Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Svět hudby na fotografiích

9. listopadu 2015 11:33 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zachytiti hudbu prostřednictvím černobílé fotografie se rozhodla čtveřice umělců, která nyní společně vystavuje v galerii Návštěvnického centra. Snímky vznikaly v průběhu celého roku na koncertech v různých hudebních klubech.

Novojičínský rodák má obraz ve slavné galerii

9. listopadu 2015 11:31 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků obdržel před pár dny zajímavou zprávu - jediný žijící čestný občan Nového Jičína Max Mannhaimer se ve svých 95 letech dočkal významného okamžiku. Jeho obraz byl umístěn do proslulé německé galerie v Murnau.

V Domě sester budou byty pro seniory

9. listopadu 2015 7:43 | Nový Jičín | Jan Plašil

Městu Nový Jičín se podařilo získat zajímavý dar od krajského úřadu. Je jím budova známá jako Dům sester, která přechází do majetku města. Po rekonstrukci bude sloužit k sociálním účelům - vzniknou zde byty pro seniory.

Děti s handicapem vystoupí na přehlídce Motýlek

5. listopadu 2015 10:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Děti s handicapem z novojičínské speciální základní školy letos opět po roce okusí
prkna co znamenají svět. Vystoupení na kopřivnické přehlídce Motýlek je velkým okamžikem pro ně samotné i pro jejich rodiče.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 6. 11. 2015

5. listopadu 2015 9:51 | Nový Jičín | Jan Plašil

S omezením parkování musí ještě do poloviny listopadu počítat rodiče, kteří vozí své děti do ZŠ Komenského 66. V úseku mezi ulicemi Žižkova a Hoblíkova se starý a popraskaný asfalt na chodníku mění za zámkovou dlažbu. Rekonstrukce si vyžádala zablokování osmi parkovacích míst. Oprava chodníku přijde na 190 tisíc korun.
*
Chrám Nanebevzetí Panny Marie v Novém Jičíně se promění v koncertní sál. V sobotu 7. listopadu od šesti hodin večer zde u příležitosti 120. výročí narození hudebního skladatele a ředitele kůru Františka Šimíčka vystoupí Pěvecký sbor Ondráš. Koncert duchovní hudby, který spolu se sborem pořádají také Klub rodáků a přátel města a Kostelní sbor Římskokatolické farnosti se koná rovněž k poctě novojičínských hudebních osobností Václava Ptáčka a Ervína Bártka.
*
V noci ze sobotu na neděli proběhne v Novém Jičíně týmové hry NINJA - Noční interaktivní novojičínská akce. Hra je určena těm, kdo mají rádi záhady a šifry. Je založena na strategii, spolupráci a důvtipu. Start týmů je v 17 hodin na náměstí. Všichni účastníci už dopředu obdrželi cestovatelský balíčky s prvními indiciemi, které jim pomohou projít jednotlivými stanovišti hry.

Kouzlo vánoc na Staré poště

5. listopadu 2015 9:50 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na skutečnou atmosféru vánoc je ještě brzy, nikomu ale jistě nevadí načerpat sváteční inspiraci. Tradiční dekorace českých vánoc vystavuje v těchto dnech Stará pošta. Ozdoby jsou dílem novojičínských dětí.

Na žíněnkách se utkali nejmenší zápasníci

2. listopadu 2015 13:07 | Nový Jičín | Jan Plašil

Svou první opravdovou soutěž si užili nejmenší sportovci, kterým učaroval řecko-římský zápas. Na žíněnkách v novojičínské tělocvičně změřili síly kluci a holky z Moravskoslezského a z části Olomouckého kraje.

Čtveřice kamarádů pokořila Kilimandžáro

2. listopadu 2015 10:11 | Nový Jičín | Jan Plašil

Vychutnat si východ Slunce z vrcholů Kilimandžára - to je splněný sen Daniela Fojtíka z Nového Jičína. Nejvyšší horu afrického kontinentu zdolal v říjnu spolu s dalšími třemi kamarády.

Americké blues a alternativa v Galerce

2. listopadu 2015 8:54 | Nový Jičín | Jan Plašil

Dlouhé listopadové večery přinesou návštěvníkům hudebního klubu na Staré poště zajímavé koncerty. Pracovníci Městského kulturního střediska tu pozvali třeba Andělem oceněnou skupinu Květy nebo amerického bluesmana Linwooda Taylora.

Tři města se dohodla na spolupráci

2. listopadu 2015 8:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Tři města, která spolu sousedí, Nový Jičín, Kopřivnice a Příbor, se dohodla na spolupráci. Představitelé radnic si chtějí vyměňovat zkušenosti, třeba s čerpáním dotací nebo fungováním průmyslových zón.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více