Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Městská policie zvýšila kontroly po útocích v Paříži

16. listopadu 2015 14:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

V souvislosti s teroristickými útoky v Paříži zvýšila kontrolní činnost na frekventovaných místech ve městě také novojičínská městská policie. Jiří Klein, ředitel MP Nový Jičín Jak dále velitel velitel strážníků zdůraznil, akce je brána čistě jako preventivní. Jiří Klein, ředitel MP Nový Jičín Zvýšená bezpečnostní opatření potrvají v NJ minimálně měsíc, a to i v souvislosti s jinými riziky. Jiří Klein, ředitel MP Nový Jičín

Policie a školy varují před drogami už 11leté děti

12. listopadu 2015 14:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Věková hranice, kdy děti přicházejí poprvé do kontaktu s drogou, se stále snižuje. Proto se i školy a policisté na Novojičínsku zaměřili v rámci prevence na žáky už od 11 let.

Policie rozdávala chodcům reflexní pásky

12. listopadu 2015 14:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zatímco ve středu 11.11. mnozí ochutnávali Svatomartinská vína, policisté dopravního oddělení v Novém Jičíně vyrazili do terénu. V rámci celorepublikové preventivní akce ovšem nečíhali na řidiče, kteří by usedli za volant po požití třeba sklenice vína, ale zaměřili se na jiné účastníky silničního provozu. . Vlastimil Macháň, PČR Nový Jičín V Novém Jičíně se policisté zaměřili na frekventovaný přechod pro chodce mezi vlakovým a autobusovým nádražím. Lidem rozdávali žluté reflexní pásky. Vlastimil Macháň, PČR Nový Jičín Dopravně-bezpečnostní akci "Vidět a být viděn" opakuje policie v podzimním období každoročně. Chodci si totiž málokdy uvědomují. že i když oni blížící se automobil vidí, jeho řidič je vůbec nemusí registrovat.

Noční hra NINJA zlákala 70 týmů

11. listopadu 2015 14:02 | Nový Jičín | Jan Plašil

Hra založená na logickém myšlení, strategii a důvtipu - to je stručný popis Noční interaktiví novojičínské akce - zkráceně NINJA, která proběhla na území města.

Město chce přispět na kotlíkové dotace

11. listopadu 2015 14:01 | Nový Jičín | Jan Plašil

Radnice chce podpořit tzv. kotlíkové dotace. Domácnosti, které se rozhodnou vyměnit starý kotel za nový - ekologičtější, tak mohou získat další finanční příspěvek. Vše ale ještě musí posvětit zastupitelstvo.

V Novém Jičíně si připomněli hudební osobnosti

10. listopadu 2015 11:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínský pěvecký sbor Ondráš spolu s Klubem rodáků a přátel města připomněl místní hudební osobnosti. Slavnostní koncert se odehrál v Chrámu Nanebevzetí Panny Marie.

Speciální škola se bez auta neobejde

9. listopadu 2015 13:14 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pracovníci speciální školy pro děti s handicapy mají o jednu starost méně. Na šest let získali do užívání Sociální automobil. Díky němu teď lépe zvládnou třeba cestu s vozíčkáři na kulturní vystoupení nebo dopravu k těžce nemocným klientům.

Město hledá úspěšné sportovce za rok 2015

9. listopadu 2015 13:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sportovní komise města Nový Jičín otevřela nominace pro vyhlášení nejúspěšnějších sportovců za rok 2015. Jejich slavnostní ocenění proběhne 8. března příštího roku v Beskydském divadle. Josef Nekl, předseda sportovní komise, Město Nový JIčín Určitá změna nastala také ve vyhlašovaných kategorií, kde dostanou více prostoru děti. Josef Nekl, předseda sportovní komise, Město Nový JIčín Pod pojmem "úspěšný sportovec" se podle kritérií tohoto ocenění neskrývají jen nejlepší časy, nejdelší vzdálenosti nebo největší počty branek. Josef Nekl, předseda sportovní komise, Město Nový JIčín Nominace pro vyhlášení Úspěšného sportovce města Nový Jičín mohou podávat všechny sportovní organizace, a případně také lidé z řad veřejnosti, pokud by věděli o výjimečném sportovním výkonu ve svém okolí, a to na na odbor školství, kultury a sportu městského úřadu. Termín uzávěrky je 18. prosince.

Technické služby jsou na zimu připraveny

9. listopadu 2015 13:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pro pracovníky technických služeb začalo 1. listopadu zimní období. Až do 31. března teď budou držet pohotovostní službu. Na první sníh a náledí už mají vše připraveno.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více