Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Charita v Novém Jičíně otevřela půjčovnu kompenzačních pomůcek

27. ledna 2014 13:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínská Charita spustila od ledna novou službu - půjčovnu kompenzačních pomůcek. I když funguje jen několik dnů - první klienty si už našla. Dočasně sídlí v přístavbě Hotelu Praha.

Významná výročí Nového Jičína v roce 2014

27. ledna 2014 12:27 | Nový Jičín | Jan Plašil

Členové Klubu rodáků se minulý týden sešli u tradiční přednášky doktora Chobota, která mapuje důležitá výročí. I v tomto roce si bude Nový Jičín připomínat zajímavá jubilea - a není jich málo.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně - 27. 1. 2014

27. ledna 2014 10:56 | Nový Jičín | Jan Plašil

Příznivci jazzových nálad a muziky by si neměli nechat ujít koncert Tria Miloša Železňáka, které v pátek vystoupí v Galerce na Staré poště. Slovenské trio tady představí svou vlastní tvorbu.
Začátek koncertu je ve 20 hodin.
Tajemnice Městského úřadu vyhlašuje další výběrové řízení, tentokrát na dvě pozice referenta sociálních věcí. Jedná se o pracovní poměr na dobu určitou a předpokládaný nástup je 1. března. Zájemci najdou více informací na webu města - termín pro podání přihlášek je 10. února. Návštěvnické centrum zve všechny novojičínské podnikatele v gastronomii na účast v soutěži o nejlepší jarmarečnou zelnou polévku. Ta proběhne 14. února na Masarykově náměstí v rámci Dobového jarmarku s generálem Laudonem.
Rodinné centrum Mami připravuje od 6. února tradiční bazárky oblečení a potřeb pro děti. Kromě toho také akci s názvem Větrání dámského šatníku. Více informací najdete na stránkách mamirc.cz

Hokejisté Nového Jičína zvrátili téměř ztracené utkání

24. ledna 2014 9:04 | Nový Jičín | Jan Plašil

Základní část II. hokejové ligy se pomalu ale jistě blíží ke konci. Dalším týmem, který přijel poměřit síly s našimi muži byl HC Frýdek-Místek. Domácí celek trenéra Aleše Flašara napjaté utkání málem prohrál, ale bojoval až do konce.

Tříkrálová sbírka v Novém Jičíně byla i letos úspěšná

23. ledna 2014 17:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Letošní Tříkrálová sbírka skončila před několika dny a opět byla velmi úspěšná. Spokojeni jsou nejen koledníci, ale také Charita v Novém Jičíně. Lidé ji věnovali na dobročinné účely více peněz než vloni.

Podomní a pochůzkový prodej skončí i v Novém Jičíně

23. ledna 2014 14:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

I Nový Jičín se chce připojit k městům, která zakázala podomní nebo pochůzkový prodej.
V Moravskoslezském kraji je jich už poměrně dost a další stále přibývají. Změnit tržní řád ze dne na den, ale není tak jednoduché.

Bývalý J-klub v Novém Jičíně prodal stát až na 8. pokus

22. ledna 2014 10:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Až na osmý pokus se státu podařilo prodat bývalý J-klub. Budovu v roce 2003 získalo město, ale po necelých deseti letech ji vrátilo státu. Cena v několika kolech výběrového řízení klesla na konečných 1,8 milionu korun.

Výzva pro podnikatele a firmy z Nového Jičína

20. ledna 2014 14:06 | Nový Jičín | Jan Plašil

Turistické informační centrum vyzývá majitele, provozovatele firem nebo poskytovatele služeb z Nového Jičína, aby se zapojili do vytvoření uceleného internetového katalogu na nových webových stránkách. Spousta údajů o firmách je na portálu už vložena. Pracovníci informačního centra proto prosí o kontrolu nebo zaslání nových ůdajů a dalších podrobností, otevírací doby nebo fotografií. Vše můžete vyřešit i osobně v informačním centru.
titulek: web: www.icnj.cz, email: icentrum@novyjicin-town.cz

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více