Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Irský hudebník Duke Special navštívil Nový Jičín

29. března 2012 21:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

A teď trochu hudby - Irský pianista a zpěvák Duke Special navštívil Českou republiku. Mezi městy, kam se svým koncertním programem zavítal, byl i Nový Jičín. Tady se představil v malinkém sále Galerky na Staré poště.

Konkurzní řízení na ředitele příspěvkových organizací v Novém Jičíně

29. března 2012 18:58 | Nový Jičín | Jan Plašil

Krajští radní nedávno vyhlásili konkurzy na ředitele stotřiceti příspěvkových organizací, jedná se většinou o školy. Reagovali tak na nový školský zákon.
A podobně se k situaci postavili i ve městech Moravskoslezského kraje, kde také raději předcházejí možným problémům.

Volejbalisté z Nového Jičína vyhráli krajský přebor

28. března 2012 13:18 | Nový Jičín | Jan Plašil

Volejbalisti ze školy Komenského 66 potřetí v historii vyhráli krajský přebor starších žáků. Daří se i ostatním z celkem čtyř sportovních tříd, které tady mají. Pojďte se s námi podívat na jeden z jejich zápasů do haly ABC.

Jičínfest 2012 se blíží

28. března 2012 10:03 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nezdá se to, ale na dveře už pomalu klepe další ročník tradiční akce Jičínfest. Ta se už devět let zabývá podporou amatérského kulturního dění. Vystupují tady mladé kapely z regionu i profesionální hráči. O tom, jaký bude letošní ročník vám více řeknou pořadatelé.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 28. 3. 2012

28. března 2012 10:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Ploutvaři z Laguny letos poprvé závodili v domácím vodě a byli úspěšní - vybojovali hned několik medailí. Ploutvařka Klára Křepelková navíc překonala i dorostenecký rekord. Další závody se konají v Novém Jičíně v sobotu 12. a v neděli 13. května. I letos bude město oceňovat osobnosti v sociální oblasti za rok 2011, tedy občany, kteří pomáhají sociálně slabým a nemocným, pracují v sociální oblasti nebo pomohli při záchraně života. Pokud někoho takového znáte, dejte o něm vědět písemně na adresu Městského úřadu, odbor sociálních věcí, emailem, telefonicky nebo osobně.
titulek: lfrantova@novyjicin-town.cz, tel: 556 768 241 V aule budovy Radnice se v pondělí 2. dubna už po jedenácté sejdou zastupitelé města. Zasedání začíná v 15:00 hodin. Městský úřad informuje o výši poplatku za komunální odpad na rok 2012. Jeho výše na osobu je 456 korun. Už v pondělí 2. 4. začne na náměstí Velikonoční jarmark, který pořádá město ve spolupráci s místním sdružením podnikatelů. Akce potrvá až do soboty 7. dubna. Během následujícího týdne bude ve Fokusu probíhat VELIKONOČNÍ VÝSTAVA prací dětí z výtvarných kroužků a kroužků keramiky, naváže na ni čtvrteční akce Malované vejce, kde si každý bude moct ozdobit velikonoční vejce. Řeč bude i o velikonočních zvycích a tradicích.
titulek: www.fokusnj.cz 6. dubna se do Galerky chystá plzeňská punková legenda Znouzectnost, která slaví neuvěřitelných 25 let na scéně. Koncert začíná v osm hodin večer. V trámovém sále Žerotínského zámku bude ve čtvrtek 12. dubna přednášet Josef Sosík o svých zážitcích ze dvou poutních cest do galijského města Santiago de Compostela v letech 2010 a 2011. Akce s názvem Magické cesty za poznáním začíná 12. dubna.

V Novém Jičíně pálili Moranu

26. března 2012 14:36 | Nový Jičín | Jan Plašil

Se zimou se minulý čtvrtek nadobro rozloučili klienti Slezské diakonie a děti z mateřských škol v Novém Jičíně. Na společném setkání si připomněli jeden z nejstarších dochovaných rituálů v zemi - pálení Morany.

