Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Nejúspěšnější sportovce Novojičínska ocenili v Beskydském divadle

15. března 2012 18:44 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nejúspěšnější sportovci Novojičínska za rok 2011 se v pondělí sešli na galavečeru v Beskydském divadle. Mezi nimi byli i domácí, kteří získali několik ocenění. Hodnotilo se v kategoriích jednotlivci, kolektiv roku, handicapovaný sportovec a trenér roku.

Mimořádné zasedání zastupitelstva Nového Jičína

14. března 2012 22:52 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zastupitelé města se v úterý sešli na mimořádném zasedání. Starosta ho svolal kvůli žádosti jedenácti členů opozice. Ti chtěli otevřít technicko-ekonomický a právní audit, který město nechalo zpracovat. Na jeho projednání se ale nedostalo.

Nové poradenské místo Renarkonu v Novém Jičíně

14. března 2012 11:10 | Nový Jičín | Jan Plašil

Pro všechny, kteří mají problém s drogami a potřebují pomoc, vzniklo v Novém Jičíně poradenské místo organizace Renarkon. Dvakrát týdně tady budou pracovníci připraveni diskutovat, podat pomocnou ruku nebo poradit.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 14. 3. 2012

14. března 2012 11:05 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínští policisté pátrají po zloději stavebního materiálu v Bludovicích. Z rodinného domu, který je v rekonstrukci, a přilehlé stodoly zmizlo deset metrů měděného okapového svodu, několik kusů lisovaných kolen a další věci. Celková škoda je přes deset tisíc korun. Městský úřad nabízí službu imobilním občanům, kteří si chtějí vyřídit elektronický občanský průkaz. Focení probíhá přímo v budově úřadu. Občané, kteří se z vážných zdravotních důvodů nemohou dostavit na úřad a potřebují si vyřídit občanský průkaz, mohou využít mobilní služby přímo v místě pobytu. Pro podrobnější informace volejte oddělení pracoviště odboru vnitřních věcí MěÚ na telefonech: 556 768 a koncovkách 319, 321 a 322. Klub rodáků a přátel Nového Jičína a Muzeum Novojičínska zvou všechny na přednášku Radka Polácha s názvem Tam, kde turisté ve Vídni nechodí. Přijít můžete na baštu na ulici Gen. Hlaďo, ve čtvrtek 22. března 2012 od 17 hod. Za kulturou můžete vyrazit do Beskydského divadla už zítra, v sobotu 17. března. Na 7. zimní
bluegrassové dílně Petra Brandejse vystoupí nadějná akustická kapela East West.
O den později, v neděli, tady zahraje divadlo Drak z Hradce Králové. Klub českých turistů tělovýchovné jednoty Nový Jičín chystá na 24. března 2012, v rámci Dne vody, autobusový zájezd na přehradu Morávka s prohlídkou - i včetně hráze. Dobrovolnické centrum ADRA pořádá sbírku na podporu a rozvoj dobrovolnictví. Bude probíhat ve dnech 3. a 4. dubna pod názvem, „Pomáhám, značka rád". Přáním centra ADRA je získat a zapojit přibližně 50 dobrovolníků na území města Nový Jičín.
titulek: www.adranovyjicin.cz Na Masarykově náměstí proběhne od pondělí 2. do soboty 7. dubna velikonoční jarmark. Prodej bude jako tradičně probíhat ve dřevěných stáncích a přednost dostanou prodejci s velikonočním zbožím. Více informací je na stránkách města, kde najdete také vše k chystanému 13. veletrhu Novojičínska. Do 15. dubna je v Rytířském sále Muzea Novojičínska výstava KERAMIKA, SKLO, PORCELÁN ZE SBÍREK MUZEA NOVOJIČÍNSKA

Novojičínské muzeum rozjíždí svou 125. sezónu

12. března 2012 13:17 | Nový Jičín | Jan Plašil

Novojičínské muzeum letos rozjíždí svou 125 sezónu. Už v těchto dnech můžete vedle stálých expozic navštívit výstavy a na ty stěžejní vás pozveme v následujícím příspěvku.

PC kurzy v novojičínské knihovně

12. března 2012 9:26 | Nový Jičín | Jan Plašil

Surfovat po internetu, emailovat, umět pracovat se sociálními sítěmi, ovládat nástrahy wordu a jiné počítačové dovednosti vyučují každoročně březnu v knihovně. Mezi novojičíňáky je o počítačové kurzy velký zájem a vypadá to, že budou častěji.

Budování cyklostezky po zrušené železniční trati v Novém Jičíně

12. března 2012 8:40 | Nový Jičín | Jan Plašil

Budování cyklostezky po zrušené železniční trati se blíží. Svazek obcí získal definitivní verzi projektové dokumentace k likvidaci kolejiště a v nejbližších dnech vyhlásí na tyto práce výběrové řízení.

Divadelní přehlídka Opona 2012 v Novém Jičíně

11. března 2012 21:37 | Nový Jičín | Jan Plašil

Víkend v Novém Jičíně patřil tentokrát studentskému a experimentujícímu divadlu. V centru volného času Fokus totiž proběhla přehlídka Opona 2012. Divákům se představily soubory z Ostravy, Karviné a nechyběli ani domácí herci.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více