Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z Nového Jičína 11. 3. 2012

11. března 2012 10:31 | Nový Jičín | Jan Plašil

I letos zavlaje na radnici tibetská vlajka. Město se tak už po desáté připojí k mezinárodní kampani, která poukazuje na porušování lidských práv v Tibetu. Výchovný ústav v Novém Jičíně nabízí zcela novou a jedinečnou možnost pro rodiče, a to bezplatné poskytování základních informací a poradenství v oblasti problémového chování adolescenční mládeže, jejího styku s alkoholem, návykovými látkami, záškoláctvím, nežádoucím či protiprávním chováním. Více informací poskytne ředitel ústavu Petr Bilský na telefonu 732 279 215 nebo 556 764 932. Za první dva měsíce letošního roku šetřili novojičínští policisté celkem sto třicet čtyři dopravních nehod, při kterých přišel o život jeden člověk, pět účastníků utrpělo těžká zranění a dvacet čtyři lehká. Alkohol zjistili u čtyřiatřiceti případů a devatenácti řidičům zadrželi oprávnění.
V měsíci březnu připravují policisté několik bezpečnostních a preventivních akcí zaměřených na kontrolu propustnosti skel a také na měření přesnosti ukazatelů rychlosti v jejich vozidlech.

V novojičínské knihovně proběhla přednáška o Apoštolu Pavlovi

8. března 2012 18:19 | Nový Jičín | Jan Plašil

V Městské knihovně na Husově ulici proběhla v minulých dnech další zajímavá přednáška České křesťanské akademie. Jak už název napovídá, věnovala se církevnímu tématu, přesněji jednomu velikánovi - Apoštolu Pavlovi. O jeho životě vyprávěl Docent a doktor teologie - Petr Mareček.

Juniorští barmani soutěžili v Novém Jičíně

7. března 2012 22:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nový Jičín ovládli juniorští barmani. V místním hotelu Praha soutěžili o pohár náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje. Koktejly, které před porotou a diváky míchali, měly stejný základ - čistou tequilu.

Nejlepší sportovci Nového Jičína za rok 2011

7. března 2012 19:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Středisko volného času Fokus a členové sportovní komise rady města Nového Jičína vyhodnotili nejlepší sportovce za rok 2011. Do hlasování se mohli zapojit i občané, kteří volili sportovce očima veřejnosti. Vyhlášení cen proběhlo na víkendovém Městském sportovním plese.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 7. 3. 2012

7. března 2012 17:49 | Nový Jičín | Jan Plašil

Zastupitelé Nového Jičína se mimořádně sejdou v úterý 13. března v 15. hodin v aule radnice. Starosta města ho svolal na základě žádosti jedné třetiny zastupitelů. Petr Jaroň se obrací na občany Nového Jičína s prosbou o pomoc při hledání znaku městské části Loučka. Jestli máte doma jeho jakékoliv grafické ztvárnění, obraťte se prosím na uvedený email.
titulek: jaron_petr@cmail.cz Kvůli celkové rekonstrukci bude v průběhu března uzavřena lávka pro pěší, která spojuje ulice Hřbitovní a Luční s ulicí Slezkou. Rekonstrukce potrvá dva měsíce. V novojičínském zpravodaji stále běží fotosoutěž o nejlepší neokoukané záběry z Nového Jičína. Poslat je můžete vždy do 15. dne běžícího měsíce. Fotografie posoudí zástupci redakce zpravodaje, kde tři nejlepší otisknou a autoři získají odměnu. Na Masarykově náměstí proběhne od pondělí 2. do soboty 7. dubna velikonoční jarmark. Prodej bude jako tradičně probíhat ve dřevěných stáncích a přednost dostanou prodejci s velikonočním zbožím. Více informací je na stránkách města, kde najdete také vše k chystanému 13. veletrhu Novojičínska. Renarkon zahájil provoz poradenské místnosti. Pomoc tady najde každý, kdo má problém s drogami, ať už jako uživatel nebo nepřímo, například člen rodiny, osoba blízká, atd.
Zájemci o službu se mohou s pracovníky setkat osobně každou středu a pátek nebo jindy po domluvě na telefonním čísle 723 946 507.
titulek: tpn@renarkon.cz) Za první dva měsíce letošního roku šetřili novojičínští policisté celkem sto třicet čtyři dopravních nehod, při kterých přišel o život jeden člověk, pět účastníků utrpělo těžká zranění a dvacet čtyři lehká. Alkohol zjistili u čtyřiatřiceti případů a devatenácti řidičům zadrželi oprávnění.
V měsíci březnu připravují policisté několik bezpečnostních a preventivních akcí zaměřených na kontrolu propustnosti skel a také na měření přesnosti ukazatelů rychlosti v jejich vozidlech.

Effatha stále bojuje o zachování služeb

6. března 2012 1:00 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jediné Sociálně terapeutické dílny v okrese Nový Jičín Effatha stále bojují o zachování služeb. Stěhování na nové místo je ale v tuto chvíli kvůli finančním potížím nemine. Její zástupci, mimo jiné, o pomoci jednali na radnici.

Zástupci mezinárodního projektu Proficio přijeli do Nového Jičína

5. března 2012 14:23 | Nový Jičín | Jan Plašil

Do Nového Jičína přijeli členové mezinárodního projektu v rámci partnerství GRUNDTVIG. Zástupci zemí jako Litva, Řecko, Turecko nebo Finsko byli ve městě celý týden a rozhodně se nenudili. Na programu měli workshopy, přednášky a také prohlídky okolí.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 5. 3. 2012

5. března 2012 14:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

Na vodním toku Jičínka se v minulém týdnu vytvořila v korytě toku ledová bariéra v délce asi 300 metrů. Stejný problém byl i v Žilině u Nového Jičína, kde zhruba stometrová bariéra zasahovala až pod profil mostu místní komunikace. A led byl i na řece v Bludovicích. Těžká technika odstraňovala až 30 cm silné kry. Tajemnice městského úřadu vyhlásila výběrové řízení na obsazení pracovní pozice vedoucí oddělení sociální právní ochrany dětí a vedoucí oddělení sociálního a bytového. V mateřince Trojlístek na ulici Komenského proběhl tradiční maškarní rej. Přednáška Ajurvéda - přirozené zdraví, proběhne 8. března od 18 hodin v čajovně Archa. V Beskydském divadle zahrají 16. března výpravnou hudební komedii Láska naruby. Představí se Pavel Zedníček, Jana Paulová a Bob Klepl. Začátek je v 19 hodin.

Veřejná služba je od letoška v kompetenci ÚP

5. března 2012 10:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Nezaměstnaní ještě loni za dobrovolnou práci v rámci veřejné služby dostávali peníze, letos ji mají povinnou a neplacenou. Zákonná úprava postihne především ty, kteří se práci vyhýbají.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více