silnému celku SHK Hodonín. Během první třetiny vedli 3:0, výhru ale nedostali zadarmo.

Aneta Musilová - první dítě Nového Jičína roku 2014

8. ledna 2014 15:39 | Nový Jičín | Jan Plašil

Aneta Musilová - takové je jméno prvního miminka roku 2014 v Novém Jičíně. Její životní příběh bude určitě plný štěstí, na svět totiž přišla v 7 hodin a 7 minut.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více