Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Plášil

Aktuálně z dění ve městě 28. 2. 2012

26. února 2012 18:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Kvůli mimořádně nízkým teplotám v minulých týdnech musela firma pozastavit stavební práce na nové kanalizační síti v celém rozsahu. Ačkoliv tuhé mrazy už povolily, půda je následkem dlouho trvajících holomrazů stále hodně promrzlá, proto v lokalitách Nového Jičína, Životic u Nového Jičína i v Mořkově zatím práce stojí. V minulých dnech řešila městská policie sousedskou rozepři. Jednomu z nich vadila hlasitá hudba, a protože ani po upozornění se stav nezměnil, vypnul hlavní jistič elektrické energie. Na to mu soused odpověděl nastříkáním pepřového spreje do očí. Přivolaná hlídka muži zajistila lékařské ošetření, záležitost prošetřila a postoupila ke správnímu řízení.
Městský sportovní ples, na kterém proběhne tradiční vyhlášení nejúspěšnějších sportovních jednotlivců a kolektivů, trenérů a rytíře sportu za loňský rok, startuje 2. března v 19 hodin. Dvořáka, Mozarta a Čajkovského uslyšíte v podání Janáčkovy filharmonie 8. března od 18.00 hodin v Beskydském divadle.

Kulturní magazín - březen

25. února 2012 9:22 | Nový Jičín | Jan Plašil

1. Zmizelí sousedé
2. Generál E. G. Laudon
3. Významná výročí
4. Výstava fotografií

Novojičínská TJ má problémy s financováním sportovišť

24. února 2012 15:08 | Nový Jičín | Jan Plašil

Asi dnes málokteré odvětví může zkonstatovat, že se obejde bez finanční pomoci sponzorů nebo dotací z fondů a měst. Podobně jsou na tom i sportovní organizace v Novém Jičíně.

Jaké sportovce znají obyvatelé Nového Jičína

23. února 2012 17:28 | Nový Jičín | Jan Plašil

Blíží se vyhlášení nejlepšího sportovce a sportovního kolektivu Nového Jičína. Vyrazili jsme do ulic, abychom se vás zeptali na to, jaký máte přehled o místním sportu a koho byste případně rádi viděli mezi nejlepšími.

Občanské průkazy imobilním občanům Nového Jičína

23. února 2012 14:24 | Nový Jičín | Jan Plašil

Od nového roku vešly v platnost změny při vydávání občanských průkazů, o kterých už jsme vás informovali. Nezmínili jsme ale nová pravidla pro imobilní občany.

Aktuálně z dění v Novém Jičíně 24. 2. 2012

22. února 2012 18:12 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jarní prázdniny na ledě si mohli aktivně užít všichni bruslaři. Každý den totiž měli odpolední veřejné bruslení na zimním stadionu. Sobotní a nedělní ještě určitě stihnete. Až do konce února se můžete podívat na zajímavou fantasy výstavu Lucie Culkové. V Městské knihovně vystavuje své obrazy draků a jiných stvoření. I v těchto dnech mají policisti napilno: z pátku na sobotu například řešili napadení před diskotékou na ulici Generála Hlaďo. Zadrželi také zloděje zahradního nářadí, které nahlásil všímavý občan. Městský úřad zve všechny podnikatele na třináctý Veletrh Novojičínska, který proběhne 12. a 13. května na zimním stadionu. Na tradiční akci mohou prodávat, nabízet své služby a občerstvení. Bližší informace, pozvánka a přihláška jsou k dispozici na webu města. Hokejistům Nového Jičína utekla účast v playoff - mohlo se tak stát po případné výhře v Uherském Hradišti a potenciální porážce rivala v tabulce Frýdku-Místku s poslední Porubou.
Ani jedna varianta se nepovedla a Áčko tak zakončilo sezónu 2011-2012 na devátém místě II. ligy.

Novojičínskou nedělní bohoslužbu navštívil mim z Olomouce

22. února 2012 16:25 | Nový Jičín | Jan Plašil

Jednou měsíčně v Novém Jičíně probíhají bohoslužby pro rodiny, které přinesou vždy něco nového a zajímavého zejména pro děti. A aby nedělní bohoslužby nebyly stereotypní, bývají ozvláštněny výstavami, programem nebo hosty.

Zjednodušené parkování v Novém Jičíně

20. února 2012 17:32 | Nový Jičín | Jan Plašil

Parkování bude podle všeho už brzy jednodušší a dostupnější v dalších ulicích města. Radnice totiž připravuje nová stání a využívá jednosměrné ulice, na kterých přibudou po stranách abonentní, rezidentní i volná místa pro desítky dalších aut.

Novojičínští policisté oceňovali nejlepší pracovníky

19. února 2012 20:59 | Nový Jičín | Jan Plašil

Už po 17. vyhodnocoval Územní odbor Nový Jičín Policie České republiky nejlepší policisty, v letošním roce oceňovali ty nejlepší za rok 2011.

Sociálně terapeutická dílna v Novém Jičíně radikálně omezí provoz

19. února 2012 20:57 | Nový Jičín | Jan Plašil

Sociálně-terapeutické dílny Effatha na ulici Dlouhá čelí vážné situaci. Před pár týdny tady přišly výsledky dotačního řízení z ministerstva práce a sociálních věcí - avizují pouhých 9 a půl procenta z požadované částky na provoz tohoto zařízení. V praxi to znamená zásadní problém ve financování organizace - chybí ji peníze na nájem i energie.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více