Novojičínští hasiči varují před vypalováním trávy

26. března 2012 14:34 | Nový Jičín | Jan Plašil

Slunečné jarní dny zvou k pracem a úklidu na zahradách po zimě. Mezi první činnosti patří stříhání stromů a péče o trávu. Mnozí lidé si však usnadňují práci vypalováním trávy a tady hrozí nebezpečí vzniku požáru. Připravili jsme pro vás další díl hasičské prevence, který se právě tomuto tématu věnuje.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 26. 3. 2012

26. března 2012 14:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Rada města vyhlásila konkurzní řízení na vedoucí místa ředitelů osmi příspěvkových organizací. Jedná se o základní školu Jubilejní, Tyršovu, Komenského 68 a 66, mateřské školy K. Čapka, Revoluční a Trojlístek a příspěvkovou organizaci Středisko volného času FOKUS. Poukázky na zaplacení poplatku za psa nebudou rozesílány, jejich splatnost je 31. března. Věra Špinarová vystoupí v Beskydském divadle 29. března od 19 hodin. Ve Fokusu proběhne od 2. do 4. dubna Velikonoční výstavka prací dětí z výtvarných a keramických kroužků. Na Zelený čtvrtek, 5. dubna od 9 do 12 hodin budou ve Fokusu zájemci zdobit velikonoční vajíčka s Jiřinou Bokovou, která malování doplní vyprávěním o velikonočních zvycích a tradicích. Muzeum Novojičínska pořádá 31. března od 8,30 do 14 hodin tradiční Velikonoční jarmark. Na nádvoří Žerotínského zámku vystoupí cimbálová a gorolská muzika a velikonoční tradice budou na návštěvníky dýchat z každého koutu. Velikonoční jarmark na Masarykově náměstí, který připravuje město, začíná v pondělí 2. dubna a potrvá až do soboty 7. dubna. V únoru zasahovali profesilonální a dobrovolní hasiči okresu Nový Jičín celkem u 142 událostí. Nejvíce bylo technických pomocí - 92, pomáhali u 25 dopravních nehod a řešili 15 požárů, u kterých byly zraněny dvě osoba a jeden člověk přišel o život. RADA MĚSTA VYHLÁSILA KONKURZNÍ ŘÍZENÍ NA VEDOUCÍ MÍTA ŘEDITELŮ OSMI PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ. JEDNÁ SE O ZŠ JUBILEJNÍ, TYRŠOVU, KOMENSKÉHO 68 A 66, MŠ K. ČAPKA, REVOLUČNÍ A TROJLÍSTEK A SVČ FOKUS. VE FOKUSU PROBĚHNE OD 2. DO 4. DUBNA VELIKONOČNÍ VÝSTAVA DĚTÍ Z VÝTVARNÝCH A KERAMICKÝCH KROUŽKŮ. NA ZELENÝ ČTVRTEK - 5. DUBNA OD 9 DO 12 HODIN BUDOU VE FOKUSU ZÁJEMCI ZDOBIT VELIKONOČNÍ VAJÍČKA S JIŘINOU BOKOVOU. MUZEUM NOVOJIČÍNSKA POŘÁDÁ 31. BŘEZNA OD 8,30 DO 14 HODIN VELIKONOČNÍ JARMARK.
MĚSTO NOVÝ JIČÍN ZVE NA MASARYKOVO NÁMĚSTÍ OD 2. DO 7. DUBNA, KDE BUDE PROBÍHAT TRADIČNÍ VELIKONOČNÍ JARMARK. HASIČI V ÚNORU ZASAHOVALI U 142 UDÁLOSTÍ, NEJVÍCE BYLO TECHNICKÝCH POMOCÍ. U POŽÁRŮ BYLY DVĚ OSOBY ZRANĚNY A JEDNA USMRCENA.

Klub rodáků a přátel Nového Jičína besedoval o Vídni

26. března 2012 14:30 | Nový Jičín | Jan Plašil

Klub rodáků a přátel pozval minulý čtvrtek na další zajímavou besedu. Přednášel na ni Radek Polách z Novojičínského muzea a i když měla název Tam, kde turisti ve Vídni nechodí, s Novým Jičínem měla hodně společného.

Jaro je tady, rekapitulujeme zimu v Novém Jičíně

23. března 2012 9:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zima, která pořádně začala až v polovině ledna už je tento rok pryč. S příchodem jara ji ale krátce zrekapitulujeme. Zajímalo nás, jak působila na rostliny, zvířata a na lidi.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více